Живеене под наем и разни неволи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Живеене под наем и разни неволи

Мнение от saleen » 14 Юни 2010, 21:01

Привет колеги!
Имам малък правен казус-проблем и ако някой по- в час може да ми помогне ще му бъда много благодарен.
От 9 месеца живеем с жена ми в апартамент под наем, след като му направихме един ремонт и боядисване, хазяинът отказа да сключим договор , въпреки, че съпругата ми подготви един примерен вариант, хазяинът е против за да не плаща съответните данъци и за да има свобода да си вдига наема когато реши (което и направи скоро след като окончателно се нанесохме). Сега обаче тече кампания всички наематели да имат адресна регистрация и да представят на домоуправителя договора за наем, иначе ще има 500 лева глоба за наемателите, т.е. за нас. Ние искаме да имаме договор, но хазяина си е твърдо против, и да направим някакъв знам, че няма да го подпише и се чудя какво може да се направи в случая.
Благодаря предварително на всеки, който е по- в час с тази материя и може да помогне.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: Живеене под наем и разни неволи

Мнение от vanci88 » 14 Юни 2010, 21:05

Почти нищо не можеш да направиш. Тази кампания има ефект само ако вече има договор - без такъв може да викне полиция и да каже,че сте се нанесли незаконно без негово знание.

ПС Господари на ефира са алтернатива, ако се заинтересуват де.
36436
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 14 Юни 2010, 21:09

MИ направете си договора, той нема да го завери в общината и съответно няма да плаща данъци. :dunno: Другия вариант е да го декларира там и да ти вдигне наема с 10%, ако това те устройва ;) Ма той сам едва ли ще се набута
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Юни 2010, 21:34

dimithur написа:MИ направете си договора, той нема да го завери в общината и съответно няма да плаща данъци. :dunno: Другия вариант е да го декларира там и да ти вдигне наема с 10%, ако това те устройва ;) Ма той сам едва ли ще се набута

Другия вариант е като има договор Наемателите да декларират,и после питат собственика аджеба какво става и що не е декларирал приход,ама там е по сложно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 14 Юни 2010, 21:37

Преместете се :dunno: С този няма да се разберете.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Юни 2010, 21:44

Имам един свободен апартамент който давам под наем :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 14 Юни 2010, 21:55

N.Mihaylovski написа:Имам един свободен апартамент който давам под наем :mhihi:

Я раздуй!?

По темата - колега с такива хора не се занимавай, и подобрения възможно най-малко, и само с договор и отбиване от наема, подаръци недей да правиш.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Юни 2010, 22:18

просто след като не си съгласен напускаш. никой насила нищо не може да направи. ако те устройват условията ,които ти предлага се съгласяваш и не се нервиш-ако ли не си биеш камшика.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 14 Юни 2010, 22:33

Е да ама едно преместване си е полвин пожар...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Юни 2010, 22:36

е да ,ма като си нема негово така е! просто да си прецени плюсовете и минусите от всяко решение....

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 15 Юни 2010, 1:07

този човек не е читав щом след като ремонт сте направили не иска да подпише договор .. по-добре наистина си потърсете нещо читаво на добри пари, логистиката все ще си я организирате ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 15 Юни 2010, 8:39

Не иска да подпише договор, за да окрива доходи. Данъка на апартамента така или иначе си е на негова партида /ако въобще е деклариран/ и той трябва да си го плаща.
Лошото е, че без договор може във всеки следващ момент да ви изгони....и после ходи и доказвай, че сте разбрали за нещо....
Хубавото е, че вие може да не плащате и никой няма да ви търси за нищо :mhihi:

По-добре си намерете жилище, където нещата ще са по-урегулирани.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 15 Юни 2010, 10:10

колега нали си плащал консумативи...
Правиш договор отиваш при хазяина и му казваш че или го подписваш или отивате в НАП.
Заради това че не е декларирал прихода от наем ще му скъсат гъза.
а вие реално имате доказателство че обивате апартамента и плащате комуналните разходи.
също така ако имате документ за направените разходи по ремонта може да изисквате тези пари от него щото на устна договорка нещата не важат ако беше заложил в договора че вие си поемате разходи без да има отношение към него щеше да си е вързал гащите ама сега се е прецакал сам та може и това да му кажете.
Най- лесно е да отидете при данъчните и да пуснете една жалба.
При всички положения обаче трябва да си търсите ново място и като го намерите да се махате.
Предвид че предполагам сте оставили един аванс напред - преспокоино (защото тои няма да ви го върне щото нямате договор) правите апартамента на свинарник чупите и рушите колкото душа ви иска и след това го оставята да се оправя може също и да му направите една готина сметка за ток дето да я плаща през следващите 5 години... а без договор тои не може да докаже че не я е направил тои...
та успех де и следващият път задължително с договор. та дори в него да не е посочена реалната сума за наем (ако някой се притеснява за данъците :) )
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Юни 2010, 10:21

Ако не си регистрираш апартамента до няколко месеца след подписване ан АКТ 16 ще ти скъсат гъза от кво ли не :mhihi: Данаци си плащаш така или иначе,За сметките дори и да има договор и наемателите да те палнат със сметката и да избягат пак ти си плащаш дори и договор да имате,заради тов е депозита.
Както казаха колегите потърсете си ново жилище,може да му обясните на хазяйна,че дори и да има договор,ако вие не регистрирата наема като разход,няма как да го надушат данъчните и пак няма да плаща нищо и ще е доволен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Юни 2010, 12:29

Искрено съчувствам на колегата, аз също като млад си стърках нервите, с квартира и магазин под наем. Така е като няма закони или не се спазват. Единственото решение е ново жилище под наем при по-свестен хазяин(има и такива). Иначе като си купих БМВ-то глупвата ми хазяка на магазина реши да ми вдигне наема. Вика: Нещо си се видел у пари, я ква колица караш, требва да си поговориме за наема. Договор нема, нищо нема, поговорихме си. Е да ама за тоя магазин чакали веднага три бизнесмена-циганина-дедесари, дето не ги бърка колко е наема. И това изтърпех. И накрая като дойдоха от общината, защото не си била плащала данъците от пет години, реши че аз защото имам БМВ и къща трябва да платя и това и я изе..ах тотално. И си смених бизнеса с уеб базиран. И после двама мангала се изредиха в тоя магазин и двамата я завлекоха с пари и сега се дава под наем, ама нали е криза та е глътнала яко вода. Свършиха се бизнесмените дедесари дето са ларж. А в апартамента в който живях под наем направих луд ремонт. И хазяина като видя , реши че в тоя вид ще го дава на Фирма и нали нямах договор, изгорех като блажен вестник. Та ако стане диктатура и се започнат репресии и аз съм от страната на тираните, лично наред с автотърговците, до стената ще наредя и хазяите и ще им пусна наколко пълнителя с Калашников.

Следваща

Назад към Извън Темата