Пазаруване от интернет!? Колкото може по-рядко ...
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пазаруване от интернет!? Колкото може по-рядко ...
По примера на някои колеги, колкото и да ми е неприятно ще пусна тази тема за съвет
Случаят е следният:
На 17.062010г поръчвам телефон Нокия Х6 от сайт за елетктронна търговия. В обясненията изрично посочвам, че не искам телефонът да бъде кодиран. Преди това провеждам два телефонни разговора с операторите и те ме уверяват, че няма такъв случай, 10 години вече са на пазара и т.н. и телефона НЯМА да бъде кодиран.
Получавам вчера телефона - отворен естествено и кодиран към М Тел.
Обаждам се днес отново в офисите на въпросният сайт. Казват ми(спестявам скандалите и обясненията) изпратете ни телефона, оставете банкова сметка и ще ви върнем парите след не е ясно колко време. Парите са 562лв.
Въпросът ми е след като върна телефона, целият комплект как ще удостоверя, че все пак съм им го върнал без да получа пари и каква е гаранцията, че за тези пари няма да ме мотаят например няколко месеца?
Моля за съвети ..
Случаят е следният:
На 17.062010г поръчвам телефон Нокия Х6 от сайт за елетктронна търговия. В обясненията изрично посочвам, че не искам телефонът да бъде кодиран. Преди това провеждам два телефонни разговора с операторите и те ме уверяват, че няма такъв случай, 10 години вече са на пазара и т.н. и телефона НЯМА да бъде кодиран.
Получавам вчера телефона - отворен естествено и кодиран към М Тел.
Обаждам се днес отново в офисите на въпросният сайт. Казват ми(спестявам скандалите и обясненията) изпратете ни телефона, оставете банкова сметка и ще ви върнем парите след не е ясно колко време. Парите са 562лв.
Въпросът ми е след като върна телефона, целият комплект как ще удостоверя, че все пак съм им го върнал без да получа пари и каква е гаранцията, че за тези пари няма да ме мотаят например няколко месеца?
Моля за съвети ..
Re: Пазаруване от интернет!? Колкото може по-рядко ...
Бих доуточнил - колкото се може по рядко, ама от България
От Европа и Америка досега никога не съм имал проблеми, но за сметка на това Бай Ганьо е в състояние да окепази всяко добро начинание в световен мащаб 

ако не ми върнат парите това ще стане реклама за сайта, за сега се въздържам, въпреки, че меко казано съм БЕСЕН
иначе непрекъснато пазарувам от интернет, но такова чудо за пръв път!
всъщност ... грешка, за втори път и то от същия сайт

иначе непрекъснато пазарувам от интернет, но такова чудо за пръв път!
всъщност ... грешка, за втори път и то от същия сайт

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ами изпращаш го по куриер с наложен платеж за 562 за тяхна сметка и готово
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
kiko написа:ами изпращаш го по куриер с наложен платеж за 562 за тяхна сметка и готово
предложих им го, но от там веднага ми отговориха - защо не съм чел техните общи условия
не ставало така, ще им пратя телефона и ще чакам за парите
© написа:kiko написа:ами изпращаш го по куриер с наложен платеж за 562 за тяхна сметка и готово
предложих им го, но от там веднага ми отговориха - защо не съм чел техните общи условия
не ставало така, ще им пратя телефона и ще чакам за парите
И накрая като останеш и без телефон и без пари, ще ти е много яко

http://www.mtel.bg/info/promotions/inde ... onID=2156& eто я даже промоцията

- ARR_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Купе с 2 врати
- Мечтае да кара: Купе с 4 врати
- Детайли за колата: Седем напред, две назад
Според закона за защита на потребителя имаш право да се откажеш от покупка направена дистанционно (интернет,телефон) в 7 дневен срок
Най-добре прегледай закона и виж какви права имаш и какво можеш да направиш.
http://www.electron.bg/download/zakon_zzp.pdf
Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и
без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в
срок 7 работни дни, считано от датата на:
Чл. 59. (1) Когато доставчикът не може да изпълни задълженията си по договора
поради това, че не разполага с поръчаните стоки и услуги, той е длъжен да
уведоми потребителя и да възстанови платените от него суми в срок до 30 дни от
датата, на която доставчикът е следвало да изпълни задължението си по
договора.
Най-добре прегледай закона и виж какви права имаш и какво можеш да направиш.
http://www.electron.bg/download/zakon_zzp.pdf
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Ццц, съчувствам ти. Те нещо адрес нямат ли, ходи на място.
rwd фен
спокойно, за get.bg става въпрос, мислех да им го спестя, преди да видя как ще се развият нещата
Изпратил съм им протокол за връщане и след като го подпишат може да вземат телефона
когато го поръчвах цената им беше 557лв плюс 5лв за доставка
говорих и с Комисията за защита на потребителите и те ме посъветваха да им го върна и да изчакам малко. След това ако няма резултат - жалба да тях, съд и каквото ми дойде на ум
Изпратил съм им протокол за връщане и след като го подпишат може да вземат телефона
говорих и с Комисията за защита на потребителите и те ме посъветваха да им го върна и да изчакам малко. След това ако няма резултат - жалба да тях, съд и каквото ми дойде на ум
© написа:спокойно, за get.bg става въпрос, мислех да им го спестя, преди да видя как ще се развият нещата
Е те поне няма да те измамят , ма не се знае колко ще те бавят с връщането на парите

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
dimithur написа:Е те поне няма да те измамят ...
Нйе сигурну дето се казваше или малко променен лафа - хубава ралта, ама българска ралта.
Нищо то мъжко дупе един път се е*е. За другия път колегата да внимава повече. Пий сега една студена вода и чакай да си вземеш я пари я телефон на марта у срядата.

нещата вървят добре, може би все пак няма да пускам подобна тема във всеки форум в който успея да се регистрирам 

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
И аз 2008г. си купих от тях телефон. Тогава имаше цена с 2гб карта и цена без картата, аз си поръчах с карта 2гб. Тогава тия бяха по 50 лева
Пристига ми телефона и уж го прегледах, ама гледам за кабели, зарядни дискове и така. Викам на куриера ок и плащам и после слагам картата и гледам 64 мб ... Директно на място ... офиса им се намира в лозенец срещу НСБОБ и НСС. А и преди да си поръчам телефона ги питам дали са им финландски и те ми викат да бе .. и аз викам хайде поръчвам и получавам германски ... как да е още работи и след гаранцията. Но в офиса им са много мили, така че можеш да се разходиш и до там.
А цялата работа с кодирания телефон към М-тел е много съмнителна ... мисля, че ми е ясна схемата вече след като каза, че е кодиран към тях. Има един умен мангал, който търси глупави мангали и прави на тях договор. На едно лице може да има до 4 договора= 4 телефона. Те ги зимат от оператора за 400 лева дават на умния мангал 500 за телефона, който пък предполагам дава 10 лева на всеки глупав мангал, а гет.бг пуска телефона за 550 лева. Няма просто друг начин да е кодиран към мтел.

А цялата работа с кодирания телефон към М-тел е много съмнителна ... мисля, че ми е ясна схемата вече след като каза, че е кодиран към тях. Има един умен мангал, който търси глупави мангали и прави на тях договор. На едно лице може да има до 4 договора= 4 телефона. Те ги зимат от оператора за 400 лева дават на умния мангал 500 за телефона, който пък предполагам дава 10 лева на всеки глупав мангал, а гет.бг пуска телефона за 550 лева. Няма просто друг начин да е кодиран към мтел.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Слави, има ли някакво развитие ? 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2