Внимавайте с банкоматите в Созопол
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Внимавайте с банкоматите в Созопол
alx написа:dimithur написа:99% са с чип, ама са и с лента, така че файдата от чипа е нулева, само прах в очите на клиентитеВсичко е мижи да те лажем, аз като ИТ в банка, си тегля парите на каса, па вие си мислете, че тея дебитни карти имат некаква защита
ти уби банковата сигурност с лопатата...
правиш ли разлика какво е записано на лентата и на чипа? (жокер- различна информация е)
най-простичко казано- на лентата пише кой си.
на чипа пише защо си точно той (и куп други неща)
издаващата система знае коя карта е само с лента и коя с чип- и преди да ауторизира транзакция от карта с чип системата "очаква" потвърждение от чипа.
мога да напиша роман на тази тема... но не мисля, че ще е удачно точно тука...
по темата - най-вероятно целия модул с клавиатурата е компрометиран и/или е вътрешна работа.
Са не съм тесен специалист точно в картите, но доколкото знам, лента се слага, точно за да дублира функциите на чипа, щото не всеки банкомат/пос терминал, имат възможност да четат данни от чипа (има някакви мераци скоро време това да се случи поне в европа, ма май срока беше до 2012та). А понеже хората са добри и се грижат за нас, не искат да ни оставят без възможност да си профукаме парите навсякъде, затова се слага и лента на картата, че да е валидна навсякъде. Вече май има и само с чипове карти, а също така и с потвърждение със смс на всяко теглене, което е доста голям напредък в сигурността

А инак, още в зората на тея измами, скиминг у-вата са представлявали цял лицев панел за банкомат, който се лепва върху истинския , със все клавиатурата и всичко останало, което е дори по трудно забележимо

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
аз като дръпна два пъти дневния лимит от двете карти и ми звънят от
дск да питат що така
дск да питат що така

Те хубаво ти звънят, ама на мен смс ми пратиха за неплатена вноска по кредит към ОББ - 24лв

Това е невъзможно, едно че нямам никакъв кредит към никоя банка, втора във ОББ специално даже не съм влизал до сега. Чудя се дали да им звънна... защото картата е на мое име и не знам как така са ме объркали с друг.

Това е невъзможно, едно че нямам никакъв кредит към никоя банка, втора във ОББ специално даже не съм влизал до сега. Чудя се дали да им звънна... защото картата е на мое име и не знам как така са ме объркали с друг.

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2