Странен проблем с ABS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен проблем с ABS

Мнение от XJlaneT0 » 28 Апр 2010, 8:02

Колеги моля да ми кажете при кого да отида, че обиколих цяла София и никой и нищо не помага.
Имам странен проблем , от време на време ми светва лампата на ABS който смених само преди месец , а заедно с него спира да ми работи и километража.
Гася колата и паля отново и грешката я няма и всичко работи. След 10-15мин отново се появява и така от 2 седмици вече...
Моля Ви, Спешно е защото трябва да пътувам за чужбина в края на седмицата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Re: Странен ПРОБЛЕМ ?!

Мнение от IMB » 28 Апр 2010, 8:32

Модула на ABS ли смени или датчиците. Задните датчици провериха ли ги в какво състояние са.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 3.0D

Мнение от CHUKANSKI » 28 Апр 2010, 9:09

заден ляв датчик погледни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 28 Апр 2010, 9:57

Заден ляв датчик колега. Обаче ти също така казваш че и километража не работи, което ме навежда на мисълта, че може проблема да е в таблото. Колега всичко друго функционира ли си нормално- тоест оборотомера, показанията за гориво в резервоара и температурата?
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 28 Апр 2010, 10:04

Николай Диянов написа:Заден ляв датчик колега. Обаче ти също така казваш че и километража не работи, което ме навежда на мисълта, че може проблема да е в таблото. Колега всичко друго функционира ли си нормално- тоест оборотомера, показанията за гориво в резервоара и температурата?

При тези симптоми, които е споменал колегата, проблема е в заден ляв датчик на АБС-а, а не в таблото!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Апр 2010, 19:15

XJlaneT0 написа:Колеги моля да ми кажете при кого да отида че обиколих цяла софия и никой и нищо не помага.
Имам странен проблем , от време на време ми светва лампата на ABS който смених само преди месец , а заедно с него спира да ми работи и километража.
Гася колата и паля отново и грешката я няма и всичко работи. След 10-15мин отново се появява и така от 2 седмици вече...
Моля Ви,Спешно е защото трябва да пътувам за чужбина в края на седмицата.

Спокойно колега,скоро съвсем ще спре да работи :mhihi: Опитай с чистене но при мен не стана докато не го смених-заден ляв датчик е проблема ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 28 Апр 2010, 21:57

Както казаха колегите заден ляв датчик ти е проблема.Той дава инфо на километража и за това спира да ти работи.Почисти го,ако се запази проблема го смени и това е!Успех! :yes:

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Re: Масла за BMW E39

Мнение от DAEL » 29 Апр 2010, 19:56

Пресли, няма лошо ама какво общо има това с маслото и следващите след него постове??
Колеги моля да ми кажете при кого да отида че обиколих цяла софия и никой и нищо не помага.
Моля Ви,Спешно е защото трябва да пътувам за чужбина в края на седмицата

:lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Масла за BMW E39

Мнение от mad_presley » 29 Апр 2010, 20:40

DAEL написа:Пресли, няма лошо ама какво общо има това с маслото и следващите след него постове??

Поправих се :D

Потребител
Аватар

Re: Странен ПРОБЛЕМ с ABS!?

Мнение от XJlaneT0 » 01 Май 2010, 20:21

Момчета благодаря ви,но проблема си го има и след смяната на датчика...
Казаха ми че проблема може да е някъде в инсталацията от датчика до таблото.
Възможно ли е и къде и при кого да отида ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 01 Май 2010, 21:15

здр колеги :) а закачва ли я на комп да направят една диагностика да видиш там какво ще покаже .и аз си мислех за заден датчик ама да не е някое реле ? :conf:
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Май 2010, 21:18

Не е от никакви релета ами проблема му е в модула на АБС-а Бас хващам че е от "ония" дето свършват на 001 :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Orim4o » 01 Май 2010, 21:41

Колега и аз имам проблем с АБС модула.
Отиди на диагностика да ти кажат първо от къде точно е проблема. Ако и ти имаш проблеми с този модул тук има хора които сами са си го правили, както има и сервизи в София на бош и там може. Нов в Германия ми искат 800 евро, имам едно близка приятелка дето работи в бош в софия и нея я питах дали може да ми го намери целият модул нов каза да цена за вътрешни хора от бош - приблизитолно 500евро. На мен пак ми се струва скъпо, та в понеделник ще го пращам по пощата в Берлин там да го ремонтират за 200 евро и 2 години гаранция.

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe M50B20
Мечтае да кара: E36 Coupe M50B25

Мнение от basshunter87 » 01 Май 2010, 22:14

Колега, аз имах същия проблем, но само че на Е36. От време на време ми светваше сервизната лампа за ABS - а.

Оказа с,е че е датчика за позицията педала на спирачката. Той е точно до усилвателя зад педала на спирачката.

Ако имаш такъв, прегледай го, след време се окисляват вътре контактите и почва да лъже компютъра. Почисти го и мисля, че ще се оправи. Не знам дали и при Е39 е така, но просто като идея го давам.

А това с грешката в километража идва от другъде според мен. Мери се от датчика, който е да дифа отзад. Може и той да ти е прецакан в случая.

Успех, Колега!

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 02 Май 2010, 6:25

basshunter87 написа:Колега, аз имах същия проблем, но само че на Е36. От време на време ми светваше сервизната лампа за ABS - а.

Оказа с,е че е датчика за позицията педала на спирачката. Той е точно до усилвателя зад педала на спирачката.

Ако имаш такъв, прегледай го, след време се окисляват вътре контактите и почва да лъже компютъра. Почисти го и мисля, че ще се оправи. Не знам дали и при Е39 е така, но просто като идея го давам.

А това с грешката в километража идва от другъде според мен. Мери се от датчика, който е да дифа отзад. Може и той да ти е прецакан в случая.

Успех, Колега!

Колега,Е39 няма НИЩО общо с Е36 :mhihi:
Датчик за позицията педала на спирачката в Е39 - няма
А датчика който отчита скороста не е в дифа,а на задно ляво колело ;)

Следваща

Назад към E39