Ето как се отразява кризата на ОАЕ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Чък Норис да се страхува
Мечтае да кара: пистов мотор
Детайли за колата: мноо е яка, и не е пепси!

Re: Ето как се отразява кризата на ОАЕ

Мнение от Пешката » 14 Юни 2010, 17:56

BMWPetio написа:Тия от ОАЕ гледат според мен да правят рекорди за гинес.Другото което е имат много кинти и се чудят къде и по какъв начин да си ги похарчат.

И аз така мисля!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kusho » 14 Юни 2010, 19:36

alx написа: арабите винаги ги е тресял страшен комплекс за малоценост
:smoke:

:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 14 Юни 2010, 20:22

абе тия мангали,историята с дубай уърлд бързо я забравиха... :banghead:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 14 Юни 2010, 21:58

[FF]GODFLESH написа:абе тия мангали,историята с дубай уърлд бързо я забравиха... :banghead:

Какво имаш впредвид? Иначе ми е интересно какво се случва с имотите там в момента, допреди няколко месеца се говореше за тотален срив и дори банкрут.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 14 Юни 2010, 22:14

еми дубай уърлд(държавната инвестицонна компания,дето вдига повечето мастодонти там) спряха да си плащат борчовете към външните кредитори...нещо от сорта на 70-80 милиарда долара...само за тая година имат да връщат към 17 милиарда долара. Са проблема е че дубай не гарантира борчовете на собствената си държавна компания и добре че беше емирът на абу даби...Кхалифа Нахаян да им даде едни 10 милиарда без лихва че малко да поемат въздух...Не случайно най високата сграда (тая 800 метровата) е кръстена Burj Khalifa...което е голям срам за дубайци...и те си го признават :mhihi:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 14 Юни 2010, 22:24

[FF]GODFLESH написа:еми дубай уърлд(държавната инвестицонна компания,дето вдига повечето мастодонти там) спряха да си плащат борчовете към външните кредитори...нещо от сорта на 70-80 милиарда долара...само за тая година имат да връщат към 17 милиарда долара. Са проблема е че дубай не гарантира борчовете на собствената си държавна компания и добре че беше емирът на абу даби...Кхалифа Нахаян да им даде едни 10 милиарда без лихва че малко да поемат въздух...Не случайно най високата сграда (тая 800 метровата) е кръстена Burj Khalifa...което е голям срам за дубайци...и те си го признават :mhihi:

Помислих че говориш за изкуствените острови 'Дубай Уърлд' , та викам к'во ли е станало с тях? Другото ми е известно, цените на имотите се сринаха, няма и кой да купува, интересно ми е някакво пресно инфо какво се случва в момента - подобряват ли се нещата, защото допреди няколко месеца се говореше за превръщането на Дубай в 'призрачен град'

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 14 Юни 2010, 22:41

еми предоговориха борчовете и като ги гледам продължават да си живуркат.Ние да му мислиме :mhihi:

п.с в дубай няма петрол

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 14 Юни 2010, 22:44

Как да няма петрол?

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 14 Юни 2010, 22:59

Еми нали ОАЕ е държава (вътре са емирствата дубай,абу даби и тнт) та дубай имат некъв супер умрля добив...колкот да се отбележат.Петродоларите идват от другите емирства нали ги разпределят.Другото според мен по основно нещо е че дубай е офшорна зона,може би ни е доста бедна фантазията да си представим кви мръсни кинти се въртят там :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 14 Юни 2010, 23:15

Да, прав си, основните находища са в прилежащите територии на Абу Даби, като цяло емирстват имат и много други природни ресурси (залежи). Преди доста години един мой шеф (италианец) в Дубай отиде на гости в офиса на друг италианец (наполовина българин!?) и после ми вика - 'баси майката, офиса му бил половин етаж от големите сгради там, и целия празен, като го питал с какво се занимава- ония - хъмм, мрънн :mhihi: а не си знаеше парите

Предишна

Назад към Извън Темата