За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

Анкетата свършва на 28 Май 2010, 14:32

Пушач съм и съм за
13
8%
Пушач съм и съм за, но не чак пълна
14
9%
Пушач съм и съм против
25
15%
Непушач съм и съм за
95
58%
Непушач съм и съм за, но не чак пълна
10
6%
Непушач съм и съм против
6
4%

Общо гласове : 163
младши ентусиаст
Аватар

Re: За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

Мнение от krystal » 29 Апр 2010, 10:43

Elesar74 написа:Добре бе, няма забрана. Обаче. Какво са цигарите, алкохола? Акцизни стоки. Акциза е данък върху потреблението на луксозни и вредни стоки. Очевидно и цигарите и алкохола са в тази категория, ама да говорим за цигарите. Собственик на заведение. Искаш в твоето заведение да се пуши, ок, ще плащаш по-висок данък (примерно патент), за удовлствието да имаш контингент пушачи. Щом като ще предлагаш вредна за здравето услуга, ще плащаш повече. Много ми е интересно, какво ще е тогава съотношението на заведенията за пушачи и непушачи. Няма забрана, има само по-високи ставки, за предлагането на вредни за здравето продукти. От една страна, тази забрана е пълна тъпотия, защото, защо се толерира производството на тютюневи изделия и се субсидира от данъците на всички този отрасъл, а се въвеждат подобни забрани? Спираме субсидиите, ликвидираме отрасъла и готово.

Интересни въпроси задаваш.. Като се замисли човек, правителството колко пари печели от акциза..

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Апр 2010, 11:03

Bella написа:Флейме ти работа нямаш ли бе ,че пак пусна тая тема :evil:
...
ЗА да има отделни заведения и всеки да си прави каквото душа му иска ,без да пречи на другите 8)

Па немам - и ти ако немаш мое те заведеме на некоя изискана кафетерия за непушачи :winky: :ok:
Ма кат се замисля и аз съм на твоето мнение - и то нема да е интересно като нема за кво да спориме и да се караме (и треа само да се обичаме) :mrgreen: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 29 Апр 2010, 11:13

steeN написа:
Сондьора написа:Против :mhihi: , щом на шибаната платформа има къде да пуша, то тук в БГ да няма къде :roll: :mhihi:

да не си пушил на онази дето потъна скоро в мексиканския залив ;)

Колега тва си е голяма трагедия, баш тия които не са ги намерили са сондьорите :( и химиците. Другите всички са живи и здрави, но нали ние тряя да останем до последно та така, но за тва ти плащат ;) .

Пушалните там са на най-безопасните зони далече от ротора /центъра на сондажа/. % на пушачите е доста малък, но пак има такива зони, всяка една фирма предлага 10-15% увеличение на заплатата ако се откажеш от пушенето...., но такива зони си има. Когато пушенето се обяви за нелегално, като наркотиците, ще спра да пуша.

За мен вентилация му е майката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 29 Апр 2010, 12:12

Приходите от т.нар косвени данъци сред които е и акциза, са едни от най-големите в бюджета, основни пера. България е производител на акцизни стоки и е нормално да печели от това. Защо обаче забранява потреблението им, пък субсидира производителите?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 29 Апр 2010, 12:34

бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?

но и има доста лицемерие в тази забрана - колко ли струва един раково болен на държавата ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 29 Апр 2010, 12:37

nightdriver написа:колко ли струва един раково болен на държавата ?

:yes: Именно! Акцизът от цигарите е приход, ракът от същите цигари - разход!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 29 Апр 2010, 13:16

nightdriver написа:бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?

но и има доста лицемерие в тази забрана - колко ли струва един раково болен на държавата ?

Вие като спрете цигарите и нещо изперквате :lol: Много бивши пушачи познавам, не знам защо всички сте толкова настроени анти пушене . Мислите се за нещо повече, че имате повече воля, пък тея балъците дето продължават да пафкат да го д*хат :lol: Не се заяждам, просто ми е интресна и вашата гледна точка :)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 29 Апр 2010, 13:40

dimithur написа:
nightdriver написа:бивш пушач съм и съм за забраната в затворени помещения ! какво съм виновен , за да дишам лайната на пушачите ?

Вие като спрете цигарите и нещо изперквате :lol: Много бивши пушачи познавам, не знам защо всички сте толкова настроени анти пушене . Мислите се за нещо повече, че имате повече воля, пък тея балъците дето продължават да пафкат да го д*хат :lol: Не се заяждам, просто ми е интресна и вашата гледна точка :)

...като ги спреш , ще разбереш ! трудно ще е да ти го налея в главата ! доказваш нещо на себе си , ако искаш и на другите и от здравна гледна точка и че било модерно и че икономисваш пари и че не смърдиш на лайна и че спортуваш пълноценно и че и че...те много станаха май ? 16 години съм пушил по кутия и половина на ден и реших да не пуша повече

пс не агитирам никого за нищо !
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е60 м54б22
Мечтае да кара: е30

Мнение от Ivo_istinskiq » 29 Апр 2010, 13:59

Пушач съм и съм за
Мисля че ние пушачите все ще намерим някое кътче да запалим по една.....но е гадно да тормозим непушачите с нашия дим ...... все едно някои да дига прах около току що измитото ми бмв :banghead:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 29 Апр 2010, 15:41

dimithur написа:Щот си плащаме по 4лв акциз на кутия цигари :mhihi: Даже аз се чудя вие що имате равни права с нас, като държавата не печели нищо от вас :mhihi:

държавата печели от нас от спестени пари за лекарства против ракови заболявания, е тва печели
Другия ти ник да не е МЕ4KY???
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 29 Апр 2010, 15:47

Хаос написа:
dimithur написа:Щот си плащаме по 4лв акциз на кутия цигари :mhihi: Даже аз се чудя вие що имате равни права с нас, като държавата не печели нищо от вас :mhihi:

държавата печели от нас от спестени пари за лекарства против ракови заболявания, е тва печели
Другия ти ник да не е МЕ4KY???

Като туриш чертата, пак е на сметка държавата :lol: Щото си плащаш 20 години акцизче, накрая като се разболееш те уморяват набързо с некакво лекарство менте за 2-3 месеца :lol:

П.С. ако държавата не печелеше от цигари, отдавна да са ги забранили :lol:
П.С.2 Няма друг ник, както вече споменах, съм автономен бот :weed:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 29 Апр 2010, 16:14

dimithur написа:

Верно е тва..по големи философи и досадници от бившия пушач, няма. И не е до воля.. точно бившите пушачи дет са отказали цигарите чрез воля, тайно си мечтаят да запалят някоя и друга цигара,..затова си го обяснявам аз, че са такива дразнители.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 29 Апр 2010, 16:35

krystal написа:
dimithur написа:

Верно е тва..по големи философи и досадници от бившия пушач, няма. И не е до воля.. точно бившите пушачи дет са отказали цигарите чрез воля, тайно си мечтаят да запалят някоя и друга цигара,..затова си го обяснявам аз, че са такива дразнители.

:yes: оставаш си потенциален пушач завинаги ! от време навреме изпитваш желание да запалиш , но с времето и това чувство избледнява
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: CLK 2.3kompressor

Мнение от Jessy » 29 Апр 2010, 23:10

Пушачка съм, но съм "ЗА" забраната. Първо никой не е длъжен да ме търпи да го тровя, второ така и аз сама себе си ще тровя по-малко, пък много като ми се допуши, както се каза по-горе, ще намеря все място където да дръпна една цигара.
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]
Изображение
[/url]

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 30 Апр 2010, 0:18

krystal написа:
dimithur написа:

Бъркаш малко, отказването от цигарите си е философия. Тва е по-трудно и от правенето на деца :mhihi: повярвай ми, детето ми отне по-малко от месец, а цигарите повече от 5 години.
Извъобще не си мечтая да запаля цигара, а и кат се сетя, че изпушвах по 6 заплати в годината :puke:
А за дразнителите сте прави, такива са, като пуших най се дразних кат видех, някой оставил занаята, а как му завиждах :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата