Ура, Еърбегът вече не свети!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Ура, Еърбегът вече не свети!
имитираш пиропатрона колега къде може да сложиш резистора според теб освен да затвориш веригата за него режеш кабелите и ги свързваш с резистора
ааа и към всички колеги модифицирането на еърбег системата си е на ваш риск внимавайте като барате там ....
ааа и към всички колеги модифицирането на еърбег системата си е на ваш риск внимавайте като барате там ....
Барай шишарката Минкеее ....
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Jenkov написа:Записаните грешки са нещо от рода "ignition circuit 2 --> Passenger belt stronger" Понякога показва и "Driver belt stronger" като думичката "BELT" ме навежда на мисълта че нещо в коланите е проблема. Някой може ли да помогне ?
Проблемът ти е в кабела за пиропатрона на шофьорската седалка или по-точно в буксата му под седалката. Като не е закачена добре за мрежата на седалаката, и като чистят по автомивки или мърдаш много седалката, започва да дава различно съпротивление и отчита грешка. Общо взето това са двата основни проблема с airbag системата - осезатела на пасажерската седалка и кабела за пиропатроните. Погледни под седалката (шофьорската) и ще видиш една голяма букса. Разкачи буксата, зачисти я с контактен спрей, свържи я отново, изчисти грешката и ламБата би трябвало да изгасне. След това гледай пак да закачиш буксата на мрежата на седалката, че ако я оставиш да се лашка пак може да светне след един-два дена.
Между другото мисля, че се продава и оригинален комплект кабел за пиропатроните за да се подмени. При мен предишния собственик явно го е сменял, но проблема пак го имаше.
Последна промяна badsharki на 07 Ное 2012, 7:49, променена общо 1 път
- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
badsharki написа:Погледни под седалката (шофьорската) и ще видиш една голяма букса. Разкачи буксата, зачисти я с контактен спрей, свържи я отново, изчисти грешката и ламБата би трябвало да изгасне. След това гледай пак да закачиш буксата на мрежата на седалката, че ако я оставиш да се лашка пак може да светне след един-два дена.
Мерси много колега , ще погледна и там

П.С: Какъвто съм карък , ще объркам буксата с тази на подгрева на седалките

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
И при мен проблема беше в буксата за пиропатрона под шофьорската седалка.
P.S. Добре, че беше колегата badsharki, да ми помогне, че бях се побъркал от тая гадна лампа
. Още веднъж мерси 
P.S. Добре, че беше колегата badsharki, да ми помогне, че бях се побъркал от тая гадна лампа

Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
при мен на е60 минава ли номера със съпротивление и диод
карах я да я перат и светна кат елха,и сега ми дава ,че има човек на седалката
като потегля и почва да ми иска колан на пасажера без да има човек

- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
БОРКО-ЧИПА написа:при мен на е60 минава ли номера със съпротивление и диод![]()
Това с диода и съпротивлението "лъже" че постоянно има човек , така че в твоя случай няма да промени нищо. При теб евтиното решение ще е просто да си изключиш предупреждението за колан. Другия вариант е да сменяш .......
П.С Все пак виж дали като поизсъхне няма да се оправи от самосебе си

- badsharki
- ентусиаст
-
Между другото може и софтуерно да се изключи датчика, което е равносилно на съпротивленията. 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
badsharki написа:Между другото може и софтуерно да се изключи датчика, което е равносилно на съпротивленията.
мдаа ама аз честно казано небих изръчкал софта на ербег компа да не надуе парашутите не когато трябва

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
това е ,че при мен не ми сигнализира само,че има човек на седалката ами ми свети и аер бега и няма чистене на грешката
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
БОРКО-ЧИПА написа:това е ,че при мен не ми сигнализира само,че има човек на седалката ами ми свети и аер бега и няма чистене на грешката
а диагностиката какво казва като грешка?
- badsharki
- ентусиаст
-
NAPSTERS написа:мдаа ама аз честно казано небих изръчкал софта на ербег компа да не надуе парашутите не когато трябва
Нищо няма да му стане на модула на Airbag. Казваш му (кодираш го), че колата няма сензормат и беговете се отварят при случай, независимо има ли човек на пасажерската седалка или не, т.е. равносилно на резулата със съпротивлението, което лъже, че има човек постоянно, но по-интелигентно постигнат.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
badsharki написа:NAPSTERS написа:мдаа ама аз честно казано небих изръчкал софта на ербег компа да не надуе парашутите не когато трябва
Нищо няма да му стане на модула на Airbag. Казваш му (кодираш го), че колата няма сензормат и беговете се отварят при случай, независимо има ли човек на пасажерската седалка или не, т.е. равносилно на резулата със съпротивлението, което лъже, че има човек постоянно, но по-интелигентно постигнат.
абсолютно си прав , ама аз ербег комп несъм изръчквал и за това ги правя по-простия начин

Изрових тази тема да си кажа и аз че най-накрая успяха да хванат бега къде пищи. Даваше Satellite sensor грешка и се оказа датчик за удар под краката на пасажера който е оксидирал и мухлясъл от проникване на вода явно. Не го показваше на диагностика защото явно не е изгорял а просто се е побъркал от гняста. И така 

- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
ами аз дадох 40 лева на рашо в овча купел да ми угаси тази лампичка.
че са за 1 лев частите, това е ясно - ама нали и трудът струва пари.
иначе трябваше да изчета два часа теми, за да разбера точно кой кабел да пипам, и после да му мисля да не объркам нещо, та да ми гръмне еърбега в лицето... мерси.
че са за 1 лев частите, това е ясно - ама нали и трудът струва пари.
иначе трябваше да изчета два часа теми, за да разбера точно кой кабел да пипам, и после да му мисля да не объркам нещо, та да ми гръмне еърбега в лицето... мерси.
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3