Новите Документи
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Новите Документи
c7aH4eB написа:Миналата година бях на 14 и неплащах за лична карта, тази година ще трябва ли да я сменям и да плащам такса?
Ми виж си срока на валидност. Ако ти е изтекла, ще трябва да си я сменяш, ма дали ще плащаш не знам. Ако не ти е изтекла, си я сменяш, когато и изтече срока

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
dimithur написа:c7aH4eB написа:Миналата година бях на 14 и неплащах за лична карта, тази година ще трябва ли да я сменям и да плащам такса?
Ми виж си срока на валидност. Ако ти е изтекла, ще трябва да си я сменяш, ма дали ще плащаш не знам. Ако не ти е изтекла, си я сменяш, когато и изтече срока
Е, тя изтича чак 2013 когато стана на 18, но мисълта ми беше нали излезнаха нови дали да я сменям, или когато изтече ?

dimithur написа:c7aH4eB написа:Миналата година бях на 14 и неплащах за лична карта, тази година ще трябва ли да я сменям и да плащам такса?
Няма такава лична карта, която е валидна само 1 година. Като изтече валидността на сегашната ти, тогава ще ходиш да я сменяш.
Само първата ти карта, издадена на 14 години е безплатна, от там нататък си плащаш за всяка следваща.
Последна промяна GRIPEN на 15 Апр 2010, 20:57, променена общо 2 пъти
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
GRIPEN написа:dimithur написа:c7aH4eB написа:Миналата година бях на 14 и неплащах за лична карта, тази година ще трябва ли да я сменям и да плащам такса?
Няма такава лична карта, която е валидна само 1 година. Като изтече валидността на сегашната ти, тогава ще ходиш да я сменяш.
Само първата ти карта, издадена на 14 години е безплатна, от там нататък си плащаш за всяка следваща.
Да ясно ми е, че 2рата, 3тата и т.н се плащат. Благодаря за отговорите

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ЗДР, Колеги ,
На баща ми шоф книжката изтича и се чуди дали има срок в който трябва задължително да се подмени , както и глоба ако кара с изтекла такава?
На баща ми шоф книжката изтича и се чуди дали има срок в който трябва задължително да се подмени , както и глоба ако кара с изтекла такава?
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
xerial написа:ЗДР, Колеги ,
Мойта изтече средата на февруари и още не съм я сменил и карам така,но не са ме спирали

Да не пускам нова тема, тая изрових. Колеги, които наскоро са вадили лична карта или паспорт, моля да споделят (за опашките ясно) но поне обявените сроковете спазват ли се - 30 дена - обикновена, 3 дена - бърза, 8 часа- експресна... Може ли да се разчита на тия срокове?
В частност 8 рпу ме интересува най-вече.
Мерси
В частност 8 рпу ме интересува най-вече.
Мерси
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
в понеделник си взех документите,за получаване няма опашки,интересното е че на личната карта и на книжката за кола,снимките са черно-бели 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
В Младост е неква мисия невъзможна....отивам вчера за номерче..." записват се сутринта"..днес отивам.." Елате вечерта 9 -10
", некви хора викат, ела към 24 часа, ние сме от тогава има нов списък...бе мамата си трака
п.п. Къде се прави експресната /за София/, и как е там положението с опашките??

п.п. Къде се прави експресната /за София/, и как е там положението с опашките??
Нормална и бърза - в районното, експресната - долу на Мария Луиза, където са жестоки опашките. И в дружба е както описва колегата от младост... Айде опашките ше ги избутаме някакси, ама дали може да се разчита на 3те раб. дни срок...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
В 5-то районно има опашка към 20 човека за подаване и за час минава цялата
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4