За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?
Модератор: Общи модератори
Re: За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?
Elesar74 написа:Добре бе, няма забрана. Обаче. Какво са цигарите, алкохола? Акцизни стоки. Акциза е данък върху потреблението на луксозни и вредни стоки. Очевидно и цигарите и алкохола са в тази категория, ама да говорим за цигарите. Собственик на заведение. Искаш в твоето заведение да се пуши, ок, ще плащаш по-висок данък (примерно патент), за удовлствието да имаш контингент пушачи. Щом като ще предлагаш вредна за здравето услуга, ще плащаш повече. Много ми е интересно, какво ще е тогава съотношението на заведенията за пушачи и непушачи. Няма забрана, има само по-високи ставки, за предлагането на вредни за здравето продукти. От една страна, тази забрана е пълна тъпотия, защото, защо се толерира производството на тютюневи изделия и се субсидира от данъците на всички този отрасъл, а се въвеждат подобни забрани? Спираме субсидиите, ликвидираме отрасъла и готово.
Интересни въпроси задаваш.. Като се замисли човек, правителството колко пари печели от акциза..
Bella написа:Флейме ти работа нямаш ли бе ,че пак пусна тая тема![]()
...
ЗА да има отделни заведения и всеки да си прави каквото душа му иска ,без да пречи на другите
Па немам - и ти ако немаш мое те заведеме на некоя изискана кафетерия за непушачи

Ма кат се замисля и аз съм на твоето мнение - и то нема да е интересно като нема за кво да спориме и да се караме (и треа само да се обичаме)

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
steeN написа:Сондьора написа:Против, щом на шибаната платформа има къде да пуша, то тук в БГ да няма къде
![]()
да не си пушил на онази дето потъна скоро в мексиканския залив
Колега тва си е голяма трагедия, баш тия които не са ги намерили са сондьорите

Пушалните там са на най-безопасните зони далече от ротора /центъра на сондажа/. % на пушачите е доста малък, но пак има такива зони, всяка една фирма предлага 10-15% увеличение на заплатата ако се откажеш от пушенето...., но такива зони си има. Когато пушенето се обяви за нелегално, като наркотиците, ще спра да пуша.
За мен вентилация му е майката.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Приходите от т.нар косвени данъци сред които е и акциза, са едни от най-големите в бюджета, основни пера. България е производител на акцизни стоки и е нормално да печели от това. Защо обаче забранява потреблението им, пък субсидира производителите?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?
но и има доста лицемерие в тази забрана - колко ли струва един раково болен на държавата ?
но и има доста лицемерие в тази забрана - колко ли струва един раково болен на държавата ?
nightdriver написа:колко ли струва един раково болен на държавата ?

nightdriver написа:бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?
Вие като спрете цигарите и нещо изперквате

- nightdriver
- ентусиаст
-
dimithur написа:nightdriver написа:бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?
Вие като спрете цигарите и нещо изперкватеМного бивши пушачи познавам, не знам защо всички сте толкова настроени анти пушене . Мислите се за нещо повече, че имате повече воля, пък тея балъците дето продължават да пафкат да го д*хат
Не се заяждам, просто ми е интресна и вашата гледна точка
...като ги спреш , ще разбереш ! трудно ще е да ти го налея в главата ! доказваш нещо на себе си , ако искаш и на другите и от здравна гледна точка и че било модерно и че икономисваш пари и че не смърдиш на лайна и че спортуваш пълноценно и че и че...те много станаха май ? 16 години съм пушил по кутия и половина на ден и реших да не пуша повече
пс не агитирам никого за нищо !
- Ivo_istinskiq
- Потребител
-
- Кара: е60 м54б22
- Мечтае да кара: е30
Пушач съм и съм за
Мисля че ние пушачите все ще намерим някое кътче да запалим по една.....но е гадно да тормозим непушачите с нашия дим ...... все едно някои да дига прах около току що измитото ми бмв
Мисля че ние пушачите все ще намерим някое кътче да запалим по една.....но е гадно да тормозим непушачите с нашия дим ...... все едно някои да дига прах около току що измитото ми бмв

dimithur написа:Щот си плащаме по 4лв акциз на кутия цигариДаже аз се чудя вие що имате равни права с нас, като държавата не печели нищо от вас
държавата печели от нас от спестени пари за лекарства против ракови заболявания, е тва печели
Другия ти ник да не е МЕ4KY???
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Хаос написа:dimithur написа:Щот си плащаме по 4лв акциз на кутия цигариДаже аз се чудя вие що имате равни права с нас, като държавата не печели нищо от вас
държавата печели от нас от спестени пари за лекарства против ракови заболявания, е тва печели
Другия ти ник да не е МЕ4KY???
Като туриш чертата, пак е на сметка държавата

П.С. ако държавата не печелеше от цигари, отдавна да са ги забранили

П.С.2 Няма друг ник, както вече споменах, съм автономен бот

dimithur написа:nightdriver написа:бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?
Вие като спрете цигарите и нещо изперкватеМного бивши пушачи познавам, не знам защо всички сте толкова настроени анти пушене . Мислите се за нещо повече, че имате повече воля, пък тея балъците дето продължават да пафкат да го д*хат
Верно е тва..по големи философи и досадници от бившия пушач, няма. И не е до воля.. точно бившите пушачи дет са отказали цигарите чрез воля, тайно си мечтаят да запалят някоя и друга цигара,..затова си го обяснявам аз, че са такива дразнители.
- nightdriver
- ентусиаст
-
krystal написа:dimithur написа:nightdriver написа:бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?
Верно е тва..по големи философи и досадници от бившия пушач, няма. И не е до воля.. точно бившите пушачи дет са отказали цигарите чрез воля, тайно си мечтаят да запалят някоя и друга цигара,..затова си го обяснявам аз, че са такива дразнители.

Пушачка съм, но съм "ЗА" забраната. Първо никой не е длъжен да ме търпи да го тровя, второ така и аз сама себе си ще тровя по-малко, пък много като ми се допуши, както се каза по-горе, ще намеря все място където да дръпна една цигара.
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]

[/url]
[/url]
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
krystal написа:dimithur написа:nightdriver написа:бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?
Бъркаш малко, отказването от цигарите си е философия. Тва е по-трудно и от правенето на деца

Извъобще не си мечтая да запаля цигара, а и кат се сетя, че изпушвах по 6 заплати в годината

А за дразнителите сте прави, такива са, като пуших най се дразних кат видех, някой оставил занаята, а как му завиждах