бобини М52 - профилактика ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Re: бобини М52 - профилактика ?
Валка брато мерси за изчерпателния отг, но по добре послушаи наи големия ..
ivo1bg колега при мен никога не е имало тресене на колата на место (поне на тази..
) но вече се отзова един колега и когато има време ще погледнеме и ще пиша да видиме дали ще има резултат
а при теб много чудно така да заминат бобините на 140 реални..?
а попринцип по високият разход на гориво може ли да се дължи на бобина или проблема е в десния крак..

ivo1bg колега при мен никога не е имало тресене на колата на место (поне на тази..

а попринцип по високият разход на гориво може ли да се дължи на бобина или проблема е в десния крак..

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
ivanov 530d написа:Абе Вальо,стига си му се връзвалЮлиян ще си сложи газово на колата когато аз сложа газ на дизеловата

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
BMW-E39 написа:.................
Бобини, какво да ги правиш

И да, може да имаш по-голям разход от неработещите бобини, защото като изгуби мощност каляската, гледаш да компенсираш с десния крак и оттам се получава онова неприятното чувство на бензиностанцията

С голям риск да ме оплюете ще пробвам да се включа в темата.
Карам е46 2001 м54б22с1
Понеже имах подобен проблем с паленето на по-малко цилиндри/тресенето/губенето на мощност в началото и аз си мислих, че свещ/лула/бобина. При мене грешките бяха misfire и обикновено бяха на едни и същи цилиндри. Тогава от немотия, за да не давам пари, местих свещ/лула/бобина от цилиндри, на които никога не е давало грешка, на цилиндри, на които винаги има грешки и резултата беше, че грешките си останаха на същите цилиндри. От там тръгнах, че не е нито свещ, нито лула, нито бобина.
В крайна сметка при мене се оказа отдушника на картерните газове или поне от както го смених, нямам проблемите, които имах.
Все пак ми стана интересно какво точно се гледа в инпа за бобините ?
Карам е46 2001 м54б22с1
Понеже имах подобен проблем с паленето на по-малко цилиндри/тресенето/губенето на мощност в началото и аз си мислих, че свещ/лула/бобина. При мене грешките бяха misfire и обикновено бяха на едни и същи цилиндри. Тогава от немотия, за да не давам пари, местих свещ/лула/бобина от цилиндри, на които никога не е давало грешка, на цилиндри, на които винаги има грешки и резултата беше, че грешките си останаха на същите цилиндри. От там тръгнах, че не е нито свещ, нито лула, нито бобина.
В крайна сметка при мене се оказа отдушника на картерните газове или поне от както го смених, нямам проблемите, които имах.
Съжелявам че ползвам темата на колегата, но ако може някой да ми каже стават ли бобините от М50 на М52, ще му бъда благодарен
.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
fastv6 написа:Съжелявам че ползвам темата на колегата, но ако може някой да ми каже стават ли бобините от М50 на М52, ще му бъда благодарен.
Не,защото захвата им е на обратно

- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i 1999
- Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
- Детайли за колата: Самолет с метаново
Здравейте, ще ползвам темата да питам за моя проблем. Имам проблем с 5 ти цилиндър ( гледам стйноста му с импа ) , днес въртях бобини свщи с 4 ти цилиндър обаче проблема остава в 5 ти цилиндър, дори ида мина на метан пак си е същото. Има ли начин да замеря волтажа или ампеража на тока който идва в буксата ( при откачена букса и работещ двигател ) и видях че кабелите са 3 някой може ли да помогне с информация ? Може и нещо друго ако имате идя какво да пробвам.
Това също можеби ще ми е от полза .
nikolae написа:
Това също можеби ще ми е от полза .
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
А има ли значение ако бобините са от М52 но от 20/23/28 . Имам познат с 28-ца , а аз съм с 20-ка мога ли да взема една от неговите за експеримент ?
- Dyakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39
Еднакви са и на трите.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2