За триене
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Re: Проблем с Апартамента :(
В случая е по-лошото, че ако се напои плочата с влага и вода после няма отърване от петна, надута и напукана мазилка и прочее.... Явно проблема идва от горе, и разрешението трябва да почне от горе на долу. Ако не става номера мирно и кротко почвате с жалбите. След подаване на жалба от общината /или водоснабдяване чат пат/ пращат комисия като предупреждават предварително собственика да осигури достъп до апартамента за оглед и от там на сетне се издават едни протоколи и прочее за да започне ремонт по въпросната "авария" и няма мърдане 

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Направете си по една имуществена застраховка (30-40лв.), има включена гражданска отговорност към комшиите в размер до 1000-2000лв., в зависимост от самата застраховка и застрахователната компания! 

- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
о.... направо ми идва да се гръмна само проблеми и нищо добро не се случва последните месеци...
значи щом си под наем си длъжен да оправяш само текущите разходи по апартамента(дребни неща като крушки примерно). Собственика е длъжен да се занимава с големите ремонт, така е записано в ЗЗД, тоест и до съд да се стигне така както го рабирам аз проблема, правото е на твоя страна. Успех 

[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]

[/url]
[/url]
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
Много ти благодаря
Колега Лилов, благодаря за съвета! Ще пробваме през уикенда вариантите директно с маркуча в сифона и съответно със запушването. Но пък 2 седмици да не е мокрено и да продължава да избива... Не знам...
Колега 325ис, извинявай че ти оспамих темата. Не се сдържах. Успех на теб, дано разрешите случая!
Колега 325ис, извинявай че ти оспамих темата. Не се сдържах. Успех на теб, дано разрешите случая!
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
няма проблеми колега дано си оправиш твоя проблем
Доколкото разбрах жилището е общинско - тогава не те вълнува никак ЗЗД .Ако е така си разгледай настанителната заповед и потърси наредбите на общината които разпореждат тези неща - всяка община си определя свои така че са различни из всички области.По принцип с тях оправия няма - в крайна сметка ще ти излезе по евтино ти да си направиш ремонта отколкото да даваш пари по адвокати.Но това ако съм разбрала правилно де - ако е така си разгледай настанителната и ще ти стане ясно за какво иде реч.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Projektzwo написа:Направете си по една имуществена застраховка (30-40лв.), има включена гражданска отговорност към комшиите в размер до 1000-2000лв., в зависимост от самата застраховка и застрахователната компания!
Добре де, имам въпрос:
Като си направя имуществена застраховка и ме наводнят отгоре, мен ми плащат да си оправя щетите, но ме интересува живо кво става с тоя дето ме е наводнил? Санкционират ли го или кво? Питам щото съм абониран за наводнения от горния съсед в един апартамент и той все си трае. Та има ли някакъв ЗАКОНОВ начин да го накажат, понеже никога не се обажда и едно извинявай да каже, вярно не са тежки наводнения, но и 1 квадрат латекс да пребоядисвам пак е загуба на време и някакъв ресурс. Единия път го засекох в асансьора и ми вика: Еййй здрасти, добре че те виждам, трябва да мина да ти отстраня пораженията от наводнението и тва беше, повече от 5 месеца не се обади повече. Дайте съвет как да се процедира в този случай, щото саморазправата няма да ми спести нито времето нито средствата за оправяне на щетите.

- Projektzwo
-
-
Dimo написа:Projektzwo написа:Направете си по една имуществена застраховка (30-40лв.), има включена гражданска отговорност към комшиите в размер до 1000-2000лв., в зависимост от самата застраховка и застрахователната компания!
Добре де, имам въпрос:
Като си направя имуществена застраховка и ме наводнят отгоре, мен ми плащат да си оправя щетите, но ме интересува живо кво става с тоя дето ме е наводнил? Санкционират ли го или кво? Питам щото съм абониран за наводнения от горния съсед в един апартамент и той все си трае. Та има ли някакъв ЗАКОНОВ начин да го накажат, понеже никога не се обажда и едно извинявай да каже, вярно не са тежки наводнения, но и 1 квадрат латекс да пребоядисвам пак е загуба на време и някакъв ресурс. Единия път го засекох в асансьора и ми вика: Еййй здрасти, добре че те виждам, трябва да мина да ти отстраня пораженията от наводнението и тва беше, повече от 5 месеца не се обади повече. Дайте съвет как да се процедира в този случай, щото саморазправата няма да ми спести нито времето нито средствата за оправяне на щетите.
Нито един застраховател няма да вземе (неможе) отношение при подобен проблем, доказването на вина е практически невъзможно, а пък и в крайна сметка кой има вина че тръбите (да речем) са се спукали, дали фирмата изъплнител, дали собственика на жилището...
В случая единствения вариант е чрез жалба в общината или ако си комуникирате, да му предложиш вариант със застраховката, като при евентуална щета ти ще получаваш обезщетения по неговата застраховка (ГО)...
Aбе не че нещо разбирам от застраховки, ма как ще си застрахова апартамент, който не е негов
То по тая логика, аз да отида да застраховам къщата на комшиите и после да и драсна клечката 

- Projektzwo
-
-
dimithur написа:Aбе не че нещо разбирам от застраховки, ма как ще си застрахова апартамент, който не е неговТо по тая логика, аз да отида да застраховам къщата на комшиите и после да и драсна клечката
Всеки човек може да СКЛЮЧИ застраховката, но обезщетение/я получават собствениците по нотариален акт. При случаи като по-горния, спокойно може да сключи споразумение м/у страните (наематели - собственици), кой, какво и кога да получава...

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2