машинка ел. стъкло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: машинка ел. стъкло
Чупят се пластмасовите държачи на жилата заради старост и прословутата баварска инженерна мисъл.Сериен дефект дори при нови коли-жилото се напряга и пружинката му чупи държача.Още преди да купя колата знаех за този проблем.Добре че ремонта е елементарен и евтин.Между другото в гаража имам 2 пълни кита за задните стъкла,които си купих превантивно миналата година,но после реших да изключа от копчето механизмите и прозорците не могат да се отварят отзад.Ако на някой му трябват може да пише на ЛС,макар че не му трябва целия кит,а само прастмасовата планка с държачите,която в E-bay.co.uk е към 20лв!
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Все не стигам да отворя кората да видя какво се случва, но вчера ме спряха куки ... и по навик ... натиснах да сваля джама
... е изпука ... почнах да псувам колко съм тъп ... полицая се видя в чудо ... забрави за к'во ме е спрял ... ама машинката си го сваляше въпреки пукането ... не падаше свободно ... след което ... със съвсем лека помощ машинката почти сама го вдигна и си седи горе. ... ако са тези пластмаси ... не би ли трябвало джама да е свободен и да пада ?

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
и аз имах същият проблем, не съм в БГ и не ми излезе 200 лева
дадох 160 евро в тукашното Дару и ми смениха всичко с исключение на ел моторчето, така вървяло комплект.
понеже не съм гъзар да отворя да ръчкам сам и да изпочупя какво ли не и да си остане същият проблем че и по сериозен, а ако се получи по случайност да стане -после да влизам по форумите и да давам акъли как съм го направил и видиш ли колко разбирам- просто си платих за отстраняване на проблема по възможно най добрият начин и сега с всяко отваряне на прозореца е удоволствие да го гледам как се движи-това е.
като ми се яде баничка си купувам , не започвам да меся и да разточвам кори че в крайна сметка така или иначе няма да ям баничка.
дадох 160 евро в тукашното Дару и ми смениха всичко с исключение на ел моторчето, така вървяло комплект.
понеже не съм гъзар да отворя да ръчкам сам и да изпочупя какво ли не и да си остане същият проблем че и по сериозен, а ако се получи по случайност да стане -после да влизам по форумите и да давам акъли как съм го направил и видиш ли колко разбирам- просто си платих за отстраняване на проблема по възможно най добрият начин и сега с всяко отваряне на прозореца е удоволствие да го гледам как се движи-това е.
като ми се яде баничка си купувам , не започвам да меся и да разточвам кори че в крайна сметка така или иначе няма да ям баничка.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Жалко,че не си в BG,колега,щото ако се беше обадил,щеше да почерпиш 1 бира и докато я изпием "ремонта" е готов!Елементарно е!Не си струва да се дават пари на майстори.Просто няма какво да се счупи или прецака-то друго под кората няма!
Махането на задната кора е за 3 минути.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
dr.peshev написа:Чупят се пластмасовите държачи на жилата заради старост и прословутата баварска инженерна мисъл.Сериен дефект дори при нови коли-жилото се напряга и пружинката му чупи държача.Още преди да купя колата знаех за този проблем.Добре че ремонта е елементарен и евтин.Между другото в гаража имам 2 пълни кита за задните стъкла,които си купих превантивно миналата година,но после реших да изключа от копчето механизмите и прозорците не могат да се отварят отзад.Ако на някой му трябват може да пише на ЛС,макар че не му трябва целия кит,а само прастмасовата планка с държачите,която в E-bay.co.uk е към 20лв!
Колега, тези задните нестават ли и за отпред, щом са ел?
ThE BeAsT написа:Все не стигам да отворя кората да видя какво се случва, но вчера ме спряха куки ... и по навик ... натиснах да сваля джама... е изпука ... почнах да псувам колко съм тъп ... полицая се видя в чудо ... забрави за к'во ме е спрял ... ама машинката си го сваляше въпреки пукането ... не падаше свободно ... след което ... със съвсем лека помощ машинката почти сама го вдигна и си седи горе. ... ако са тези пластмаси ... не би ли трябвало джама да е свободен и да пада ?
Не!!! Май наистина трябва да я отвориш тая врата накрая

п.п.Надявам се да се ме разбрал

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Мисля,че задните не стават за отпред!Поне в e-bay ги продават отделно,а и предните стъкла са други и отвора за болта е на друго място......и т.н.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
dr.peshev написа:Мисля,че задните не стават за отпред!Поне в e-bay ги продават отделно,а и предните стъкла са други и отвора за болта е на друго място......и т.н.
Ясну, начи няма да ми свършат работа. То на мен ми трябва едничка предна. Ама и със свинските опашки се понася (като истинско е), много, много по добре отколкото стърженето на жилото по лайсната

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
dr.peshev написа:Жалко,че не си в BG,колега,щото ако се беше обадил,щеше да почерпиш 1 бира и докато я изпием "ремонта" е готов!Елементарно е!Не си струва да се дават пари на майстори.Просто няма какво да се счупи или прецака-то друго под кората няма!Махането на задната кора е за 3 минути.
знам че се маха за три минути, махах я за да видя защо ми влиза вода
и отдолу не е само това има и еърбег и изолаций и жилото за отваряне. благодаря все пак
аз лично нямам нерви и не ми се занимава
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Така днес си затварям шоф. прозорез и се чува едно здраво чатъркане и джама спря по средата
викам си : а стана тя.. вътре 100% дроб всичко
Отидох при приятел и свалихме кори и тнт. като си мисля, че нещо се е разместило и ще го оправим сами.
Оказа се , че жилото ми е скъсано.
Та въпроса ми към вас е следния :
Нов механизъм или http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E46-WINDOW-RE ... 3a5cb5637c

Оказа се , че жилото ми е скъсано.
Та въпроса ми към вас е следния :
Нов механизъм или http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E46-WINDOW-RE ... 3a5cb5637c
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Колега Клаински, виж в темата за скърцането на предните прозорци, мисля, че имаше линк към едни момчета, които ремонтират повдигачите и механизмите за прозорците.
Не се занимавай с никви майстори! Пари на вятъра!
Не е сложно сам да го оправиш. Ето тук има подробно упътване + снимки:
линк
На мен ми отне около 2 часа.
Не е сложно сам да го оправиш. Ето тук има подробно упътване + снимки:
линк
На мен ми отне около 2 часа.
- methood
- Потребител
-
- Кара: E46 320i Touring
- Мечтае да кара: E91
- Детайли за колата: харчи в несвест

успех
- nikito_314
-
-
- Кара: BMW E46 318i '99
Здравейте колеги. На моята кола се прецакаха и двата ел.повдигачи на задните врати.Поръчах ги от тук http://www.avtosklad.bg/catalog/BMW/3%2 ... l?offset=5 Механизма е афтърмаркет но пасва точно на мястото на оригиналния механизъм.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Днес колегата oTECa взе задния ляв кит за ремонт на механизъм на ел.стъкло.Ако на някой му трябва заден десен да пише на ЛС!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Това,което се прецаква,поне за задните втати,е пластмасова планка,струваща 20-тина лв!Ремонта е елементарен и е абсоютна загуба на време и пари да се купуват неоригинални машинки и още по-зле стари оригинални!Пластмасата с времето старее и се чупи!Поне 2-ма колеги се оплакаха,че са купили стари машинки за 100-130лв(с изтекъл експлоатационен ресурс,които се чупят за 1-2 месеца),а за нова неоригинална за 70-80лв,въобще не си струва да говоря!