Страхотен шум от AIR PUMP
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Страхотен шум от AIR PUMP
Здравейте колеги, от известно време се чуваше едно виене от №1 на снимката, а от няколко дни вие страхотно. Някой правил ли е ремонта на въпростната част и изобщо подлежли ли на такъв?

Ето и линк:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50

Ето и линк:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
- BMW-Beast
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е63 individual
- Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER
Re: Страхотен шум от AIR PUMP
постоянно тракане ли се чува ?
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
BMW-Beast написа:постоянно тракане ли се чува ?
не, само докато загрее малко, примерно рано сутрин. За какво изобщо служи това?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Чува се само сутрин защото тя се включва когато е студен мотора и за около минута.
Аз моята я махнах като запуших отвора на клапана със тапа иначе ако откачиш буксата на клапана за вторичен въздух ще ти записва грешка.
Ако нямаш катализатор тази помпа не ти върши никаква работа иначе ако е шумна трябва да се разпробият нитовете и да се намаже гарнитурката със силикон и се стяга с болчета и спира да шуми.
Шума идва от това, че дърпа възух от там, но може и лагерчетата на самата помпа да са замирали.
Аз моята я махнах като запуших отвора на клапана със тапа иначе ако откачиш буксата на клапана за вторичен въздух ще ти записва грешка.
Ако нямаш катализатор тази помпа не ти върши никаква работа иначе ако е шумна трябва да се разпробият нитовете и да се намаже гарнитурката със силикон и се стяга с болчета и спира да шуми.
Шума идва от това, че дърпа възух от там, но може и лагерчетата на самата помпа да са замирали.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
oci написа:Чува се само сутрин защото тя се включва когато е студен мотора и за около минута.
Благодаря колега, с катализатор съм. Къде точно се поставя тапа и зимата прави ли ти проблеми?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
затапва се самия клапан за вторичен въздух или мястото в което влиза маркуч с номер 7 на схемата която си дал той влиза в помпата и в клапана.
Аз използвах накрайника на маркуча като му направих тапа на струг и я залепих със лепило за накрайника на маркуча и след това си навих накрайника с двете болчета и можеш да откачиш цялата помпа.
Помпата няма отношение по работата на двигателя така, че махай я смело няма да имаш никакви ядове само единствено че ще изчезне гадния звук
Аз използвах накрайника на маркуча като му направих тапа на струг и я залепих със лепило за накрайника на маркуча и след това си навих накрайника с двете болчета и можеш да откачиш цялата помпа.
Помпата няма отношение по работата на двигателя така, че махай я смело няма да имаш никакви ядове само единствено че ще изчезне гадния звук

- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
Малко трудно я разглобихме въпросната помпа и вътре се оказа, че има едно малко лагерче, което струва 5лв.(по - хубавото). Така, че надявам се като го сглобим да си работи нормално. Ново в магазина е 525лв, а лагерчето е 5лв. Така, че подлежат на ремонт въпреки, че са капсуловани 

Колега и аз имам сащият проблем,вярно е 4е сутрин шуми доста и ако извадиш марку4а и запушиш с пръст отворя шума из4езва...... След като смени лагер4ето което спомена имашели ефект ?
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
А каква и е функцията все пак на тази помпа, щом не оказва влияние върху работата на мотора?
И мойта притракваше, но нитчетата бяха се поотворили разпробих ги и сложих болтчета на тяхно място и отихна.
И мойта притракваше, но нитчетата бяха се поотворили разпробих ги и сложих болтчета на тяхно място и отихна.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Колега, мога ли да те помоля да специфицираш това виене на какво приличаше, че от известно време и при мен има нещо подобно и никои до сега неможе да го определи... уж алтернатора така шумял... отремонтирах го, но шума остана... и то най-силно се чува сутрин когато е студена колата, но след 2-3мин. работа на двигателя шума отихва въпреки, че си остава едно леко виене и то най се чува когато се подаде газ... много хора го гледаха и всеки казва, че не е нещо от което трябва да се притеснявам, но мен ме дразни супер яко...та ще съм ти Благодарен ако споделиш дали въпросния звук който чуваше при теб преди да разглобите въпросната помпа е бил подобен на все едно турбо или на алтернатор..??
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
Въпросната помпа се включва само когато двигателя е студен и работи няколко минути в зависимост от външната температура. Шума който се чува като запалиш е именно от нея. Виенето е нормално, понеже работи на големи обороти. При мен напваво "ревеше" и проблема беше в лагерчето. Трудно се сменя, но се сменя. Иначе като подавам гас и при мен се чува леко виене, но свикнах с него.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
divvakka написа:Въпросната помпа се включва само когато двигателя е студен и работи няколко минути в зависимост от външната температура. Шума който се чува като запалиш е именно от нея. Виенето е нормално, понеже работи на големи обороти. При мен напваво "ревеше" и проблема беше в лагерчето. Трудно се сменя, но се сменя. Иначе като подавам гас и при мен се чува леко виене, но свикнах с него.
Някак си немога да приема, че виенето е нормално защото работи на високи обороти...
А при теб не изчезна ли виенето след като смени лагерчето?
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
Пак ти казвам, винаги като запалиш колата и е студена ще се чува едно виене. Проблема е като започне да "реве" 

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
Ясно Thanks
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2