компютърен проблем!!!Помогнете!
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
компютърен проблем!!!Помогнете!
Колеги,взех си лаптоп на фуджитцу,процесор и3 - 2.13 2.13 и не ми отчита харда когато му сложа уиндоус ХП.
Та сега съм със уиндоус 7,и имам проблем със игрите.Примерно НФС Шифт и грида.Инсталирам всичко както си пише в указанията на съответния торент и тъкмо когато започва играта и ми изписва съобщение "Уиндоус проверява за проблеми" "Програмата спря да работи" и такива ти му работи.Иначе някои малки игри тръгват,от тея забавните дето събираш разни предмети.НБА 2003 също ми тръгва.
Та в момента съм направо бесен.Дадох 1000 лева за лаптоп и ена шибана игра немоа си пусна.Персоналния ми комп е многопо слаб и е с интегрирана видео карта и ми тръгват тези игри на мин графика,самоче съм със ХП и нямам проблем.
Предполагам,че има някаква защита от уиндоуса която трябва да изключа,но незнам къде е и как да го направя.Този уидоус наистна е много объркан.Та моля ви за помощ,ако някой си има на представа за какво става на въпрос да ми помогне.
Благодаря!
Та сега съм със уиндоус 7,и имам проблем със игрите.Примерно НФС Шифт и грида.Инсталирам всичко както си пише в указанията на съответния торент и тъкмо когато започва играта и ми изписва съобщение "Уиндоус проверява за проблеми" "Програмата спря да работи" и такива ти му работи.Иначе някои малки игри тръгват,от тея забавните дето събираш разни предмети.НБА 2003 също ми тръгва.
Та в момента съм направо бесен.Дадох 1000 лева за лаптоп и ена шибана игра немоа си пусна.Персоналния ми комп е многопо слаб и е с интегрирана видео карта и ми тръгват тези игри на мин графика,самоче съм със ХП и нямам проблем.
Предполагам,че има някаква защита от уиндоуса която трябва да изключа,но незнам къде е и как да го направя.Този уидоус наистна е много объркан.Та моля ви за помощ,ако някой си има на представа за какво става на въпрос да ми помогне.
Благодаря!

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Re: компютърен проблем!!!Помогнете!
Колега, имаш 2 варианта...единия е да сложиш XP...за целта трябва да видиш в биос-а на лаптопа, дали SATA-та може да се пусне като IDE...другия вариант е да цъкнеш с десен бутон на иконата на играта, която искаш да подкараш...даваш properties...там имаш таб compatibility...там има една отметка "run this program in compatibility for" и са изброени по-старите windows-и...избираш си XP и така... не съм сигурен обаче дали ще стане така 

- Phil
- ентусиаст
-
Сега се сетих, че имаш още един вариант ако решиш да си слагаш XP, ако я няма тая опция в биос-а...просто си свали версия с интегриран SATA драйвър в нея и няма да имаш проблем с инсталацията 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
[quote="Phil"]Сега се сетих, че имаш още един вариант ако решиш да си слагаш XP, ако я няма тая опция в биос-а...просто си свали версия с интегриран SATA драйвър в нея и няма да имаш проблем с инсталацията
[/quote
ами колега.казаха ми че в замунда има Хп сата райд,и той ставал за лаптоп.Обаче незнам как да го запиша на диск.Ти можеш ли да ми обясниш?

ами колега.казаха ми че в замунда има Хп сата райд,и той ставал за лаптоп.Обаче незнам как да го запиша на диск.Ти можеш ли да ми обясниш?

- Phil
- ентусиаст
-
Ами с Nero-то колега...избираш burn image on CD в началото като те пита какъв диск искаш да запишеш и това е...избираш си image-a на windows-a , който си свалил и даваш burn...нищо сложно няма 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Phil написа:Ами с Nero-то колега...избираш burn image on CD в началото като те пита какъв диск искаш да запишеш и това е...избираш си image-a на windows-a , който си свалил и даваш burn...нищо сложно няма
Ок колега,много ти благодаря!сега го почвам,дано стане.Ако имам проблем ще ти пиша на лично.
Е за това обичам тос Форум!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз не мога да разбера за кво трябва да слага ХР?!? Вие тоя ХР ще го ползвате още 10 години напред...
Първо нека уточним дали 7-цата е лицензен или си си го инсталирал сам... ако е второто, то тогава просто си намери друг билд на 7-цата и инсталирай него.... даже може да е х64 вариант... ако ти е лицензна 7-цата и си тръгнал да качваш сам ХР... ми тоя ХР пак няма да е лицензен, така че се връщаме на предният вариант, който описах...
Недей отписва толкова бързо Win7, който със сигурност си заслужава... за разлика от Vista...
Първо нека уточним дали 7-цата е лицензен или си си го инсталирал сам... ако е второто, то тогава просто си намери друг билд на 7-цата и инсталирай него.... даже може да е х64 вариант... ако ти е лицензна 7-цата и си тръгнал да качваш сам ХР... ми тоя ХР пак няма да е лицензен, така че се връщаме на предният вариант, който описах...
Недей отписва толкова бързо Win7, който със сигурност си заслужава... за разлика от Vista...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:Аз не мога да разбера за кво трябва да слага ХР?!? Вие тоя ХР ще го ползвате още 10 години напред...
Ами не е лицензен.Лаптопа го купих без инсталиран уидоус.Първо се мъчих да си сложа ХП но нестана и си сложих 7-ца.
Като цяло 7-цата ми харесва но този проблем с игрите много ме дразни.Та колега ако ти знаеш как да го оправя моля кажи,за да не го сменям!?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ами честно казано аз за сефте чувам за подобни "защити".... даже не мисля, че има такива... по-добре си намери един нов билд на 7-цата и го качи него... даже х64 варианта ще е по-добра идея... пробвай и после кажи как е...
- Phil
- ентусиаст
-
А защо да качва х64 ако лаптопа му не е с 4GB RAM?
А и колега никой не е казал, че 7-цата е гадна
А и колега никой не е казал, че 7-цата е гадна

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Няма никакви защити и подобни щуротии.
7-цата просто няма runtime файловете за DX9 качени по дифолт.
Виж из сайта на Microsoft имаше специално един пакет с тези файлове за 7-ца.
П.С: Да - ХР умря в момента, в който се появи 7. Не знам нормален човек, който би искал да ползва ХР пред 7.
П.С.С: 64 битовите версии не се различават единствено с намирането на повече от 3Гб рам(да не казвам, че вистата си намира 4Гб и в 32 бита).
Просто 64 битовите се справят в пъти по-добре с адресирането на паметта, четене, триене и управление на процесите.
7-цата просто няма runtime файловете за DX9 качени по дифолт.
Виж из сайта на Microsoft имаше специално един пакет с тези файлове за 7-ца.
П.С: Да - ХР умря в момента, в който се появи 7. Не знам нормален човек, който би искал да ползва ХР пред 7.
П.С.С: 64 битовите версии не се различават единствено с намирането на повече от 3Гб рам(да не казвам, че вистата си намира 4Гб и в 32 бита).
Просто 64 битовите се справят в пъти по-добре с адресирането на паметта, четене, триене и управление на процесите.
Последна промяна Archangel на 04 Юли 2010, 12:07, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Phil
- ентусиаст
-
Archangel написа:П.С: Да - ХР умря в момента, в който се появи 7. Не знам нормален човек, който би искал да ползва ХР пред 7.
Е на мен какво ми е бе колега

П.П. Истината е, че не ми се занимава да преинсталирам

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Значи аз съм най ненормалния дето имам и ХР и Виста и 7, а сега се чуда как да подкарам и 98 на същия комп 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:Ами честно казано аз за сефте чувам за подобни "защити".... даже не мисля, че има такива... по-добре си намери един нов билд на 7-цата и го качи него... даже х64 варианта ще е по-добра идея... пробвай и после кажи как е...
Колега,какво е х64.Значи има една папка на уидоуса "Програмни файлове х86" ако това има отношение към верснията на 7цата ми.А иначе системата ми е 64-битова.А иначе горе долу ми се изясни.Игри и програми които изисткват DirectX9 имат проблеми със 7-цата.А има едно меню във контрол панела озаглавено - "Разрешение за достъп на програми" И там има списък със инсталираните вече игри и програми.Дал на отметката за - неограничен достъп,но проблема си остава.
Сега пробвах и на по-стария лаптоп пак Фуджитцу самоче е 2 дуо 2.00 2.00 и е 32 бита на 3гб рам със лицензирана 7-ца е.Проблемът е същият.Само че там се опитах да сложа Формула 1 2010.Тестът който играта си прави за резолюцията е уж го отчита като сполучлив,обаче в менюто на играта няма 1366х768(каквато е препоръчителната на лаптопа) и играта си тръгва и пак преди да зареди състезание ме изхвърля и излизат същите съобщения.За инсталацията на тази игра не се изисква дирекс Х 9 та тук незнам от къде идва проблема.Сега ще търся на сайта на МС.
А на този уиндоус когато си го слагах имаше меню със различни версий на нивото на уиндоуса ПРИМЕР: Стартер,профешънъл,Холм и т.н.
Аз избрах профешънъл,дали това е от значение?

Не мисля, че това дали е лицензиран или не е проблема ти - разликата е само в серийния номер, който си сложил. Когато ъпдейтнеш ще се разбере, ако си ъпдейтнал и WAT - просто проверяваш описанието на ъпдейтите преди да дадеш да се инсталират и ако пише WAT или Инструмент за Активация на Уиндоус не го инсталираш.
Виж си драйверите за видеото (което не казваш какво е) - от сайта на производителя си свали последните за модела ти.
Виж си резолюцията за играта - 1366х768 не е препоръчителна, а е максималната. Няма да ти тръгна нищо ако си сложил по-висока.
"Шифт" съм слагал на лаптоп с W7 х64 Ултимейт - абсолютно никакви грижи
Виж си драйверите за видеото (което не казваш какво е) - от сайта на производителя си свали последните за модела ти.
Виж си резолюцията за играта - 1366х768 не е препоръчителна, а е максималната. Няма да ти тръгна нищо ако си сложил по-висока.
"Шифт" съм слагал на лаптоп с W7 х64 Ултимейт - абсолютно никакви грижи
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2