Живеене под наем и разни неволи
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Живеене под наем и разни неволи
Привет колеги!
Имам малък правен казус-проблем и ако някой по- в час може да ми помогне ще му бъда много благодарен.
От 9 месеца живеем с жена ми в апартамент под наем, след като му направихме един ремонт и боядисване, хазяинът отказа да сключим договор , въпреки, че съпругата ми подготви един примерен вариант, хазяинът е против за да не плаща съответните данъци и за да има свобода да си вдига наема когато реши (което и направи скоро след като окончателно се нанесохме). Сега обаче тече кампания всички наематели да имат адресна регистрация и да представят на домоуправителя договора за наем, иначе ще има 500 лева глоба за наемателите, т.е. за нас. Ние искаме да имаме договор, но хазяина си е твърдо против, и да направим някакъв знам, че няма да го подпише и се чудя какво може да се направи в случая.
Благодаря предварително на всеки, който е по- в час с тази материя и може да помогне.
Имам малък правен казус-проблем и ако някой по- в час може да ми помогне ще му бъда много благодарен.
От 9 месеца живеем с жена ми в апартамент под наем, след като му направихме един ремонт и боядисване, хазяинът отказа да сключим договор , въпреки, че съпругата ми подготви един примерен вариант, хазяинът е против за да не плаща съответните данъци и за да има свобода да си вдига наема когато реши (което и направи скоро след като окончателно се нанесохме). Сега обаче тече кампания всички наематели да имат адресна регистрация и да представят на домоуправителя договора за наем, иначе ще има 500 лева глоба за наемателите, т.е. за нас. Ние искаме да имаме договор, но хазяина си е твърдо против, и да направим някакъв знам, че няма да го подпише и се чудя какво може да се направи в случая.
Благодаря предварително на всеки, който е по- в час с тази материя и може да помогне.
Никой не мое ма връне на селу!
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Живеене под наем и разни неволи
Почти нищо не можеш да направиш. Тази кампания има ефект само ако вече има договор - без такъв може да викне полиция и да каже,че сте се нанесли незаконно без негово знание.
ПС Господари на ефира са алтернатива, ако се заинтересуват де.
ПС Господари на ефира са алтернатива, ако се заинтересуват де.
MИ направете си договора, той нема да го завери в общината и съответно няма да плаща данъци.
Другия вариант е да го декларира там и да ти вдигне наема с 10%, ако това те устройва
Ма той сам едва ли ще се набута

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
dimithur написа:MИ направете си договора, той нема да го завери в общината и съответно няма да плаща данъци.Другия вариант е да го декларира там и да ти вдигне наема с 10%, ако това те устройва
Ма той сам едва ли ще се набута
Другия вариант е като има договор Наемателите да декларират,и после питат собственика аджеба какво става и що не е декларирал приход,ама там е по сложно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Преместете се
С този няма да се разберете.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Имам един свободен апартамент който давам под наем 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
N.Mihaylovski написа:Имам един свободен апартамент който давам под наем
Я раздуй!?
По темата - колега с такива хора не се занимавай, и подобрения възможно най-малко, и само с договор и отбиване от наема, подаръци недей да правиш.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
просто след като не си съгласен напускаш. никой насила нищо не може да направи. ако те устройват условията ,които ти предлага се съгласяваш и не се нервиш-ако ли не си биеш камшика.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Е да ама едно преместване си е полвин пожар...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
е да ,ма като си нема негово така е! просто да си прецени плюсовете и минусите от всяко решение....
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
този човек не е читав щом след като ремонт сте направили не иска да подпише договор .. по-добре наистина си потърсете нещо читаво на добри пари, логистиката все ще си я организирате ..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Не иска да подпише договор, за да окрива доходи. Данъка на апартамента така или иначе си е на негова партида /ако въобще е деклариран/ и той трябва да си го плаща.
Лошото е, че без договор може във всеки следващ момент да ви изгони....и после ходи и доказвай, че сте разбрали за нещо....
Хубавото е, че вие може да не плащате и никой няма да ви търси за нищо
По-добре си намерете жилище, където нещата ще са по-урегулирани.
Лошото е, че без договор може във всеки следващ момент да ви изгони....и после ходи и доказвай, че сте разбрали за нещо....
Хубавото е, че вие може да не плащате и никой няма да ви търси за нищо

По-добре си намерете жилище, където нещата ще са по-урегулирани.
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
колега нали си плащал консумативи...
Правиш договор отиваш при хазяина и му казваш че или го подписваш или отивате в НАП.
Заради това че не е декларирал прихода от наем ще му скъсат гъза.
а вие реално имате доказателство че обивате апартамента и плащате комуналните разходи.
също така ако имате документ за направените разходи по ремонта може да изисквате тези пари от него щото на устна договорка нещата не важат ако беше заложил в договора че вие си поемате разходи без да има отношение към него щеше да си е вързал гащите ама сега се е прецакал сам та може и това да му кажете.
Най- лесно е да отидете при данъчните и да пуснете една жалба.
При всички положения обаче трябва да си търсите ново място и като го намерите да се махате.
Предвид че предполагам сте оставили един аванс напред - преспокоино (защото тои няма да ви го върне щото нямате договор) правите апартамента на свинарник чупите и рушите колкото душа ви иска и след това го оставята да се оправя може също и да му направите една готина сметка за ток дето да я плаща през следващите 5 години... а без договор тои не може да докаже че не я е направил тои...
та успех де и следващият път задължително с договор. та дори в него да не е посочена реалната сума за наем (ако някой се притеснява за данъците
)
Правиш договор отиваш при хазяина и му казваш че или го подписваш или отивате в НАП.
Заради това че не е декларирал прихода от наем ще му скъсат гъза.
а вие реално имате доказателство че обивате апартамента и плащате комуналните разходи.
също така ако имате документ за направените разходи по ремонта може да изисквате тези пари от него щото на устна договорка нещата не важат ако беше заложил в договора че вие си поемате разходи без да има отношение към него щеше да си е вързал гащите ама сега се е прецакал сам та може и това да му кажете.
Най- лесно е да отидете при данъчните и да пуснете една жалба.
При всички положения обаче трябва да си търсите ново място и като го намерите да се махате.
Предвид че предполагам сте оставили един аванс напред - преспокоино (защото тои няма да ви го върне щото нямате договор) правите апартамента на свинарник чупите и рушите колкото душа ви иска и след това го оставята да се оправя може също и да му направите една готина сметка за ток дето да я плаща през следващите 5 години... а без договор тои не може да докаже че не я е направил тои...
та успех де и следващият път задължително с договор. та дори в него да не е посочена реалната сума за наем (ако някой се притеснява за данъците

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Ако не си регистрираш апартамента до няколко месеца след подписване ан АКТ 16 ще ти скъсат гъза от кво ли не
Данаци си плащаш така или иначе,За сметките дори и да има договор и наемателите да те палнат със сметката и да избягат пак ти си плащаш дори и договор да имате,заради тов е депозита.
Както казаха колегите потърсете си ново жилище,може да му обясните на хазяйна,че дори и да има договор,ако вие не регистрирата наема като разход,няма как да го надушат данъчните и пак няма да плаща нищо и ще е доволен

Както казаха колегите потърсете си ново жилище,може да му обясните на хазяйна,че дори и да има договор,ако вие не регистрирата наема като разход,няма как да го надушат данъчните и пак няма да плаща нищо и ще е доволен

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Искрено съчувствам на колегата, аз също като млад си стърках нервите, с квартира и магазин под наем. Така е като няма закони или не се спазват. Единственото решение е ново жилище под наем при по-свестен хазяин(има и такива). Иначе като си купих БМВ-то глупвата ми хазяка на магазина реши да ми вдигне наема. Вика: Нещо си се видел у пари, я ква колица караш, требва да си поговориме за наема. Договор нема, нищо нема, поговорихме си. Е да ама за тоя магазин чакали веднага три бизнесмена-циганина-дедесари, дето не ги бърка колко е наема. И това изтърпех. И накрая като дойдоха от общината, защото не си била плащала данъците от пет години, реши че аз защото имам БМВ и къща трябва да платя и това и я изе..ах тотално. И си смених бизнеса с уеб базиран. И после двама мангала се изредиха в тоя магазин и двамата я завлекоха с пари и сега се дава под наем, ама нали е криза та е глътнала яко вода. Свършиха се бизнесмените дедесари дето са ларж. А в апартамента в който живях под наем направих луд ремонт. И хазяина като видя , реши че в тоя вид ще го дава на Фирма и нали нямах договор, изгорех като блажен вестник. Та ако стане диктатура и се започнат репресии и аз съм от страната на тираните, лично наред с автотърговците, до стената ще наредя и хазяите и ще им пусна наколко пълнителя с Калашников.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3