ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от (bubsa) » 07 Авг 2010, 19:42

poluhin написа:Здравейте,
с колегата ми имаме спор по следния въпрос:
Става въпрос за кръстови'ето което се намира под путя за летището "Брюксел".Въпроса е идвам от циганската махала
Все едно по източната тангента и след което искам да премина през кръговото и да продължа по неделчо бончев все едно направо трябва ли да давам някакъ мигач преди къстовището?

Да!Първо "ляв",а на излизане от кръстовището "десен"!
Много хора не знаят че мигачите се използват в кръгово и пречат на движението :banghead:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от makalalli » 07 Авг 2010, 23:01

Възможно ли е някой, който не е от София (или от който и да е друг град) и е на квартира да регистрира кола на свое име в съответния град ? :roll:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318I 2000г.

Мнение от poluhin » 08 Авг 2010, 0:51

Здрасти.
Ако можеш да ми цитираш някой член.Иначе е безсмислено :)
(bubsa) написа:BMW Club Bulgaria Форуми » Общи Форуми » Основен Форум

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 09 Авг 2010, 20:04

makalalli написа:Възможно ли е някой, който не е от София (или от който и да е друг град) и е на квартира да регистрира кола на свое име в съответния град ? :roll:

Възможно е , купуваш колата и я регистрираш по местоживеене....адресна регистрация.
Пример :

Преместил си се в София, живееш на квартира и си се регистрирал адресно в полицията.
Сменяш си личната карта с новата адресна регистрация и си купуваш кола която е на отчет в София.
Дали ще си смениш партидата на книжката също в София, или ще я оставиш където си е ...твой проблем.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 10 Авг 2010, 23:36

makalalli написа:Възможно ли е някой, който не е от София (или от който и да е друг град) и е на квартира да регистрира кола на свое име в съответния град ? :roll:

Сори човеко, но от такива като тебе няма къде да паркирам пред нас!
:OT: Village people go home, и кристяни пошли домой...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 13 Авг 2010, 12:05

ge_a написа:Здравей, аз имам също едно питане с голям филм и е интерсно и се надявам да го опиша разбираемо:

Та случката е следната: С цел да паркирам на един паркинг пред магазин тръгвам да навлизам в паркинга в който момет изкача велосипедистка която минава пред колата в следствие на което тя пада на около 1.5 - 2 метра след колата, така и не знам дали се е закачила в колата или не е или просто от вида на колата си падна сама(писах че не е се закачила в колта и си е паднала сама) след което слязох от колат и помогнах на жената да стане и т.н. Тя обаче "Убиец", "Нехранимако" и т.н., а обаче "кажете с какво да помогна","Какво ще правиме" и т.н. Тя "Нищо не можеш да ми помогнеш и нищо няма да правиме", по едно време ми за иска моите данни ( само да вметна убеден в своята невинност и ги дадох щот и тя не беше пострадла видимо ) и аз си ги дадох. Тя си замина, аз си свърхиш работа в магазина и забравих за случая, да обаче към 10.40 ми звъни телефона и някакъв ми се представя за служебно лице и иска да отида на мястото на случката( а случката се случва накъде между 18.30 и 19.00), естествено отказвам да отида, при което лицето ми казва че то ще дойде при мен и аз казвам няма проблем(бях в компания с приятели и си казах кво толкова ще ги набиеме, щот си помислих че тя е повикала някой за саморазрава) и казвам къде се намирам, да обаче тя пристига с патрулката, при което полицая ми иска документите, аз му давам личната си карата, а той а другите документи, а аз какви други документи и защо ? той познаваш ли тази жена, аз да виждал съм я, той буквално "Няма да се разправям с теб!!!" и с почти груба сила ме натика в патрулката след което, отидохме на мястото където се случи сличката и той попита тука ли стана съответно и двамата отговорихме с да, след което ходихме до деноношния магазин полицая да си купи цигари и след това отидохме в РПУ-то, след което полицая явно звъня на своя началник и му обясни каква е ситиацията и какво да прави той (там докато говореше разбрах че тя е ходила в болницата за медицинско но от там са я изхвърлили, в същия разговор чух наставление да ми пише акт, пък аз ако искам да обжалвам) след което ни вкараха в една стая и ни дадоха по един лист да пишеме обяснение какво се е случило, в което време господина полицая извади кучана с актове и почана и той да си пише, след като свършихме да пишеме ми показа че ми е написал два акта щот всичко не се събира в един, съответно в актовете пишеше, че не предоставам СУПМС, Гражданска отговорност, технически преглед, отнемане на предимство, не уведомяване на органите на МБР за настъпило ПТП и напускане на ПТП, тва цялото написано подробно в два акта, съответно в 3 дневен срок подавам въражение с входящ номер и почнах да чакам НП. И така дойде НП и какво се получава, за това че не съм представил документи по 10 лв глоба за всеки документ, за не уведомяване на МВР за настъпило ПТП 100 лв глоба и за напускане на ПТП глоба 150 лв и 4 месеца лишаване, вследствие на което казах, че ще подам жалба и ми беше дадено само едното НП, това с не представяне на документи така и не ми го дадоха( тука въпроса ми е, ако някога се наложи да ги плащам на основание какво ще стане ), другото ми го дадоха и написах жалба и сега живи и здражи чакам съд .
Въпроса ми е какво да пледирам пред съда и каква вратичка да ползвам или направо да се свържа с вас ? Защото цялата история ми се струва абсурдна, след като не е пожелала да викаме кат в един момент да и трекава и да стават циркове :dunno:

Пичага ебати филма....ако ме питаш мене намери си адвокат и ги съди тея куки.
Имал съм проблеми с куките и горе долу знам че не могат да дойдат и да те вземат току така докато си пиеш уискито от някое кафе. А ако го направят трябва да ти повдигнат обвинение...
За справка за подобен полицейски произвол в момента в полицията в стара загора е заведен иск за 20 000лв.
В България хората не разбират и не осъзнават че имат права и че те биват нарушавани денонощни обаче ние си махаме с ръка и казваме нищо не може да се направи.
Трябва всички да разберат че има евтини адвокати които могат да ви помогнат за всичко....съдете който и за каквото трябва без да се притеснявате...а стане ли дума за куки тогава директно на първа....деба и комплексираната сган!!!
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 13 Авг 2010, 12:10

Имам един не точно проблем, по скоро въпрос.
Зачетох се в http://www.novatv.bg/bg/news/view/9310/ ... 0/130-000-шофьори-остават-без-книжки
и по-точно абзаца
За разлика от камерите за видеонаблюдение, те не снимат непрекъснато, а се активират само при скорост от и над 34 километра в час.

Този толеранс от 3 километра над посочените в закона 31 се дава, за да бъде изключена впоследствие евентуална грешка на радара.

Защо при камерите е предвидена подобна грешка, а при писане на акт от хранилка с радар се записва точната скорост? И на двата акта за превишена скорост които имам, с подобно толеранс, бих попаднал в друга категория и в единия случай нямаше изобщо да ми пишат акт.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 13 Авг 2010, 20:56

Примера за радара и грешката е следния:

Ако имаш в автомобила си тахограф и те засече радар за превишена скорост, съда приема за вярна скоростта обозначена на тахошайбата в тахографа.
Фабричната грешка е в порядъка на 6 км.ч. за скорост до 100 км.ч.
Но в техническата спесификация на радара е написано че грешката е 1 км.ч за скорост до 100 км.ч.
Проблема е че радара е доста неточно засичащо средство, то хваща звука издаван от приближаващия/отдалечаващи се автомобил и на база сложни сметки изчислява скоростта на движението.

Внимавайте с радара на орлов мост....работи денонощно от 24.04.2010 и не прощава.... засича от разстояние 33 метра и ти се вижда дори 2 дневната брада ....
Въпреки че и той има слабо място :))
Но не ме питайте къде е ...то е за оправдателни присъди в съда :))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Авг 2010, 12:19

Имам едно питане за застраховка "Гражданска отговорност".
В момента карам една колица, която документално е на името на баща ми, но по негласна уговорка си е моя и я карам само аз, аз плащам ремонти, преглед и гражданската също. В полицата на застраховката обаче фигурира само името на баща ми, мен никъде ме няма вписан, дори и в полето с опълномощените водачи.
Въпросът ми е, след като не съм упоменат в застраховката, ако направя по моя вина (недай Боже) ПТП с тази кола, да се окаже, че моят застраховател няма плати нищо на другият водач като обезщетение, трябва ли съм вписан като обичаен (или опълномощен) водач, или направо трябва да я прехвърля на свое име и тогава да и направя застраховка, за да не се притеснявам от проблеми със застрахователя?
Благодаря предварително!
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 16 Авг 2010, 17:19

Онзи ден ме спират полицаи в центъра на София (от движение, без да съм правил нарушение). Поискаха ми всички документи и тези на спътника ми, и ни помолиха да излезем от колата. Единия полицай влезе в колата ми и почна да рови навсякъде и да вади мои лични вещи и да претърсва все едно му е бащиния. После ми каза "Вдигни си ръцете" и като го попитах "Защо?" започна да ми бърка в джобовете и да вади съдържанието им. :dunno:
Мога ли да ги съдя за нарушаване на конституционните ми права (частната собственост е неприкосновена - пише в конституцията), тъй като съм сигурен, че подобен тип проверка (обиск) без каквато и да било заповед (и без протокол) е незаконна?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 17 Авг 2010, 0:16

saleen написа:Имам едно питане за застраховка "Гражданска отговорност".
В момента карам една колица, която документално е на името на баща ми, но по негласна уговорка си е моя и я карам само аз, аз плащам ремонти, преглед и гражданската също. В полицата на застраховката обаче фигурира само името на баща ми, мен никъде ме няма вписан, дори и в полето с опълномощените водачи.
Въпросът ми е, след като не съм упоменат в застраховката, ако направя по моя вина (недай Боже) ПТП с тази кола, да се окаже, че моят застраховател няма плати нищо на другият водач като обезщетение, трябва ли съм вписан като обичаен (или опълномощен) водач, или направо трябва да я прехвърля на свое име и тогава да и направя застраховка, за да не се притеснявам от проблеми със застрахователя?
Благодаря предварително!

Гражданската отговорност не е проблем в случая, както не е и проблем че се води на бащати на името стига да е валидна към датата на ..... да не ти се случва.
Можеш винаги да я прехвърлиш нва свое име, въпреки че да е на имено на друг си има доста преимущества... за теб.
Най малкото е че ако те щракне камера..... отърваш кожата :))

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 17 Авг 2010, 0:17

BaNiTZaKiNG написа:Онзи ден ме спират полицаи в центъра на София (от движение, без да съм правил нарушение). Поискаха ми всички документи и тези на спътника ми, и ни помолиха да излезем от колата. Единия полицай влезе в колата ми и почна да рови навсякъде и да вади мои лични вещи и да претърсва все едно му е бащиния. После ми каза "Вдигни си ръцете" и като го попитах "Защо?" започна да ми бърка в джобовете и да вади съдържанието им. :dunno:
Мога ли да ги съдя за нарушаване на конституционните ми права (частната собственост е неприкосновена - пише в конституцията), тъй като съм сигурен, че подобен тип проверка (обиск) без каквато и да било заповед (и без протокол) е незаконна?

Винаги могат да кажат че са действали по сигнал.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 17 Авг 2010, 1:08

Е да, те така обичат да казват. Но аз съм убеден, че това беше произвол. Казаха ми, че имали сигнал за извършен грабеж с кола като мойта, което е най-показателното, защото колата ми е доста стара и подобни вече се срещат наистина рядко.
Има ли начин да знам дали действително е имало подобен сигнал? Ако не, значи винаги ще го правят безнаказано...
Не ме удовлетворява този сценарий. Как можем да променим това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 17 Авг 2010, 18:15

Пускаш сигнал към Инспектората на МВР с питане за ....акция към момента когато е станало и дали обиска /проверката/ е докладвана на дежурния....обясняваш случая, захапят ли го ....става опасно
Много полицейски служители са си отишли от системата заради инспектората..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 17 Авг 2010, 19:05

Много благодаря!
Каквото и да стане, е за предпочитане от бездействието. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум