Велосипедисти и велосипедизъм - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип велосипедизъм практикувате?

Градско каране по улиците, редом с колите
21
17%
Градско каране по тротоари, градинки, паркове
28
22%
Каране само в паркове и велоалеи
7
6%
Извънградско каране по главните пътища
7
6%
Извънграско каране по "селски" пътища
7
6%
BMX и други подобни каскади
5
4%
Планинско каране по черни пътища
12
10%
Планински екстремни спускания (mountain bike)
14
11%
Каране по спец. писти (колописти) за време
0
Няма гласували
Не карам велосипед
21
17%
Не карам, защото не мога да карам
3
2%

Общо гласове : 125
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Велосипедисти и велосипедизъм - обща тема

Мнение от Spoony » 29 Апр 2010, 15:38

В тази тема всеки, който кара колело по един или друг начин може да сподели своя опит, маршрути, интересни преживявания и техники на каране. Имате ли проблеми при карането си по улиците и каква екипировка използвате?

Като за начало имам един въпрос към по-опитните: според вас за леки и неангажиращи разходчици (нещо от рода на 25-30 км дневно) има ли смисъл от скъпо колело от рода на Драг или другите такива на цени по 800 лв и нагоре или дори и с евтинко колело "без екстри" може да се кара също лесно и с удоволствие? Естествено евтиното колело е стегнато и поддържано.

И още нещо- според вас "дрифт с колело" и "обратен завой с ръчната" могат ли да се практикуват с велосипед?
.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Велосипедисти и велосипедизъм - обща тема

Мнение от dimithur » 29 Апр 2010, 15:43

Днеска ми направи впечатление, че са ни направили вело паркинг зад офиса :lol: И идеята никак не е лоша да започна да се придвижвам с такова чудо, само дето малоумния трафик в София ме отказва :nono: Аре нема ли да стане най-после тоя бензин 10лв, че да си правя кефа да си ходя с колелце на работа :lol:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Апр 2010, 15:56

Все пак е автомобилен форум :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 29 Апр 2010, 16:15

vld написа:Все пак е автомобилен форум :ranting:

да ама тук е под форум "Извън Темата" :) освен това БМВ освен коли, мотори (и самолети отчасти) произвеждат и велосипеди- "в ниския клас, за масовия потребител" :mhihi: :mhihi: :mhihi: на цена горе долу колкото нова корса :lol: :lol:
по темата : колелото е чудесен спорт, и е показано при проблеми в кръста и гърба :shock: , полезно е за колената и си е супер, обаче по улиците в центъра на софия не си е работа. лично за мен 800 ми идва нанагорно, ама това лято съм решил да похарча към 150-200 за колело. преди време имах протон от метро- за едно лято му се разказа играта :mhihi:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 29 Апр 2010, 16:21

Препоръчайте нещо на разумна цена дето ще ме вози с 90+ ми кила :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 29 Апр 2010, 17:33

Карам колело почти постоянно от 6 години някъде и няма начин просто това да се промени преди да стана татко и да се налага да карам жената и детето (говоря само за града). Около 90% от времето не стъпвам на пътното платно (не включвам малките квартални улички между блоковете, където може да се кара сравнително спокойно и са неизменна част от маршрута ми), защото ме е страх от колите освен това другите маршрути имат повече препятствия и е по-интересно.
Колкото до въпроса за евтини или скъпи колела важи както винаги максимата "получаваш това, за което си платил". Няма да казвам колко струва колелото ми, но ви съветвам да си поставите един минимум от 500 лв. под който колелото просто ще е аналог на Шевролет Авело да кажем или Рено клио. Супер евтини и гадни компоненти. И не се заблуждавайте че скъпото колело не се поддържа, редовно смазване, почистване и т.н. са си задължителни.
Или си купете колело 2ра употреба за 200-400. Това всичкото ако ще го карате интензивно разбира се. За излизания по 3-4 пъти месечно с колелото няма какво да го избирате, взимате най-евтиното дето ви хване окото и готово. Успех и внимавайте по улиците, че шофьорите на коли в града полудяват все повече ...
Още нещо доста важно забравих да кажа. Евтините колела имат едно огромно предимство пред скъпите и то е, че се крадат много по-рядко и загубата е незначително по-малка от тази при скъпите. А колелата се крадат зверски много. Така че ви съветвам всяка инвестиция над 300-400 кинта да не бъде заключвана на обществени места без вашия надзор за повече от 2 мин. Вече са ми крали колело и е адски неприятно. За сегашното дори нямам заключвалка, просто няма шанс да го оставя където и да е без надзор : )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 29 Апр 2010, 17:48

Айде бе аз ли съм единствения с Планински екстремни спускания :mhihi:
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 29 Апр 2010, 17:52

dimithur написа:Препоръчайте нещо на разумна цена дето ще ме вози с 90+ ми кила :mhihi:

Велосипед "Украйна" :mhihi: Удържа героически напъна на 100-тината ми килца :mhihi: Обаче веригите им не държат :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 29 Апр 2010, 18:48

:OT:

vld написа:Все пак е автомобилен форум :ranting:

Криза е...преориентрат се хората, недей да нападаш! :mhihi:

Сериозно : каране на велосипед - моля ви, само по писти (или специални..."съоръжения"), алеи (като тази на Борис), паркове и т.н.... Честно - като видя велосипедисти да се моткат по пътищата и изпадам в ужас :paranoid:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Апр 2010, 19:03

dimithur написа:Препоръчайте нещо на разумна цена дето ще ме вози с 90+ ми кила :mhihi:

Зависи на каквъ ръста са и колко е процента на маста :mhihi: Аз съм с по-малко покормина и нямам проблеми с колелото , само че не и в София . Да ида потен като магаре в офиса , за мен не е далавера :)
Като малък карах , като луд по цял ден и мисля , че съм си взел дела , тогава . За спортуване има , много по-добри варианти :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 29 Апр 2010, 19:07

Градско по улиците , тротоарите , извънградско , по черни пътеки няколко опита за планинско спускане .. много карах преди като имах колело ... ся пак мисля да си зема :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Апр 2010, 20:18

Pr0gI написа:Айде бе аз ли съм единствения с Планински екстремни спускания :mhihi:

+1
Аз съм в клас extreme downhill 8)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 29 Апр 2010, 20:22

БМХ и подобни.. хаха

trials riding :)

интересно дали има други траяли тука в форума (освен още един :lol: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 29 Апр 2010, 20:27

хахах за хората с метлите ли говориш :mhihi: :mhihi:
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 29 Апр 2010, 20:40

много ясно е :lol: той Божо вече и с бавареца си ги мята деазнам :lol:

Следваща

Назад към Извън Темата