Ето как се отразява кризата на ОАЕ
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Пешката
- Потребител
-
- Кара: Чък Норис да се страхува
- Мечтае да кара: пистов мотор
- Детайли за колата: мноо е яка, и не е пепси!
Re: Ето как се отразява кризата на ОАЕ
BMWPetio написа:Тия от ОАЕ гледат според мен да правят рекорди за гинес.Другото което е имат много кинти и се чудят къде и по какъв начин да си ги похарчат.
И аз така мисля!
alx написа: арабите винаги ги е тресял страшен комплекс за малоценост

- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
абе тия мангали,историята с дубай уърлд бързо я забравиха... 

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
[FF]GODFLESH написа:абе тия мангали,историята с дубай уърлд бързо я забравиха...
Какво имаш впредвид? Иначе ми е интересно какво се случва с имотите там в момента, допреди няколко месеца се говореше за тотален срив и дори банкрут.
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
еми дубай уърлд(държавната инвестицонна компания,дето вдига повечето мастодонти там) спряха да си плащат борчовете към външните кредитори...нещо от сорта на 70-80 милиарда долара...само за тая година имат да връщат към 17 милиарда долара. Са проблема е че дубай не гарантира борчовете на собствената си държавна компания и добре че беше емирът на абу даби...Кхалифа Нахаян да им даде едни 10 милиарда без лихва че малко да поемат въздух...Не случайно най високата сграда (тая 800 метровата) е кръстена Burj Khalifa...което е голям срам за дубайци...и те си го признават 

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- FaceOff
- ентусиаст
-
[FF]GODFLESH написа:еми дубай уърлд(държавната инвестицонна компания,дето вдига повечето мастодонти там) спряха да си плащат борчовете към външните кредитори...нещо от сорта на 70-80 милиарда долара...само за тая година имат да връщат към 17 милиарда долара. Са проблема е че дубай не гарантира борчовете на собствената си държавна компания и добре че беше емирът на абу даби...Кхалифа Нахаян да им даде едни 10 милиарда без лихва че малко да поемат въздух...Не случайно най високата сграда (тая 800 метровата) е кръстена Burj Khalifa...което е голям срам за дубайци...и те си го признават
Помислих че говориш за изкуствените острови 'Дубай Уърлд' , та викам к'во ли е станало с тях? Другото ми е известно, цените на имотите се сринаха, няма и кой да купува, интересно ми е някакво пресно инфо какво се случва в момента - подобряват ли се нещата, защото допреди няколко месеца се говореше за превръщането на Дубай в 'призрачен град'
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
еми предоговориха борчовете и като ги гледам продължават да си живуркат.Ние да му мислиме
п.с в дубай няма петрол

п.с в дубай няма петрол
- FaceOff
- ентусиаст
-
Как да няма петрол?
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Еми нали ОАЕ е държава (вътре са емирствата дубай,абу даби и тнт) та дубай имат некъв супер умрля добив...колкот да се отбележат.Петродоларите идват от другите емирства нали ги разпределят.Другото според мен по основно нещо е че дубай е офшорна зона,може би ни е доста бедна фантазията да си представим кви мръсни кинти се въртят там 

- FaceOff
- ентусиаст
-
Да, прав си, основните находища са в прилежащите територии на Абу Даби, като цяло емирстват имат и много други природни ресурси (залежи). Преди доста години един мой шеф (италианец) в Дубай отиде на гости в офиса на друг италианец (наполовина българин!?) и после ми вика - 'баси майката, офиса му бил половин етаж от големите сгради там, и целия празен, като го питал с какво се занимава- ония - хъмм, мрънн
а не си знаеше парите

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2