Бърз въпрос за покупка на автомобил...
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Бърз въпрос за покупка на автомобил...
Здравейте, колеги. При евентуална покупка на автомобил (от Русе съм) от друг град (примерно София, Пловдив и прочие) от автокъща, чиито номера (транзитни, щото примерно е нов внос) са изтекли, как ще докарам автомобила до Русе ?
Каква е законовата процедура
и съответно на каква цена
, за да си направя сметка дали има смисъл да се излиза извън Русе за покупка на автомобил... 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Re: Бърз въпрос за покупка на автомобил...
Здравей колега,щом номерата са изтекли трябва да отидеш до КАТ със договора за покупко продажба и другите документи на колата и там ще ти издадат нови транзитни номера.След това задължително трябва да сключиш ГО /гражданска отговорност / и няма да имаш никакъв проблем с транспортирането на автомобила.Ако не се лъжа транзитните номера бяха някъде от порядъка на 50-тина лева.Успех 

Това е добре... За транзитните... Ама това за гражданската нещо не го чатнах... Там нали се пише рег. номер на автомобила... Как така хем още не е регистрирана, хем ще се прави гражданската... На временните номера ли да я правя или... ? Също така предполагам и винетка ще трябва... А после като се регистрира да не би нова гражданска да се прави
ОбъркАх се нещо

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Не пишат в гражданската номерата. Щот ако сам си правиш нов внос (сам си я докараш колата) в КАТ ти изискват гражданска, а нямаш номера. Проверено от мен лично. Искарваш си гражданска, транзитни номера и си я караш в Русе.
Ако си тарикат, карай без номера и си ти.
Ако си тарикат, карай без номера и си ти.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Глобата за без номера или изтекли такива е 500 лева-незнам колко трябва да си тарикат за да плащаш такива числа...
Процедурата е да си изкараш транзитни номера и гражданска отговорност по номера на двигатела или по вин номера
Процедурата е да си изкараш транзитни номера и гражданска отговорност по номера на двигатела или по вин номера
Благодаря на отзовалите се колеги, именно законовия начин бях удебелил, че не ми се рискуват книжки и прочие (бях чул от познати, че при същия такъв случай, обаче при вариант 3, го хваща полизая и 2 месеца без книжка и сумати и пари глоба... Дефакто човека вече е с кола, ама без книжка
)
За незаконния всички го знаем

Транзитните номера се взимат от КАТ. 50 лв. Спестяват много главоболия!!!
Гражданска отговорност. Прави се от представител на компанията, който идва в автокъщата. Зависи за колко време ще я правиш, но тя си е от дата до дата, така че няма проблем.
Това са задължителните. Най-вече транзитните номера. Докарвал съм кола от Плевен до Хасково без номера и си беше приключение. Наказанията са огромни, дори ми излиза нещо около автомобила, май можеха да го конфискуват. Ако някой иска да се пробва, да пита
.
Гражданска отговорност. Прави се от представител на компанията, който идва в автокъщата. Зависи за колко време ще я правиш, но тя си е от дата до дата, така че няма проблем.
Това са задължителните. Най-вече транзитните номера. Докарвал съм кола от Плевен до Хасково без номера и си беше приключение. Наказанията са огромни, дори ми излиза нещо около автомобила, май можеха да го конфискуват. Ако някой иска да се пробва, да пита

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
И още един вариант от мен.Ако имаш от униформените господа познат на който му се разкарва го взимаш с теб и той спестява всички винетки транзитни номера и застраховка.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
Още един въпрос... Не е пряко свързан с темата, но пак е нещо подобно...
Един автомобил, със стария талон (книжния) , който се води в данъчното на един човек, в КАТ на друг и се иска да се прехвърли на трети... Процедурата и сумата ?
Един автомобил, със стария талон (книжния) , който се води в данъчното на един човек, в КАТ на друг и се иска да се прехвърли на трети... Процедурата и сумата ?

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
В кой град си приятелче?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
pistata9889 написа:В кой град си приятелче?
uCnaHeTcA написа:(от Русе съм)

11 мнения
• Страница 1 от 1