Страхотен шум от AIR PUMP

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Страхотен шум от AIR PUMP

Мнение от divvakka » 13 Май 2010, 17:41

Здравейте колеги, от известно време се чуваше едно виене от №1 на снимката, а от няколко дни вие страхотно. Някой правил ли е ремонта на въпростната част и изобщо подлежли ли на такъв?

Изображение

Ето и линк:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е63 individual
Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER

Re: Страхотен шум от AIR PUMP

Мнение от BMW-Beast » 13 Май 2010, 17:48

постоянно тракане ли се чува ?
39741Купи ли си кола... Или още караш MERCEDES !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от divvakka » 13 Май 2010, 17:52

BMW-Beast написа:постоянно тракане ли се чува ?

не, само докато загрее малко, примерно рано сутрин. За какво изобщо служи това?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Май 2010, 21:59

Чува се само сутрин защото тя се включва когато е студен мотора и за около минута.
Аз моята я махнах като запуших отвора на клапана със тапа иначе ако откачиш буксата на клапана за вторичен въздух ще ти записва грешка.
Ако нямаш катализатор тази помпа не ти върши никаква работа иначе ако е шумна трябва да се разпробият нитовете и да се намаже гарнитурката със силикон и се стяга с болчета и спира да шуми.
Шума идва от това, че дърпа възух от там, но може и лагерчетата на самата помпа да са замирали.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от divvakka » 13 Май 2010, 22:17

oci написа:Чува се само сутрин защото тя се включва когато е студен мотора и за около минута.
Аз моята я махнах като запуших отвора на клапана със тапа иначе ако откачиш буксата на клапана за вторичен въздух ще ти записва грешка.
Ако нямаш катализатор тази помпа не ти върши никаква работа иначе ако е шумна трябва да се разпробият нитовете и да се намаже гарнитурката със силикон и се стяга с болчета и спира да шуми.
Шума идва от това, че дърпа възух от там, но може и лагерчетата на самата помпа да са замирали.

Благодаря колега, с катализатор съм. Къде точно се поставя тапа и зимата прави ли ти проблеми?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Май 2010, 22:35

затапва се самия клапан за вторичен въздух или мястото в което влиза маркуч с номер 7 на схемата която си дал той влиза в помпата и в клапана.
Аз използвах накрайника на маркуча като му направих тапа на струг и я залепих със лепило за накрайника на маркуча и след това си навих накрайника с двете болчета и можеш да откачиш цялата помпа.
Помпата няма отношение по работата на двигателя така, че махай я смело няма да имаш никакви ядове само единствено че ще изчезне гадния звук ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от divvakka » 15 Май 2010, 14:43

Малко трудно я разглобихме въпросната помпа и вътре се оказа, че има едно малко лагерче, което струва 5лв.(по - хубавото). Така, че надявам се като го сглобим да си работи нормално. Ново в магазина е 525лв, а лагерчето е 5лв. Така, че подлежат на ремонт въпреки, че са капсуловани :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от T.Ivanov » 23 Май 2011, 14:06

Колега и аз имам сащият проблем,вярно е 4е сутрин шуми доста и ако извадиш марку4а и запушиш с пръст отворя шума из4езва...... След като смени лагер4ето което спомена имашели ефект ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 25 Май 2011, 11:03

А каква и е функцията все пак на тази помпа, щом не оказва влияние върху работата на мотора?
И мойта притракваше, но нитчетата бяха се поотворили разпробих ги и сложих болтчета на тяхно място и отихна.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 25 Май 2011, 14:28

Аз съм чувал, че се запушва втората помпа или нещо греша ?

viewtopic.php?f=34&t=217423

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 25 Май 2011, 16:22

Колега, мога ли да те помоля да специфицираш това виене на какво приличаше, че от известно време и при мен има нещо подобно и никои до сега неможе да го определи... уж алтернатора така шумял... отремонтирах го, но шума остана... и то най-силно се чува сутрин когато е студена колата, но след 2-3мин. работа на двигателя шума отихва въпреки, че си остава едно леко виене и то най се чува когато се подаде газ... много хора го гледаха и всеки казва, че не е нещо от което трябва да се притеснявам, но мен ме дразни супер яко...та ще съм ти Благодарен ако споделиш дали въпросния звук който чуваше при теб преди да разглобите въпросната помпа е бил подобен на все едно турбо или на алтернатор..??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от divvakka » 25 Май 2011, 17:19

Въпросната помпа се включва само когато двигателя е студен и работи няколко минути в зависимост от външната температура. Шума който се чува като запалиш е именно от нея. Виенето е нормално, понеже работи на големи обороти. При мен напваво "ревеше" и проблема беше в лагерчето. Трудно се сменя, но се сменя. Иначе като подавам гас и при мен се чува леко виене, но свикнах с него.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 25 Май 2011, 17:28

divvakka написа:Въпросната помпа се включва само когато двигателя е студен и работи няколко минути в зависимост от външната температура. Шума който се чува като запалиш е именно от нея. Виенето е нормално, понеже работи на големи обороти. При мен напваво "ревеше" и проблема беше в лагерчето. Трудно се сменя, но се сменя. Иначе като подавам гас и при мен се чува леко виене, но свикнах с него.

Някак си немога да приема, че виенето е нормално защото работи на високи обороти...
А при теб не изчезна ли виенето след като смени лагерчето?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от divvakka » 25 Май 2011, 21:52

Пак ти казвам, винаги като запалиш колата и е студена ще се чува едно виене. Проблема е като започне да "реве" :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 25 Май 2011, 22:01

Ясно Thanks

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Следваща

Назад към E46