Пазаруване от интернет!? Колкото може по-рядко ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Пазаруване от интернет!? Колкото може по-рядко ...

Мнение от © » 22 Юни 2010, 11:56

По примера на някои колеги, колкото и да ми е неприятно ще пусна тази тема за съвет
Случаят е следният:
На 17.062010г поръчвам телефон Нокия Х6 от сайт за елетктронна търговия. В обясненията изрично посочвам, че не искам телефонът да бъде кодиран. Преди това провеждам два телефонни разговора с операторите и те ме уверяват, че няма такъв случай, 10 години вече са на пазара и т.н. и телефона НЯМА да бъде кодиран.
Получавам вчера телефона - отворен естествено и кодиран към М Тел.
Обаждам се днес отново в офисите на въпросният сайт. Казват ми(спестявам скандалите и обясненията) изпратете ни телефона, оставете банкова сметка и ще ви върнем парите след не е ясно колко време. Парите са 562лв.
Въпросът ми е след като върна телефона, целият комплект как ще удостоверя, че все пак съм им го върнал без да получа пари и каква е гаранцията, че за тези пари няма да ме мотаят например няколко месеца?
Моля за съвети ..

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Пазаруване от интернет!? Колкото може по-рядко ...

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 12:03

Бих доуточнил - колкото се може по рядко, ама от България :mhihi: От Европа и Америка досега никога не съм имал проблеми, но за сметка на това Бай Ганьо е в състояние да окепази всяко добро начинание в световен мащаб :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Юни 2010, 12:06

ако не ми върнат парите това ще стане реклама за сайта, за сега се въздържам, въпреки, че меко казано съм БЕСЕН
иначе непрекъснато пазарувам от интернет, но такова чудо за пръв път!
всъщност ... грешка, за втори път и то от същия сайт :oops:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 22 Юни 2010, 13:43

ами изпращаш го по куриер с наложен платеж за 562 за тяхна сметка и готово

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Юни 2010, 13:44

get.bg ли са тези?
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Юни 2010, 15:32

kiko написа:ами изпращаш го по куриер с наложен платеж за 562 за тяхна сметка и готово

предложих им го, но от там веднага ми отговориха - защо не съм чел техните общи условия
не ставало така, ще им пратя телефона и ще чакам за парите

Аватар

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 15:42

© написа:
kiko написа:ами изпращаш го по куриер с наложен платеж за 562 за тяхна сметка и готово

предложих им го, но от там веднага ми отговориха - защо не съм чел техните общи условия
не ставало така, ще им пратя телефона и ще чакам за парите

И накрая като останеш и без телефон и без пари, ще ти е много яко :mhihi: Кажи поне кой сайт са, гет.бг доколкото знам не са им кодирани телефоните, ма за сметка на това са некакви ментаци. А и там е с 10лв по скъп тоя точно. Май си се набутал в некой световно неизвестен сайт , щото как така ще е кодиран за мтел ? Това значи, некое мтелско продаваче, да е продало само карта на някой нов клиент, ама да е писал уж че взима и телефон тоя (щото тогава нали се сещате на телефона става 3 пъти по тънкана) , после си прави сайт и го пуска на 560лв, като го е взел реално на 400, яка далавера нали :) И виж, коя фирма верно стоя зад тоя сайт и въобще има ли такава, щото ако няма вероятността да останеш без пари и без телефон е много голяма, после иди доказвай, че някога си купувал нещо от еди кой си сайт, намиращ се на п-в Камчатка (примерно)

http://www.mtel.bg/info/promotions/inde ... onID=2156& eто я даже промоцията :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 22 Юни 2010, 15:52

Според закона за защита на потребителя имаш право да се откажеш от покупка направена дистанционно (интернет,телефон) в 7 дневен срок
Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и
без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в
срок 7 работни дни, считано от датата на:

Чл. 59. (1) Когато доставчикът не може да изпълни задълженията си по договора
поради това, че не разполага с поръчаните стоки и услуги, той е длъжен да
уведоми потребителя и да възстанови платените от него суми в срок до 30 дни от
датата, на която доставчикът е следвало да изпълни задължението си по
договора.

Най-добре прегледай закона и виж какви права имаш и какво можеш да направиш.
http://www.electron.bg/download/zakon_zzp.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 22 Юни 2010, 16:01

Ццц, съчувствам ти. Те нещо адрес нямат ли, ходи на място.
rwd фен

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Юни 2010, 16:03

спокойно, за get.bg става въпрос, мислех да им го спестя, преди да видя как ще се развият нещата
Изпратил съм им протокол за връщане и след като го подпишат може да вземат телефона
когато го поръчвах цената им беше 557лв плюс 5лв за доставка
говорих и с Комисията за защита на потребителите и те ме посъветваха да им го върна и да изчакам малко. След това ако няма резултат - жалба да тях, съд и каквото ми дойде на ум

Аватар

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 16:06

© написа:спокойно, за get.bg става въпрос, мислех да им го спестя, преди да видя как ще се развият нещата
Изпратил съм им протокол за връщане и след като го подпишат може да вземат телефона
когато го поръчвах цената им беше 557лв плюс 5лв за доставка

Е те поне няма да те измамят , ма не се знае колко ще те бавят с връщането на парите ;) Значи и те са почнали да правят тея врътки, дето ги описх по-горе ... аман вече :dunno: :evil: Ма то какво се очудвам, то Мултирама ми продадоха рутер на Т-мобайл, дето в америка е бил на промоция със сим карта за 10$ :mhihi:
Н.Хайтов

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 22 Юни 2010, 19:22

dimithur написа:Е те поне няма да те измамят ...

Нйе сигурну дето се казваше или малко променен лафа - хубава ралта, ама българска ралта.

Нищо то мъжко дупе един път се е*е. За другия път колегата да внимава повече. Пий сега една студена вода и чакай да си вземеш я пари я телефон на марта у срядата.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Юни 2010, 11:37

нещата вървят добре, може би все пак няма да пускам подобна тема във всеки форум в който успея да се регистрирам :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 24 Юни 2010, 9:50

И аз 2008г. си купих от тях телефон. Тогава имаше цена с 2гб карта и цена без картата, аз си поръчах с карта 2гб. Тогава тия бяха по 50 лева :) Пристига ми телефона и уж го прегледах, ама гледам за кабели, зарядни дискове и така. Викам на куриера ок и плащам и после слагам картата и гледам 64 мб ... Директно на място ... офиса им се намира в лозенец срещу НСБОБ и НСС. А и преди да си поръчам телефона ги питам дали са им финландски и те ми викат да бе .. и аз викам хайде поръчвам и получавам германски ... как да е още работи и след гаранцията. Но в офиса им са много мили, така че можеш да се разходиш и до там.

А цялата работа с кодирания телефон към М-тел е много съмнителна ... мисля, че ми е ясна схемата вече след като каза, че е кодиран към тях. Има един умен мангал, който търси глупави мангали и прави на тях договор. На едно лице може да има до 4 договора= 4 телефона. Те ги зимат от оператора за 400 лева дават на умния мангал 500 за телефона, който пък предполагам дава 10 лева на всеки глупав мангал, а гет.бг пуска телефона за 550 лева. Няма просто друг начин да е кодиран към мтел.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Юни 2010, 9:53

Слави, има ли някакво развитие ? :confused:

Следваща

Назад към Извън Темата