Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще карате ли на фарове и през деня?

Да, абсолютно винаги
251
60%
Да, но само в града
6
1%
Да, но само извън града
73
17%
Не няма да ги пусна през деня
89
21%

Общо гласове : 419
член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Re: Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)

Мнение от Stoicho » 18 Мар 2010, 17:37

Аз си имам хоум мейд дневни светлини....така че цяла година си светят.Според мен има смисъл да е целогодишно :yes:
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 18 Мар 2010, 18:13

градско - цяла зима карах, ред е на халогените :mhihi:
извънградско - как дойде, по вероятно на фарове

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 18 Мар 2010, 22:48

В града не виждам смисъл да карам на фарове, иначе извън него задължително....
Power is nothing without control...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaNJy » 18 Мар 2010, 23:32

Няколко колеги изтъкнаха, че карането със светлини в ясен слънчев ден е безвредно. Това не е така защото последните медицински изследвания сочат, че карането с включени фарове дневно при интензивен трафик сериозно вреди на зрението на отсрещния водач. Също така никой от привържениците не изказва мнение за чисто икономическия аспект на въпроса относно растеж на продажби на акумулатори и крушки, който е водещ в налагането на това изискване в Европа. Не е необходимо и да се засяга БГ културата на гъзарско осветяване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 19 Мар 2010, 1:45

DaNJy написа:Няколко колеги изтъкнаха, че карането със светлини в ясен слънчев ден е безвредно. Това не е така защото последните медицински изследвания сочат, че карането с включени фарове дневно при интензивен трафик сериозно вреди на зрението на отсрещния водач. Също така никой от привържениците не изказва мнение за чисто икономическия аспект на въпроса относно растеж на продажби на акумулатори и крушки, който е водещ в налагането на това изискване в Европа. Не е необходимо и да се засяга БГ културата на гъзарско осветяване.

Ти наистина ли смяташ, че карането на фарове ще ти скапе акумулатора повече от колкото 100-те киловата музика които доста често се бутат в колите ? Ако ще пестим от акумулатори най-добре вечер да не се кара, че тогава си е задължително карането на фарове :mhihi:
90% от времето, което прекарвам зад волана карам на фарове или поне габарити или халогени . Нищо не ми пречи пък и се съмнявам да преча на някой по-скоро да ме забележат по-лесно, а относно гъзарията съм много далеч от тази мисъл, предполагам и доста от колегите тук :mhihi:

ПП: Смяната на акумулатора е препоръчително да става на 2-3 години, сиреч след изтичането на гаранцията...така и правят в доста държави... а че ние ги сменяме на 10 е друга тема :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Мар 2010, 9:02

DaNJy написа:последните медицински изследвания сочат, че карането с включени фарове дневно при интензивен трафик сериозно вреди на зрението на отсрещния водач

А предпоследните изследвания сочат, че продължителното шофиране води до хемороиди :lol:
И щом фарове през деня вредят сериозно, то колко ли е вредно при интензивен трафик през нощта?! ;)
Направо си мисля, че половината юзъри в тоя форум нямаше да могат да пишат поради пълна слепота вследствие заслепяване от фарове :winky:

DaNJy написа:чисто икономическия аспект на въпроса относно растеж на продажби на акумулатори и крушки

Сещам се за една случка, която баща ми ми е разправял...
Как по времето на комунизма един негов познат да не си хабял чистачките на новичката Лада при по-лек дъждец ползвал парцал :kuku: :lol: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Мар 2010, 17:54

flame написа:А предпоследните изследвания сочат, че продължителното шофиране води до хемороиди :lol:
И щом фарове през деня вредят сериозно, то колко ли е вредно при интензивен трафик през нощта?! ;)
Направо си мисля, че половината юзъри в тоя форум нямаше да могат да пишат поради пълна слепота вследствие заслепяване от фарове :winky:

Иронията ти е неуместна. Наистина дразнят очите, особено недобре регулираните фарове. А не е да няма такива. Нощем просто нямаш избор - пускаш фаровете за да виждаш къде караш. Денем обаче виждаш достатъчно добре и не е нужно да ми светиш в очите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от DaNJy » 19 Мар 2010, 23:36

Flame явно си много по компетентен от нас неосведомените по всички въпроси, но може би казвам би ти било полезно да се осведомиш относно принципа на работа на окото в различните периоди от денонощието. Може би ти разбира се само може да ни осведомиш колко неграмотни са учените изготвили доклада на база твоите академични знания. Не смятам, че този форум е да се заяждаш с другите, а е просто да изразиш някакво мнение и да проведеш приятелска дискусия. Все повече се убеждавам в максимата: " Прост народ, Слаба държава„

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Мар 2010, 12:12

Feanor написа:Наистина дразнят очите, особено недобре регулираните фарове. А не е да няма такива. Нощем просто нямаш избор - пускаш фаровете за да виждаш къде караш. Денем обаче виждаш достатъчно добре и не е нужно да ми светиш в очите.

За вечерно време съм напълно съгласен - все пак не съм Робокоп и заслепяването ми пречи като на всички останали ;)
Ама денем не съм имал случай през живота си някой да ме заслепи - с нерегулирани фарове, къси, дълги, халогени или всички накуп ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 20 Мар 2010, 12:49

Не казах, че заслепяват денем, а че дразнят. Разбирай - натоварват ти излишно очите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Мар 2010, 12:59

Нито пък са ми дразнили очите някога (освен ако не е сумрачно)!
Абе човек, ако едни пикливи фарове ти натоварват очите - то жарко греещото слънце трябва направо да те окьорови!

Потребител
Аватар
Кара: бмв 39 520i
Мечтае да кара: M5,760 Li

Мнение от gavrail » 20 Мар 2010, 13:18

Аз винаги карам на фарове, независимо дали е задължително или не :yes:
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ

Аватар

Мнение от da__buzz » 20 Мар 2010, 22:35

не мисля че има полза даже и през зимата.
само определени дни.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Мар 2010, 23:15

DaNJy написа:последните медицински изследвания сочат, че карането с включени фарове дневно при интензивен трафик сериозно вреди на зрението на отсрещния водач

Чии са тея изследвасния, на ЧНИИ ли ? :mhihi: (Чукотски Научно-Изследователски Институт)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 20 Мар 2010, 23:53

da__buzz написа:не мисля че има полза даже и през зимата.
само определени дни.

Ми то си има статистики, които сочат, че има полза.А и мисля, че няма да мога да спестя от крушки за нова кола, че да си ги пазя толкова.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата