Странен проблем с ABS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Странен проблем с ABS
Колеги моля да ми кажете при кого да отида, че обиколих цяла София и никой и нищо не помага.
Имам странен проблем , от време на време ми светва лампата на ABS който смених само преди месец , а заедно с него спира да ми работи и километража.
Гася колата и паля отново и грешката я няма и всичко работи. След 10-15мин отново се появява и така от 2 седмици вече...
Моля Ви, Спешно е защото трябва да пътувам за чужбина в края на седмицата.
Имам странен проблем , от време на време ми светва лампата на ABS който смених само преди месец , а заедно с него спира да ми работи и километража.
Гася колата и паля отново и грешката я няма и всичко работи. След 10-15мин отново се появява и така от 2 седмици вече...
Моля Ви, Спешно е защото трябва да пътувам за чужбина в края на седмицата.
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Re: Странен ПРОБЛЕМ ?!
Модула на ABS ли смени или датчиците. Задните датчици провериха ли ги в какво състояние са.
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
заден ляв датчик погледни!
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Заден ляв датчик колега. Обаче ти също така казваш че и километража не работи, което ме навежда на мисълта, че може проблема да е в таблото. Колега всичко друго функционира ли си нормално- тоест оборотомера, показанията за гориво в резервоара и температурата?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Николай Диянов написа:Заден ляв датчик колега. Обаче ти също така казваш че и километража не работи, което ме навежда на мисълта, че може проблема да е в таблото. Колега всичко друго функционира ли си нормално- тоест оборотомера, показанията за гориво в резервоара и температурата?
При тези симптоми, които е споменал колегата, проблема е в заден ляв датчик на АБС-а, а не в таблото!?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
XJlaneT0 написа:Колеги моля да ми кажете при кого да отида че обиколих цяла софия и никой и нищо не помага.
Моля Ви,Спешно е защото трябва да пътувам за чужбина в края на седмицата.
Спокойно колега,скоро съвсем ще спре да работи

Както казаха колегите заден ляв датчик ти е проблема.Той дава инфо на километража и за това спира да ти работи.Почисти го,ако се запази проблема го смени и това е!Успех! 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: Масла за BMW E39
Пресли, няма лошо ама какво общо има това с маслото и следващите след него постове??
Колеги моля да ми кажете при кого да отида че обиколих цяла софия и никой и нищо не помага.
Моля Ви,Спешно е защото трябва да пътувам за чужбина в края на седмицата

Колеги моля да ми кажете при кого да отида че обиколих цяла софия и никой и нищо не помага.
Моля Ви,Спешно е защото трябва да пътувам за чужбина в края на седмицата

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Масла за BMW E39
DAEL написа:Пресли, няма лошо ама какво общо има това с маслото и следващите след него постове??
Поправих се

Re: Странен ПРОБЛЕМ с ABS!?
Момчета благодаря ви,но проблема си го има и след смяната на датчика...
Казаха ми че проблема може да е някъде в инсталацията от датчика до таблото.
Възможно ли е и къде и при кого да отида ?
Казаха ми че проблема може да е някъде в инсталацията от датчика до таблото.
Възможно ли е и къде и при кого да отида ?
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колеги
а закачва ли я на комп да направят една диагностика да видиш там какво ще покаже .и аз си мислех за заден датчик ама да не е някое реле ? 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Не е от никакви релета ами проблема му е в модула на АБС-а Бас хващам че е от "ония" дето свършват на 001 

Колега и аз имам проблем с АБС модула.
Отиди на диагностика да ти кажат първо от къде точно е проблема. Ако и ти имаш проблеми с този модул тук има хора които сами са си го правили, както има и сервизи в София на бош и там може. Нов в Германия ми искат 800 евро, имам едно близка приятелка дето работи в бош в софия и нея я питах дали може да ми го намери целият модул нов каза да цена за вътрешни хора от бош - приблизитолно 500евро. На мен пак ми се струва скъпо, та в понеделник ще го пращам по пощата в Берлин там да го ремонтират за 200 евро и 2 години гаранция.
Отиди на диагностика да ти кажат първо от къде точно е проблема. Ако и ти имаш проблеми с този модул тук има хора които сами са си го правили, както има и сервизи в София на бош и там може. Нов в Германия ми искат 800 евро, имам едно близка приятелка дето работи в бош в софия и нея я питах дали може да ми го намери целият модул нов каза да цена за вътрешни хора от бош - приблизитолно 500евро. На мен пак ми се струва скъпо, та в понеделник ще го пращам по пощата в Берлин там да го ремонтират за 200 евро и 2 години гаранция.
- basshunter87
- Потребител
-
- Кара: E36 Coupe M50B20
- Мечтае да кара: E36 Coupe M50B25
Колега, аз имах същия проблем, но само че на Е36. От време на време ми светваше сервизната лампа за ABS - а.
Оказа с,е че е датчика за позицията педала на спирачката. Той е точно до усилвателя зад педала на спирачката.
Ако имаш такъв, прегледай го, след време се окисляват вътре контактите и почва да лъже компютъра. Почисти го и мисля, че ще се оправи. Не знам дали и при Е39 е така, но просто като идея го давам.
А това с грешката в километража идва от другъде според мен. Мери се от датчика, който е да дифа отзад. Може и той да ти е прецакан в случая.
Успех, Колега!
Оказа с,е че е датчика за позицията педала на спирачката. Той е точно до усилвателя зад педала на спирачката.
Ако имаш такъв, прегледай го, след време се окисляват вътре контактите и почва да лъже компютъра. Почисти го и мисля, че ще се оправи. Не знам дали и при Е39 е така, но просто като идея го давам.
А това с грешката в километража идва от другъде според мен. Мери се от датчика, който е да дифа отзад. Може и той да ти е прецакан в случая.
Успех, Колега!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
basshunter87 написа:Колега, аз имах същия проблем, но само че на Е36. От време на време ми светваше сервизната лампа за ABS - а.
Успех, Колега!
Колега,Е39 няма НИЩО общо с Е36

Датчик за позицията педала на спирачката в Е39 - няма
А датчика който отчита скороста не е в дифа,а на задно ляво колело

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3