Бърз въпрос за покупка на автомобил...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Бърз въпрос за покупка на автомобил...

Мнение от uCnaHeTcA » 12 Авг 2010, 22:43

Здравейте, колеги. При евентуална покупка на автомобил (от Русе съм) от друг град (примерно София, Пловдив и прочие) от автокъща, чиито номера (транзитни, щото примерно е нов внос) са изтекли, как ще докарам автомобила до Русе ? :roll: Каква е законовата процедура :dunno: и съответно на каква цена :dunno: , за да си направя сметка дали има смисъл да се излиза извън Русе за покупка на автомобил... :yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Re: Бърз въпрос за покупка на автомобил...

Мнение от BMWgiunter » 12 Авг 2010, 23:18

Здравей колега,щом номерата са изтекли трябва да отидеш до КАТ със договора за покупко продажба и другите документи на колата и там ще ти издадат нови транзитни номера.След това задължително трябва да сключиш ГО /гражданска отговорност / и няма да имаш никакъв проблем с транспортирането на автомобила.Ако не се лъжа транзитните номера бяха някъде от порядъка на 50-тина лева.Успех :yes:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 13 Авг 2010, 0:06

Това е добре... За транзитните... Ама това за гражданската нещо не го чатнах... Там нали се пише рег. номер на автомобила... Как така хем още не е регистрирана, хем ще се прави гражданската... На временните номера ли да я правя или... ? Също така предполагам и винетка ще трябва... А после като се регистрира да не би нова гражданска да се прави :shock: :dunno: ОбъркАх се нещо :mhihi: :paranoid: :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 13 Авг 2010, 2:43

Не пишат в гражданската номерата. Щот ако сам си правиш нов внос (сам си я докараш колата) в КАТ ти изискват гражданска, а нямаш номера. Проверено от мен лично. Искарваш си гражданска, транзитни номера и си я караш в Русе.
Ако си тарикат, карай без номера и си ти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Авг 2010, 9:35

Глобата за без номера или изтекли такива е 500 лева-незнам колко трябва да си тарикат за да плащаш такива числа...
Процедурата е да си изкараш транзитни номера и гражданска отговорност по номера на двигатела или по вин номера

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 13 Авг 2010, 12:27

Благодаря на отзовалите се колеги, именно законовия начин бях удебелил, че не ми се рискуват книжки и прочие (бях чул от познати, че при същия такъв случай, обаче при вариант 3, го хваща полизая и 2 месеца без книжка и сумати и пари глоба... Дефакто човека вече е с кола, ама без книжка :mhihi: ) :yes: За незаконния всички го знаем :yes: :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 14 Авг 2010, 19:58

Транзитните номера се взимат от КАТ. 50 лв. Спестяват много главоболия!!!
Гражданска отговорност. Прави се от представител на компанията, който идва в автокъщата. Зависи за колко време ще я правиш, но тя си е от дата до дата, така че няма проблем.
Това са задължителните. Най-вече транзитните номера. Докарвал съм кола от Плевен до Хасково без номера и си беше приключение. Наказанията са огромни, дори ми излиза нещо около автомобила, май можеха да го конфискуват. Ако някой иска да се пробва, да пита :smoke: .

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 14 Авг 2010, 20:20

И още един вариант от мен.Ако имаш от униформените господа познат на който му се разкарва го взимаш с теб и той спестява всички винетки транзитни номера и застраховка.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 14 Авг 2010, 20:24

Още един въпрос... Не е пряко свързан с темата, но пак е нещо подобно...
Един автомобил, със стария талон (книжния) , който се води в данъчното на един човек, в КАТ на друг и се иска да се прехвърли на трети... Процедурата и сумата ? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 14 Авг 2010, 20:44

В кой град си приятелче?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 14 Авг 2010, 21:34

pistata9889 написа:В кой град си приятелче?

uCnaHeTcA написа:(от Русе съм)

:roll:

Назад към Извън Темата