Велосипедисти и велосипедизъм - обща тема
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Велосипедисти и велосипедизъм - обща тема
В тази тема всеки, който кара колело по един или друг начин може да сподели своя опит, маршрути, интересни преживявания и техники на каране. Имате ли проблеми при карането си по улиците и каква екипировка използвате?
Като за начало имам един въпрос към по-опитните: според вас за леки и неангажиращи разходчици (нещо от рода на 25-30 км дневно) има ли смисъл от скъпо колело от рода на Драг или другите такива на цени по 800 лв и нагоре или дори и с евтинко колело "без екстри" може да се кара също лесно и с удоволствие? Естествено евтиното колело е стегнато и поддържано.
И още нещо- според вас "дрифт с колело" и "обратен завой с ръчната" могат ли да се практикуват с велосипед?
Като за начало имам един въпрос към по-опитните: според вас за леки и неангажиращи разходчици (нещо от рода на 25-30 км дневно) има ли смисъл от скъпо колело от рода на Драг или другите такива на цени по 800 лв и нагоре или дори и с евтинко колело "без екстри" може да се кара също лесно и с удоволствие? Естествено евтиното колело е стегнато и поддържано.
И още нещо- според вас "дрифт с колело" и "обратен завой с ръчната" могат ли да се практикуват с велосипед?
.
Re: Велосипедисти и велосипедизъм - обща тема
Днеска ми направи впечатление, че са ни направили вело паркинг зад офиса
И идеята никак не е лоша да започна да се придвижвам с такова чудо, само дето малоумния трафик в София ме отказва
Аре нема ли да стане най-после тоя бензин 10лв, че да си правя кефа да си ходя с колелце на работа 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
vld написа:Все пак е автомобилен форум
да ама тук е под форум "Извън Темата"

по темата : колелото е чудесен спорт, и е показано при проблеми в кръста и гърба

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Препоръчайте нещо на разумна цена дето ще ме вози с 90+ ми кила 

Карам колело почти постоянно от 6 години някъде и няма начин просто това да се промени преди да стана татко и да се налага да карам жената и детето (говоря само за града). Около 90% от времето не стъпвам на пътното платно (не включвам малките квартални улички между блоковете, където може да се кара сравнително спокойно и са неизменна част от маршрута ми), защото ме е страх от колите освен това другите маршрути имат повече препятствия и е по-интересно.
Колкото до въпроса за евтини или скъпи колела важи както винаги максимата "получаваш това, за което си платил". Няма да казвам колко струва колелото ми, но ви съветвам да си поставите един минимум от 500 лв. под който колелото просто ще е аналог на Шевролет Авело да кажем или Рено клио. Супер евтини и гадни компоненти. И не се заблуждавайте че скъпото колело не се поддържа, редовно смазване, почистване и т.н. са си задължителни.
Или си купете колело 2ра употреба за 200-400. Това всичкото ако ще го карате интензивно разбира се. За излизания по 3-4 пъти месечно с колелото няма какво да го избирате, взимате най-евтиното дето ви хване окото и готово. Успех и внимавайте по улиците, че шофьорите на коли в града полудяват все повече ...
Още нещо доста важно забравих да кажа. Евтините колела имат едно огромно предимство пред скъпите и то е, че се крадат много по-рядко и загубата е незначително по-малка от тази при скъпите. А колелата се крадат зверски много. Така че ви съветвам всяка инвестиция над 300-400 кинта да не бъде заключвана на обществени места без вашия надзор за повече от 2 мин. Вече са ми крали колело и е адски неприятно. За сегашното дори нямам заключвалка, просто няма шанс да го оставя където и да е без надзор : )
Колкото до въпроса за евтини или скъпи колела важи както винаги максимата "получаваш това, за което си платил". Няма да казвам колко струва колелото ми, но ви съветвам да си поставите един минимум от 500 лв. под който колелото просто ще е аналог на Шевролет Авело да кажем или Рено клио. Супер евтини и гадни компоненти. И не се заблуждавайте че скъпото колело не се поддържа, редовно смазване, почистване и т.н. са си задължителни.
Или си купете колело 2ра употреба за 200-400. Това всичкото ако ще го карате интензивно разбира се. За излизания по 3-4 пъти месечно с колелото няма какво да го избирате, взимате най-евтиното дето ви хване окото и готово. Успех и внимавайте по улиците, че шофьорите на коли в града полудяват все повече ...
Още нещо доста важно забравих да кажа. Евтините колела имат едно огромно предимство пред скъпите и то е, че се крадат много по-рядко и загубата е незначително по-малка от тази при скъпите. А колелата се крадат зверски много. Така че ви съветвам всяка инвестиция над 300-400 кинта да не бъде заключвана на обществени места без вашия надзор за повече от 2 мин. Вече са ми крали колело и е адски неприятно. За сегашното дори нямам заключвалка, просто няма шанс да го оставя където и да е без надзор : )
- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
Айде бе аз ли съм единствения с Планински екстремни спускания 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
dimithur написа:Препоръчайте нещо на разумна цена дето ще ме вози с 90+ ми кила
Велосипед "Украйна"

Никой не мое ма връне на селу!
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил

vld написа:Все пак е автомобилен форум
Криза е...преориентрат се хората, недей да нападаш!

Сериозно : каране на велосипед - моля ви, само по писти (или специални..."съоръжения"), алеи (като тази на Борис), паркове и т.н.... Честно - като видя велосипедисти да се моткат по пътищата и изпадам в ужас

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dimithur написа:Препоръчайте нещо на разумна цена дето ще ме вози с 90+ ми кила
Зависи на каквъ ръста са и колко е процента на маста

Като малък карах , като луд по цял ден и мисля , че съм си взел дела , тогава . За спортуване има , много по-добри варианти

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Градско по улиците , тротоарите , извънградско , по черни пътеки няколко опита за планинско спускане .. много карах преди като имах колело ... ся пак мисля да си зема 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Pr0gI написа:Айде бе аз ли съм единствения с Планински екстремни спускания
+1
Аз съм в клас extreme downhill

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
БМХ и подобни.. хаха
trials riding
интересно дали има други траяли тука в форума (освен още един
)
trials riding

интересно дали има други траяли тука в форума (освен още един