Rompetrol?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Rompetrol?
Имам 14 точки на картата с "невероятните" награди на Ромпетрол - резервоарът е фуллл, а точки се събират до 31- ако някой иска да спечели и ще зарежда скоро - подарявам я.
Поздрави!
Поздрави!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
То па едни награди....
Аз ги взех всичките и се правих на щедър в подаръците
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
mad_presley написа:То па едни награди....![]()
жеста е важен все пак
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Заредих от така прочутите Ромпетрол ... и някакви впечатления кой знае какви
Да мотора работи една 1 идея по тихо , но пак колата определено не върви така както с ОМВ премиум или Еко Дизел Плюс ...
Ще спра с тестовете и се връщам към вече изпитаното
Да мотора работи една 1 идея по тихо , но пак колата определено не върви така както с ОМВ премиум или Еко Дизел Плюс ...Ще спра с тестовете и се връщам към вече изпитаното
И аз преди няколко дена заредих на така прехваленото РомПетрол. Не останах очарован в сравнение със premiuma на ОМВ
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
xerial написа:Заредих от така прочутите Ромпетрол ... и някакви впечатления кой знае каквиДа мотора работи една 1 идея по тихо , но пак колата определено не върви така както с ОМВ премиум или Еко Дизел Плюс ...
Ще спра с тестовете и се връщам към вече изпитаното
За сега съм най -доволен от ЕКО.
Еми аз нямам преки наблюдения, но онзи ден подхаванахме тази тема с вуйчо ми и той каза, че бил много доволен. За сега е заредил 2-3 пъти, но миналата година като ходиха до София валеше дъжд и по магистралата карал със 110-120км/ч и Хондата му дала среден разход 6,2-6,3 .Миналата седмица пак ходиха до София и каза, че няма кой знае каква разлика във вървежа, обаче при скорост 130-140 му дала разход 5,7-5,8 . Тука става въпрос за Хонда Сивик 1.8i на не повече от 30 000км. Плюс това зарежда и 95. Не знам при дизела как е, но при бензина явно има разлика. Сега това може да се дължи на това, че и колата е чисто нова, но не знам.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Направих си експерименти с ЕКО, ОМВ и Лукойл (по няколко резервоара) - ми да ви кажа, че не усещам разлика във вървенето на колата... все си върви 
Si non confectus, non reficiat.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Zagy написа:Направих си експерименти с ЕКО, ОМВ и Лукойл (по няколко резервоара) - ми да ви кажа, че не усещам разлика във вървенето на колата... все си върви
С нафтата от Ромпетрол колата е по-тиха... не знам дали върви повече....май не.
Иначе преди зареждах само от скъпата нафта на ОМВ... но при последното ми зареждане колата стана по-шумна и по-малко вървеше и минах на Ромпетрол. Напоследък имах достъп до ОМВи нафта 40тина литра за 0лв/л и долях до горе
от румънската - изводът е, че като не даваш пари за нафтата дали ще е от Ромпетрол,Еко или ОМВ няма значение
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Последни клюки около Ромпетрол.
Това е единствената бензиностанция в БГ, която предлага горива Евро 5. До тук добре, но това в никакъв случай не означава, че е с нещо по-добра, особено за комон рейл дизели, защото съдържа задължителните 20% биодизел, а както повечето знаят, биодизела е абсолютно забранен за комон рейл (особено на БМВ).
Това е единствената бензиностанция в БГ, която предлага горива Евро 5. До тук добре, но това в никакъв случай не означава, че е с нещо по-добра, особено за комон рейл дизели, защото съдържа задължителните 20% биодизел, а както повечето знаят, биодизела е абсолютно забранен за комон рейл (особено на БМВ).
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
mad_presley написа:Последни клюки около Ромпетрол.
Само дето не са 20% задължителни, а 2% в момента в България и то за първи път от април месец 2010г. От ЕКО-то нафтата е с 4% биобизел, защото в Гърция са с 4%. С най-висока ставка са 6% или 7% биодизел в Австрия. Също когато бензиностанцията е заредила резервоарите с 2% ставка не може да слага друга примерно Гръцка нафта с 4 %, т.е. трябва да има два отделни резервоара за дизел, което е неизпълнимо и неизгодно.
В момента Лук Ойл купува биодизел от Румъния и България единствено от Русе от завода в гр. Сливо поле-"Астра Биоплант", друг биодизел не отговаря в момента на критериите на Лук Ойл за пламна точка, бистрота и други показатели. Останалото нужно количество биодизел се внася от Румъния и малко от Гърция. Като качество Българския биодизел е с по-добро качество в момента от Румънския, но Румънците имат голям капацитет, за разлика от Русенския завод.
Това, което ви го пиша може да се провери документално, ако някои се разрови в законите за течни горива и по-точно в поправките през 2010г. А информацията е знам, защото съм работил съм по няколко сделки с течни горива между по-горе изброените доставчици и клиенти, без да съм от едната или друга страна, като и по изграждането на заводи за Биобизел.
- koko525da
-
На ЕКО и ЛУКОИЛ нафтата за комон рейла е в пъти по добра!!! И колеги стига с тези внушения за РОМПЕТРОЛ!
Аз след Карера 100 от ОМВ като сипах от Ромпетрол 95 и колата взе да върви 
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
Rompetrol една наистина невероятна бензиностанция, влюбен съм в нея---- стига глупости народе