За триене

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Re: Проблем с Апартамента :(

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 19 Мар 2010, 0:07

В случая е по-лошото, че ако се напои плочата с влага и вода после няма отърване от петна, надута и напукана мазилка и прочее.... Явно проблема идва от горе, и разрешението трябва да почне от горе на долу. Ако не става номера мирно и кротко почвате с жалбите. След подаване на жалба от общината /или водоснабдяване чат пат/ пращат комисия като предупреждават предварително собственика да осигури достъп до апартамента за оглед и от там на сетне се издават едни протоколи и прочее за да започне ремонт по въпросната "авария" и няма мърдане ;)

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 19 Мар 2010, 13:01

Направете си по една имуществена застраховка (30-40лв.), има включена гражданска отговорност към комшиите в размер до 1000-2000лв., в зависимост от самата застраховка и застрахователната компания! :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 19 Мар 2010, 13:52

о.... направо ми идва да се гръмна само проблеми и нищо добро не се случва последните месеци...

Потребител
Аватар
Кара: CLK 2.3kompressor

Мнение от Jessy » 19 Мар 2010, 14:00

значи щом си под наем си длъжен да оправяш само текущите разходи по апартамента(дребни неща като крушки примерно). Собственика е длъжен да се занимава с големите ремонт, така е записано в ЗЗД, тоест и до съд да се стигне така както го рабирам аз проблема, правото е на твоя страна. Успех :yes:
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]
Изображение
[/url]

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bmw325is » 19 Мар 2010, 18:54

Много ти благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 19 Мар 2010, 20:08

Колега Лилов, благодаря за съвета! Ще пробваме през уикенда вариантите директно с маркуча в сифона и съответно със запушването. Но пък 2 седмици да не е мокрено и да продължава да избива... Не знам...
Колега 325ис, извинявай че ти оспамих темата. Не се сдържах. Успех на теб, дано разрешите случая!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bmw325is » 19 Мар 2010, 23:18

няма проблеми колега дано си оправиш твоя проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 20 Мар 2010, 0:30

Доколкото разбрах жилището е общинско - тогава не те вълнува никак ЗЗД .Ако е така си разгледай настанителната заповед и потърси наредбите на общината които разпореждат тези неща - всяка община си определя свои така че са различни из всички области.По принцип с тях оправия няма - в крайна сметка ще ти излезе по евтино ти да си направиш ремонта отколкото да даваш пари по адвокати.Но това ако съм разбрала правилно де - ако е така си разгледай настанителната и ще ти стане ясно за какво иде реч.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 20 Мар 2010, 10:06

Projektzwo написа:Направете си по една имуществена застраховка (30-40лв.), има включена гражданска отговорност към комшиите в размер до 1000-2000лв., в зависимост от самата застраховка и застрахователната компания! :idea:

Добре де, имам въпрос:

Като си направя имуществена застраховка и ме наводнят отгоре, мен ми плащат да си оправя щетите, но ме интересува живо кво става с тоя дето ме е наводнил? Санкционират ли го или кво? Питам щото съм абониран за наводнения от горния съсед в един апартамент и той все си трае. Та има ли някакъв ЗАКОНОВ начин да го накажат, понеже никога не се обажда и едно извинявай да каже, вярно не са тежки наводнения, но и 1 квадрат латекс да пребоядисвам пак е загуба на време и някакъв ресурс. Единия път го засекох в асансьора и ми вика: Еййй здрасти, добре че те виждам, трябва да мина да ти отстраня пораженията от наводнението и тва беше, повече от 5 месеца не се обади повече. Дайте съвет как да се процедира в този случай, щото саморазправата няма да ми спести нито времето нито средствата за оправяне на щетите.
Изображение

Аватар

Мнение от Projektzwo » 22 Мар 2010, 16:31

Dimo написа:
Projektzwo написа:Направете си по една имуществена застраховка (30-40лв.), има включена гражданска отговорност към комшиите в размер до 1000-2000лв., в зависимост от самата застраховка и застрахователната компания! :idea:

Добре де, имам въпрос:

Като си направя имуществена застраховка и ме наводнят отгоре, мен ми плащат да си оправя щетите, но ме интересува живо кво става с тоя дето ме е наводнил? Санкционират ли го или кво? Питам щото съм абониран за наводнения от горния съсед в един апартамент и той все си трае. Та има ли някакъв ЗАКОНОВ начин да го накажат, понеже никога не се обажда и едно извинявай да каже, вярно не са тежки наводнения, но и 1 квадрат латекс да пребоядисвам пак е загуба на време и някакъв ресурс. Единия път го засекох в асансьора и ми вика: Еййй здрасти, добре че те виждам, трябва да мина да ти отстраня пораженията от наводнението и тва беше, повече от 5 месеца не се обади повече. Дайте съвет как да се процедира в този случай, щото саморазправата няма да ми спести нито времето нито средствата за оправяне на щетите.

Нито един застраховател няма да вземе (неможе) отношение при подобен проблем, доказването на вина е практически невъзможно, а пък и в крайна сметка кой има вина че тръбите (да речем) са се спукали, дали фирмата изъплнител, дали собственика на жилището...
В случая единствения вариант е чрез жалба в общината или ако си комуникирате, да му предложиш вариант със застраховката, като при евентуална щета ти ще получаваш обезщетения по неговата застраховка (ГО)...
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 22 Мар 2010, 16:52

Aбе не че нещо разбирам от застраховки, ма как ще си застрахова апартамент, който не е негов :shock: То по тая логика, аз да отида да застраховам къщата на комшиите и после да и драсна клечката ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар

Мнение от Projektzwo » 22 Мар 2010, 17:29

dimithur написа:Aбе не че нещо разбирам от застраховки, ма как ще си застрахова апартамент, който не е негов :shock: То по тая логика, аз да отида да застраховам къщата на комшиите и после да и драсна клечката ;)

Всеки човек може да СКЛЮЧИ застраховката, но обезщетение/я получават собствениците по нотариален акт. При случаи като по-горния, спокойно може да сключи споразумение м/у страните (наематели - собственици), кой, какво и кога да получава... :mrgreen:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата