ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
poluhin написа:Здравейте,
с колегата ми имаме спор по следния въпрос:
Става въпрос за кръстови'ето което се намира под путя за летището "Брюксел".Въпроса е идвам от циганската махала
Все едно по източната тангента и след което искам да премина през кръговото и да продължа по неделчо бончев все едно направо трябва ли да давам някакъ мигач преди къстовището?
Да!Първо "ляв",а на излизане от кръстовището "десен"!
Много хора не знаят че мигачите се използват в кръгово и пречат на движението

Възможно ли е някой, който не е от София (или от който и да е друг град) и е на квартира да регистрира кола на свое име в съответния град ? 

Здрасти.
Ако можеш да ми цитираш някой член.Иначе е безсмислено
Ако можеш да ми цитираш някой член.Иначе е безсмислено

(bubsa) написа:BMW Club Bulgaria Форуми » Общи Форуми » Основен Форум
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
makalalli написа:Възможно ли е някой, който не е от София (или от който и да е друг град) и е на квартира да регистрира кола на свое име в съответния град ?
Възможно е , купуваш колата и я регистрираш по местоживеене....адресна регистрация.
Пример :
Преместил си се в София, живееш на квартира и си се регистрирал адресно в полицията.
Сменяш си личната карта с новата адресна регистрация и си купуваш кола която е на отчет в София.
Дали ще си смениш партидата на книжката също в София, или ще я оставиш където си е ...твой проблем.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
makalalli написа:Възможно ли е някой, който не е от София (или от който и да е друг град) и е на квартира да регистрира кола на свое име в съответния град ?
Сори човеко, но от такива като тебе няма къде да паркирам пред нас!

ge_a написа:Здравей, аз имам също едно питане с голям филм и е интерсно и се надявам да го опиша разбираемо:
Та случката е следната: С цел да паркирам на един паркинг пред магазин тръгвам да навлизам в паркинга в който момет изкача велосипедистка която минава пред колата в следствие на което тя пада на около 1.5 - 2 метра след колата, така и не знам дали се е закачила в колата или не е или просто от вида на колата си падна сама(писах че не е се закачила в колта и си е паднала сама) след което слязох от колат и помогнах на жената да стане и т.н. Тя обаче "Убиец", "Нехранимако" и т.н., а обаче "кажете с какво да помогна","Какво ще правиме" и т.н. Тя "Нищо не можеш да ми помогнеш и нищо няма да правиме", по едно време ми за иска моите данни ( само да вметна убеден в своята невинност и ги дадох щот и тя не беше пострадла видимо ) и аз си ги дадох. Тя си замина, аз си свърхиш работа в магазина и забравих за случая, да обаче към 10.40 ми звъни телефона и някакъв ми се представя за служебно лице и иска да отида на мястото на случката( а случката се случва накъде между 18.30 и 19.00), естествено отказвам да отида, при което лицето ми казва че то ще дойде при мен и аз казвам няма проблем(бях в компания с приятели и си казах кво толкова ще ги набиеме, щот си помислих че тя е повикала някой за саморазрава) и казвам къде се намирам, да обаче тя пристига с патрулката, при което полицая ми иска документите, аз му давам личната си карата, а той а другите документи, а аз какви други документи и защо ? той познаваш ли тази жена, аз да виждал съм я, той буквално "Няма да се разправям с теб!!!" и с почти груба сила ме натика в патрулката след което, отидохме на мястото където се случи сличката и той попита тука ли стана съответно и двамата отговорихме с да, след което ходихме до деноношния магазин полицая да си купи цигари и след това отидохме в РПУ-то, след което полицая явно звъня на своя началник и му обясни каква е ситиацията и какво да прави той (там докато говореше разбрах че тя е ходила в болницата за медицинско но от там са я изхвърлили, в същия разговор чух наставление да ми пише акт, пък аз ако искам да обжалвам) след което ни вкараха в една стая и ни дадоха по един лист да пишеме обяснение какво се е случило, в което време господина полицая извади кучана с актове и почана и той да си пише, след като свършихме да пишеме ми показа че ми е написал два акта щот всичко не се събира в един, съответно в актовете пишеше, че не предоставам СУПМС, Гражданска отговорност, технически преглед, отнемане на предимство, не уведомяване на органите на МБР за настъпило ПТП и напускане на ПТП, тва цялото написано подробно в два акта, съответно в 3 дневен срок подавам въражение с входящ номер и почнах да чакам НП. И така дойде НП и какво се получава, за това че не съм представил документи по 10 лв глоба за всеки документ, за не уведомяване на МВР за настъпило ПТП 100 лв глоба и за напускане на ПТП глоба 150 лв и 4 месеца лишаване, вследствие на което казах, че ще подам жалба и ми беше дадено само едното НП, това с не представяне на документи така и не ми го дадоха( тука въпроса ми е, ако някога се наложи да ги плащам на основание какво ще стане ), другото ми го дадоха и написах жалба и сега живи и здражи чакам съд .
Въпроса ми е какво да пледирам пред съда и каква вратичка да ползвам или направо да се свържа с вас ? Защото цялата история ми се струва абсурдна, след като не е пожелала да викаме кат в един момент да и трекава и да стават циркове
Пичага ебати филма....ако ме питаш мене намери си адвокат и ги съди тея куки.
Имал съм проблеми с куките и горе долу знам че не могат да дойдат и да те вземат току така докато си пиеш уискито от някое кафе. А ако го направят трябва да ти повдигнат обвинение...
За справка за подобен полицейски произвол в момента в полицията в стара загора е заведен иск за 20 000лв.
В България хората не разбират и не осъзнават че имат права и че те биват нарушавани денонощни обаче ние си махаме с ръка и казваме нищо не може да се направи.
Трябва всички да разберат че има евтини адвокати които могат да ви помогнат за всичко....съдете който и за каквото трябва без да се притеснявате...а стане ли дума за куки тогава директно на първа....деба и комплексираната сган!!!
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Имам един не точно проблем, по скоро въпрос.
Зачетох се в http://www.novatv.bg/bg/news/view/9310/ ... 0/130-000-шофьори-остават-без-книжки
и по-точно абзаца
Защо при камерите е предвидена подобна грешка, а при писане на акт от хранилка с радар се записва точната скорост? И на двата акта за превишена скорост които имам, с подобно толеранс, бих попаднал в друга категория и в единия случай нямаше изобщо да ми пишат акт.
Зачетох се в http://www.novatv.bg/bg/news/view/9310/ ... 0/130-000-шофьори-остават-без-книжки
и по-точно абзаца
За разлика от камерите за видеонаблюдение, те не снимат непрекъснато, а се активират само при скорост от и над 34 километра в час.
Този толеранс от 3 километра над посочените в закона 31 се дава, за да бъде изключена впоследствие евентуална грешка на радара.
Защо при камерите е предвидена подобна грешка, а при писане на акт от хранилка с радар се записва точната скорост? И на двата акта за превишена скорост които имам, с подобно толеранс, бих попаднал в друга категория и в единия случай нямаше изобщо да ми пишат акт.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Примера за радара и грешката е следния:
Ако имаш в автомобила си тахограф и те засече радар за превишена скорост, съда приема за вярна скоростта обозначена на тахошайбата в тахографа.
Фабричната грешка е в порядъка на 6 км.ч. за скорост до 100 км.ч.
Но в техническата спесификация на радара е написано че грешката е 1 км.ч за скорост до 100 км.ч.
Проблема е че радара е доста неточно засичащо средство, то хваща звука издаван от приближаващия/отдалечаващи се автомобил и на база сложни сметки изчислява скоростта на движението.
Внимавайте с радара на орлов мост....работи денонощно от 24.04.2010 и не прощава.... засича от разстояние 33 метра и ти се вижда дори 2 дневната брада ....
Въпреки че и той има слабо място
)
Но не ме питайте къде е ...то е за оправдателни присъди в съда
)
Ако имаш в автомобила си тахограф и те засече радар за превишена скорост, съда приема за вярна скоростта обозначена на тахошайбата в тахографа.
Фабричната грешка е в порядъка на 6 км.ч. за скорост до 100 км.ч.
Но в техническата спесификация на радара е написано че грешката е 1 км.ч за скорост до 100 км.ч.
Проблема е че радара е доста неточно засичащо средство, то хваща звука издаван от приближаващия/отдалечаващи се автомобил и на база сложни сметки изчислява скоростта на движението.
Внимавайте с радара на орлов мост....работи денонощно от 24.04.2010 и не прощава.... засича от разстояние 33 метра и ти се вижда дори 2 дневната брада ....
Въпреки че и той има слабо място

Но не ме питайте къде е ...то е за оправдателни присъди в съда

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Имам едно питане за застраховка "Гражданска отговорност".
В момента карам една колица, която документално е на името на баща ми, но по негласна уговорка си е моя и я карам само аз, аз плащам ремонти, преглед и гражданската също. В полицата на застраховката обаче фигурира само името на баща ми, мен никъде ме няма вписан, дори и в полето с опълномощените водачи.
Въпросът ми е, след като не съм упоменат в застраховката, ако направя по моя вина (недай Боже) ПТП с тази кола, да се окаже, че моят застраховател няма плати нищо на другият водач като обезщетение, трябва ли съм вписан като обичаен (или опълномощен) водач, или направо трябва да я прехвърля на свое име и тогава да и направя застраховка, за да не се притеснявам от проблеми със застрахователя?
Благодаря предварително!
В момента карам една колица, която документално е на името на баща ми, но по негласна уговорка си е моя и я карам само аз, аз плащам ремонти, преглед и гражданската също. В полицата на застраховката обаче фигурира само името на баща ми, мен никъде ме няма вписан, дори и в полето с опълномощените водачи.
Въпросът ми е, след като не съм упоменат в застраховката, ако направя по моя вина (недай Боже) ПТП с тази кола, да се окаже, че моят застраховател няма плати нищо на другият водач като обезщетение, трябва ли съм вписан като обичаен (или опълномощен) водач, или направо трябва да я прехвърля на свое име и тогава да и направя застраховка, за да не се притеснявам от проблеми със застрахователя?
Благодаря предварително!
Никой не мое ма връне на селу!
Онзи ден ме спират полицаи в центъра на София (от движение, без да съм правил нарушение). Поискаха ми всички документи и тези на спътника ми, и ни помолиха да излезем от колата. Единия полицай влезе в колата ми и почна да рови навсякъде и да вади мои лични вещи и да претърсва все едно му е бащиния. После ми каза "Вдигни си ръцете" и като го попитах "Защо?" започна да ми бърка в джобовете и да вади съдържанието им.
Мога ли да ги съдя за нарушаване на конституционните ми права (частната собственост е неприкосновена - пише в конституцията), тъй като съм сигурен, че подобен тип проверка (обиск) без каквато и да било заповед (и без протокол) е незаконна?

Мога ли да ги съдя за нарушаване на конституционните ми права (частната собственост е неприкосновена - пише в конституцията), тъй като съм сигурен, че подобен тип проверка (обиск) без каквато и да било заповед (и без протокол) е незаконна?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
saleen написа:Имам едно питане за застраховка "Гражданска отговорност".
Благодаря предварително!
Гражданската отговорност не е проблем в случая, както не е и проблем че се води на бащати на името стига да е валидна към датата на ..... да не ти се случва.
Можеш винаги да я прехвърлиш нва свое име, въпреки че да е на имено на друг си има доста преимущества... за теб.
Най малкото е че ако те щракне камера..... отърваш кожата

Поздрави
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
BaNiTZaKiNG написа:Онзи ден ме спират полицаи в центъра на София (от движение, без да съм правил нарушение). Поискаха ми всички документи и тези на спътника ми, и ни помолиха да излезем от колата. Единия полицай влезе в колата ми и почна да рови навсякъде и да вади мои лични вещи и да претърсва все едно му е бащиния. После ми каза "Вдигни си ръцете" и като го попитах "Защо?" започна да ми бърка в джобовете и да вади съдържанието им.![]()
Винаги могат да кажат че са действали по сигнал.....
Е да, те така обичат да казват. Но аз съм убеден, че това беше произвол. Казаха ми, че имали сигнал за извършен грабеж с кола като мойта, което е най-показателното, защото колата ми е доста стара и подобни вече се срещат наистина рядко.
Има ли начин да знам дали действително е имало подобен сигнал? Ако не, значи винаги ще го правят безнаказано...
Не ме удовлетворява този сценарий. Как можем да променим това?
Има ли начин да знам дали действително е имало подобен сигнал? Ако не, значи винаги ще го правят безнаказано...
Не ме удовлетворява този сценарий. Как можем да променим това?
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Пускаш сигнал към Инспектората на МВР с питане за ....акция към момента когато е станало и дали обиска /проверката/ е докладвана на дежурния....обясняваш случая, захапят ли го ....става опасно
Много полицейски служители са си отишли от системата заради инспектората..
Много полицейски служители са си отишли от системата заради инспектората..
Много благодаря!
Каквото и да стане, е за предпочитане от бездействието.
Каквото и да стане, е за предпочитане от бездействието.