Ура, Еърбегът вече не свети!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Ура, Еърбегът вече не свети!

Мнение от anzak » 28 Мар 2010, 15:14

имитираш пиропатрона колега къде може да сложиш резистора според теб освен да затвориш веригата за него режеш кабелите и ги свързваш с резистора
ааа и към всички колеги модифицирането на еърбег системата си е на ваш риск внимавайте като барате там ....
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 29 Мар 2010, 6:14

Jenkov написа:Записаните грешки са нещо от рода "ignition circuit 2 --> Passenger belt stronger" Понякога показва и "Driver belt stronger" като думичката "BELT" ме навежда на мисълта че нещо в коланите е проблема. Някой може ли да помогне ?

Проблемът ти е в кабела за пиропатрона на шофьорската седалка или по-точно в буксата му под седалката. Като не е закачена добре за мрежата на седалаката, и като чистят по автомивки или мърдаш много седалката, започва да дава различно съпротивление и отчита грешка. Общо взето това са двата основни проблема с airbag системата - осезатела на пасажерската седалка и кабела за пиропатроните. Погледни под седалката (шофьорската) и ще видиш една голяма букса. Разкачи буксата, зачисти я с контактен спрей, свържи я отново, изчисти грешката и ламБата би трябвало да изгасне. След това гледай пак да закачиш буксата на мрежата на седалката, че ако я оставиш да се лашка пак може да светне след един-два дена.

Между другото мисля, че се продава и оригинален комплект кабел за пиропатроните за да се подмени. При мен предишния собственик явно го е сменял, но проблема пак го имаше.
Последна промяна badsharki на 07 Ное 2012, 7:49, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Мнение от Jenkov » 29 Мар 2010, 10:53

badsharki написа:Погледни под седалката (шофьорската) и ще видиш една голяма букса. Разкачи буксата, зачисти я с контактен спрей, свържи я отново, изчисти грешката и ламБата би трябвало да изгасне. След това гледай пак да закачиш буксата на мрежата на седалката, че ако я оставиш да се лашка пак може да светне след един-два дена.

Мерси много колега , ще погледна и там :yes:

П.С: Какъвто съм карък , ще объркам буксата с тази на подгрева на седалките :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 29 Мар 2010, 11:00

И при мен проблема беше в буксата за пиропатрона под шофьорската седалка.

P.S. Добре, че беше колегата badsharki, да ми помогне, че бях се побъркал от тая гадна лампа :). Още веднъж мерси :yes:
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 01 Апр 2010, 6:31

при мен на е60 минава ли номера със съпротивление и диод :roll:
карах я да я перат и светна кат елха,и сега ми дава ,че има човек на седалката
като потегля и почва да ми иска колан на пасажера без да има човек :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Мнение от Jenkov » 01 Апр 2010, 9:53

БОРКО-ЧИПА написа:при мен на е60 минава ли номера със съпротивление и диод :roll:
карах я да я перат и светна кат елха,и сега ми дава ,че има човек на седалката
като потегля и почва да ми иска колан на пасажера без да има човек :mhihi:

Това с диода и съпротивлението "лъже" че постоянно има човек , така че в твоя случай няма да промени нищо. При теб евтиното решение ще е просто да си изключиш предупреждението за колан. Другия вариант е да сменяш .......

П.С Все пак виж дали като поизсъхне няма да се оправи от самосебе си :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 01 Апр 2010, 10:31

Между другото може и софтуерно да се изключи датчика, което е равносилно на съпротивленията. 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 02 Апр 2010, 7:53

badsharki написа:Между другото може и софтуерно да се изключи датчика, което е равносилно на съпротивленията. 8)

мдаа ама аз честно казано небих изръчкал софта на ербег компа да не надуе парашутите не когато трябва :mhihi:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 02 Апр 2010, 21:48

това е ,че при мен не ми сигнализира само,че има човек на седалката ами ми свети и аер бега и няма чистене на грешката
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 02 Апр 2010, 21:55

БОРКО-ЧИПА написа:това е ,че при мен не ми сигнализира само,че има човек на седалката ами ми свети и аер бега и няма чистене на грешката

а диагностиката какво казва като грешка?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 03 Апр 2010, 13:51

NAPSTERS написа:мдаа ама аз честно казано небих изръчкал софта на ербег компа да не надуе парашутите не когато трябва :mhihi:

Нищо няма да му стане на модула на Airbag. Казваш му (кодираш го), че колата няма сензормат и беговете се отварят при случай, независимо има ли човек на пасажерската седалка или не, т.е. равносилно на резулата със съпротивлението, което лъже, че има човек постоянно, но по-интелигентно постигнат. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 03 Апр 2010, 16:16

badsharki написа:
NAPSTERS написа:мдаа ама аз честно казано небих изръчкал софта на ербег компа да не надуе парашутите не когато трябва :mhihi:

Нищо няма да му стане на модула на Airbag. Казваш му (кодираш го), че колата няма сензормат и беговете се отварят при случай, независимо има ли човек на пасажерската седалка или не, т.е. равносилно на резулата със съпротивлението, което лъже, че има човек постоянно, но по-интелигентно постигнат. ;)

абсолютно си прав , ама аз ербег комп несъм изръчквал и за това ги правя по-простия начин ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

Мнение от mandorg » 16 Май 2010, 16:46

Изрових тази тема да си кажа и аз че най-накрая успяха да хванат бега къде пищи. Даваше Satellite sensor грешка и се оказа датчик за удар под краката на пасажера който е оксидирал и мухлясъл от проникване на вода явно. Не го показваше на диагностика защото явно не е изгорял а просто се е побъркал от гняста. И така :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 17 Май 2010, 9:42

ами аз дадох 40 лева на рашо в овча купел да ми угаси тази лампичка.
че са за 1 лев частите, това е ясно - ама нали и трудът струва пари.
иначе трябваше да изчета два часа теми, за да разбера точно кой кабел да пипам, и после да му мисля да не объркам нещо, та да ми гръмне еърбега в лицето... мерси.

Предишна

Назад към E39