компютърен проблем!!!Помогнете!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

компютърен проблем!!!Помогнете!

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 11:20

Колеги,взех си лаптоп на фуджитцу,процесор и3 - 2.13 2.13 и не ми отчита харда когато му сложа уиндоус ХП.
Та сега съм със уиндоус 7,и имам проблем със игрите.Примерно НФС Шифт и грида.Инсталирам всичко както си пише в указанията на съответния торент и тъкмо когато започва играта и ми изписва съобщение "Уиндоус проверява за проблеми" "Програмата спря да работи" и такива ти му работи.Иначе някои малки игри тръгват,от тея забавните дето събираш разни предмети.НБА 2003 също ми тръгва.
Та в момента съм направо бесен.Дадох 1000 лева за лаптоп и ена шибана игра немоа си пусна.Персоналния ми комп е многопо слаб и е с интегрирана видео карта и ми тръгват тези игри на мин графика,самоче съм със ХП и нямам проблем.
Предполагам,че има някаква защита от уиндоуса която трябва да изключа,но незнам къде е и как да го направя.Този уидоус наистна е много объркан.Та моля ви за помощ,ако някой си има на представа за какво става на въпрос да ми помогне.
Благодаря!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Re: компютърен проблем!!!Помогнете!

Мнение от Phil » 04 Юли 2010, 11:27

Колега, имаш 2 варианта...единия е да сложиш XP...за целта трябва да видиш в биос-а на лаптопа, дали SATA-та може да се пусне като IDE...другия вариант е да цъкнеш с десен бутон на иконата на играта, която искаш да подкараш...даваш properties...там имаш таб compatibility...там има една отметка "run this program in compatibility for" и са изброени по-старите windows-и...избираш си XP и така... не съм сигурен обаче дали ще стане така :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 04 Юли 2010, 11:29

Сега се сетих, че имаш още един вариант ако решиш да си слагаш XP, ако я няма тая опция в биос-а...просто си свали версия с интегриран SATA драйвър в нея и няма да имаш проблем с инсталацията ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 11:32

[quote="Phil"]Сега се сетих, че имаш още един вариант ако решиш да си слагаш XP, ако я няма тая опция в биос-а...просто си свали версия с интегриран SATA драйвър в нея и няма да имаш проблем с инсталацията ;)[/quote
ами колега.казаха ми че в замунда има Хп сата райд,и той ставал за лаптоп.Обаче незнам как да го запиша на диск.Ти можеш ли да ми обясниш?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 04 Юли 2010, 11:40

Ами с Nero-то колега...избираш burn image on CD в началото като те пита какъв диск искаш да запишеш и това е...избираш си image-a на windows-a , който си свалил и даваш burn...нищо сложно няма :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 11:43

Phil написа:Ами с Nero-то колега...избираш burn image on CD в началото като те пита какъв диск искаш да запишеш и това е...избираш си image-a на windows-a , който си свалил и даваш burn...нищо сложно няма :)

Ок колега,много ти благодаря!сега го почвам,дано стане.Ако имам проблем ще ти пиша на лично.
Е за това обичам тос Форум! :D
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Юли 2010, 11:53

Аз не мога да разбера за кво трябва да слага ХР?!? Вие тоя ХР ще го ползвате още 10 години напред...

Първо нека уточним дали 7-цата е лицензен или си си го инсталирал сам... ако е второто, то тогава просто си намери друг билд на 7-цата и инсталирай него.... даже може да е х64 вариант... ако ти е лицензна 7-цата и си тръгнал да качваш сам ХР... ми тоя ХР пак няма да е лицензен, така че се връщаме на предният вариант, който описах...

Недей отписва толкова бързо Win7, който със сигурност си заслужава... за разлика от Vista...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 11:57

Mollov написа:Аз не мога да разбера за кво трябва да слага ХР?!? Вие тоя ХР ще го ползвате още 10 години напред...

Първо нека уточним дали 7-цата е лицензен или си си го инсталирал сам... ако е второто, то тогава просто си намери друг билд на 7-цата и инсталирай него.... даже може да е х64 вариант... ако ти е лицензна 7-цата и си тръгнал да качваш сам ХР... ми тоя ХР пак няма да е лицензен, така че се връщаме на предният вариант, който описах...

Недей отписва толкова бързо Win7, който със сигурност си заслужава... за разлика от Vista...

Ами не е лицензен.Лаптопа го купих без инсталиран уидоус.Първо се мъчих да си сложа ХП но нестана и си сложих 7-ца.
Като цяло 7-цата ми харесва но този проблем с игрите много ме дразни.Та колега ако ти знаеш как да го оправя моля кажи,за да не го сменям!?
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Юли 2010, 11:59

Ами честно казано аз за сефте чувам за подобни "защити".... даже не мисля, че има такива... по-добре си намери един нов билд на 7-цата и го качи него... даже х64 варианта ще е по-добра идея... пробвай и после кажи как е...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 04 Юли 2010, 12:04

А защо да качва х64 ако лаптопа му не е с 4GB RAM?

А и колега никой не е казал, че 7-цата е гадна ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Юли 2010, 12:04

Няма никакви защити и подобни щуротии.
7-цата просто няма runtime файловете за DX9 качени по дифолт.
Виж из сайта на Microsoft имаше специално един пакет с тези файлове за 7-ца.

П.С: Да - ХР умря в момента, в който се появи 7. Не знам нормален човек, който би искал да ползва ХР пред 7.

П.С.С: 64 битовите версии не се различават единствено с намирането на повече от 3Гб рам(да не казвам, че вистата си намира 4Гб и в 32 бита).
Просто 64 битовите се справят в пъти по-добре с адресирането на паметта, четене, триене и управление на процесите.
Последна промяна Archangel на 04 Юли 2010, 12:07, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 04 Юли 2010, 12:06

Archangel написа:П.С: Да - ХР умря в момента, в който се появи 7. Не знам нормален човек, който би искал да ползва ХР пред 7.

Е на мен какво ми е бе колега :mhihi:

П.П. Истината е, че не ми се занимава да преинсталирам :)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Юли 2010, 13:21

Значи аз съм най ненормалния дето имам и ХР и Виста и 7, а сега се чуда как да подкарам и 98 на същия комп :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 04 Юли 2010, 13:25

Mollov написа:Ами честно казано аз за сефте чувам за подобни "защити".... даже не мисля, че има такива... по-добре си намери един нов билд на 7-цата и го качи него... даже х64 варианта ще е по-добра идея... пробвай и после кажи как е...

Колега,какво е х64.Значи има една папка на уидоуса "Програмни файлове х86" ако това има отношение към верснията на 7цата ми.А иначе системата ми е 64-битова.А иначе горе долу ми се изясни.Игри и програми които изисткват DirectX9 имат проблеми със 7-цата.А има едно меню във контрол панела озаглавено - "Разрешение за достъп на програми" И там има списък със инсталираните вече игри и програми.Дал на отметката за - неограничен достъп,но проблема си остава.
Сега пробвах и на по-стария лаптоп пак Фуджитцу самоче е 2 дуо 2.00 2.00 и е 32 бита на 3гб рам със лицензирана 7-ца е.Проблемът е същият.Само че там се опитах да сложа Формула 1 2010.Тестът който играта си прави за резолюцията е уж го отчита като сполучлив,обаче в менюто на играта няма 1366х768(каквато е препоръчителната на лаптопа) и играта си тръгва и пак преди да зареди състезание ме изхвърля и излизат същите съобщения.За инсталацията на тази игра не се изисква дирекс Х 9 та тук незнам от къде идва проблема.Сега ще търся на сайта на МС.
А на този уиндоус когато си го слагах имаше меню със различни версий на нивото на уиндоуса ПРИМЕР: Стартер,профешънъл,Холм и т.н.
Аз избрах профешънъл,дали това е от значение?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 04 Юли 2010, 13:41

Не мисля, че това дали е лицензиран или не е проблема ти - разликата е само в серийния номер, който си сложил. Когато ъпдейтнеш ще се разбере, ако си ъпдейтнал и WAT - просто проверяваш описанието на ъпдейтите преди да дадеш да се инсталират и ако пише WAT или Инструмент за Активация на Уиндоус не го инсталираш.

Виж си драйверите за видеото (което не казваш какво е) - от сайта на производителя си свали последните за модела ти.
Виж си резолюцията за играта - 1366х768 не е препоръчителна, а е максималната. Няма да ти тръгна нищо ако си сложил по-висока.
"Шифт" съм слагал на лаптоп с W7 х64 Ултимейт - абсолютно никакви грижи

Следваща

Назад към Извън Темата