Внимавайте с банкоматите в Созопол

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Внимавайте с банкоматите в Созопол

Мнение от dimithur » 22 Юли 2010, 0:05

alx написа:
dimithur написа:99% са с чип, ама са и с лента, така че файдата от чипа е нулева, само прах в очите на клиентите :mhihi: Всичко е мижи да те лажем, аз като ИТ в банка, си тегля парите на каса, па вие си мислете, че тея дебитни карти имат некаква защита :mhihi:

ти уби банковата сигурност с лопатата...

правиш ли разлика какво е записано на лентата и на чипа? (жокер- различна информация е)

най-простичко казано- на лентата пише кой си.
на чипа пише защо си точно той (и куп други неща)

издаващата система знае коя карта е само с лента и коя с чип- и преди да ауторизира транзакция от карта с чип системата "очаква" потвърждение от чипа.

мога да напиша роман на тази тема... но не мисля, че ще е удачно точно тука...

по темата - най-вероятно целия модул с клавиатурата е компрометиран и/или е вътрешна работа.

Са не съм тесен специалист точно в картите, но доколкото знам, лента се слага, точно за да дублира функциите на чипа, щото не всеки банкомат/пос терминал, имат възможност да четат данни от чипа (има някакви мераци скоро време това да се случи поне в европа, ма май срока беше до 2012та). А понеже хората са добри и се грижат за нас, не искат да ни оставят без възможност да си профукаме парите навсякъде, затова се слага и лента на картата, че да е валидна навсякъде. Вече май има и само с чипове карти, а също така и с потвърждение със смс на всяко теглене, което е доста голям напредък в сигурността ;)
А инак, още в зората на тея измами, скиминг у-вата са представлявали цял лицев панел за банкомат, който се лепва върху истинския , със все клавиатурата и всичко останало, което е дори по трудно забележимо :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 22 Юли 2010, 0:41

аз като дръпна два пъти дневния лимит от двете карти и ми звънят от
дск да питат що така :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 22 Юли 2010, 13:26

Те хубаво ти звънят, ама на мен смс ми пратиха за неплатена вноска по кредит към ОББ - 24лв :shock: :mhihi:
Това е невъзможно, едно че нямам никакъв кредит към никоя банка, втора във ОББ специално даже не съм влизал до сега. Чудя се дали да им звънна... защото картата е на мое име и не знам как така са ме объркали с друг. :kuku:

Предишна

Назад към Извън Темата