машинка ел. стъкло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: машинка ел. стъкло

Мнение от dr.peshev » 07 Сеп 2010, 21:16

Чупят се пластмасовите държачи на жилата заради старост и прословутата баварска инженерна мисъл.Сериен дефект дори при нови коли-жилото се напряга и пружинката му чупи държача.Още преди да купя колата знаех за този проблем.Добре че ремонта е елементарен и евтин.Между другото в гаража имам 2 пълни кита за задните стъкла,които си купих превантивно миналата година,но после реших да изключа от копчето механизмите и прозорците не могат да се отварят отзад.Ако на някой му трябват може да пише на ЛС,макар че не му трябва целия кит,а само прастмасовата планка с държачите,която в E-bay.co.uk е към 20лв!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 08 Сеп 2010, 0:37

Все не стигам да отворя кората да видя какво се случва, но вчера ме спряха куки ... и по навик ... натиснах да сваля джама :) ... е изпука ... почнах да псувам колко съм тъп ... полицая се видя в чудо ... забрави за к'во ме е спрял ... ама машинката си го сваляше въпреки пукането ... не падаше свободно ... след което ... със съвсем лека помощ машинката почти сама го вдигна и си седи горе. ... ако са тези пластмаси ... не би ли трябвало джама да е свободен и да пада ?

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 08 Сеп 2010, 6:08

и аз имах същият проблем, не съм в БГ и не ми излезе 200 лева
дадох 160 евро в тукашното Дару и ми смениха всичко с исключение на ел моторчето, така вървяло комплект.
понеже не съм гъзар да отворя да ръчкам сам и да изпочупя какво ли не и да си остане същият проблем че и по сериозен, а ако се получи по случайност да стане -после да влизам по форумите и да давам акъли как съм го направил и видиш ли колко разбирам- просто си платих за отстраняване на проблема по възможно най добрият начин и сега с всяко отваряне на прозореца е удоволствие да го гледам как се движи-това е.
като ми се яде баничка си купувам , не започвам да меся и да разточвам кори че в крайна сметка така или иначе няма да ям баничка.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 08 Сеп 2010, 9:03

Жалко,че не си в BG,колега,щото ако се беше обадил,щеше да почерпиш 1 бира и докато я изпием "ремонта" е готов!Елементарно е!Не си струва да се дават пари на майстори.Просто няма какво да се счупи или прецака-то друго под кората няма! :lol: Махането на задната кора е за 3 минути.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Сеп 2010, 10:47

dr.peshev написа:Чупят се пластмасовите държачи на жилата заради старост и прословутата баварска инженерна мисъл.Сериен дефект дори при нови коли-жилото се напряга и пружинката му чупи държача.Още преди да купя колата знаех за този проблем.Добре че ремонта е елементарен и евтин.Между другото в гаража имам 2 пълни кита за задните стъкла,които си купих превантивно миналата година,но после реших да изключа от копчето механизмите и прозорците не могат да се отварят отзад.Ако на някой му трябват може да пише на ЛС,макар че не му трябва целия кит,а само прастмасовата планка с държачите,която в E-bay.co.uk е към 20лв!

Колега, тези задните нестават ли и за отпред, щом са ел?

ThE BeAsT написа:Все не стигам да отворя кората да видя какво се случва, но вчера ме спряха куки ... и по навик ... натиснах да сваля джама :) ... е изпука ... почнах да псувам колко съм тъп ... полицая се видя в чудо ... забрави за к'во ме е спрял ... ама машинката си го сваляше въпреки пукането ... не падаше свободно ... след което ... със съвсем лека помощ машинката почти сама го вдигна и си седи горе. ... ако са тези пластмаси ... не би ли трябвало джама да е свободен и да пада ?

Не!!! Май наистина трябва да я отвориш тая врата накрая :mhihi: То е планка (държача за стъкло!) покрита до някъде с пластмаса, която образува легло за пъпката на жилото. Е, това легло се поочупва тук таме :). Самият държач се плъзга по релса. Той пък държи стъклото с една 10-ка болт, болта минава през стъклото и през държача. Накрая пъпката на жилото (свръзката на двата края на жилото образуват пъпка), влиза в това легло от пластмаса на планката (държача). С 13 думи ;) жилото дърпа държача, който се плъзга по лайсната и сещевременно държи стъклото.
п.п.Надявам се да се ме разбрал 8) Ако имаш въпроси питай без да се претесняваш. Корите ги отварям за секунди вече, поради други ремонти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 08 Сеп 2010, 14:02

Мисля,че задните не стават за отпред!Поне в e-bay ги продават отделно,а и предните стъкла са други и отвора за болта е на друго място......и т.н.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Сеп 2010, 14:51

dr.peshev написа:Мисля,че задните не стават за отпред!Поне в e-bay ги продават отделно,а и предните стъкла са други и отвора за болта е на друго място......и т.н.

Ясну, начи няма да ми свършат работа. То на мен ми трябва едничка предна. Ама и със свинските опашки се понася (като истинско е), много, много по добре отколкото стърженето на жилото по лайсната :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 09 Сеп 2010, 4:11

dr.peshev написа:Жалко,че не си в BG,колега,щото ако се беше обадил,щеше да почерпиш 1 бира и докато я изпием "ремонта" е готов!Елементарно е!Не си струва да се дават пари на майстори.Просто няма какво да се счупи или прецака-то друго под кората няма! :lol: Махането на задната кора е за 3 минути.

знам че се маха за три минути, махах я за да видя защо ми влиза вода
и отдолу не е само това има и еърбег и изолаций и жилото за отваряне. благодаря все пак
аз лично нямам нерви и не ми се занимава
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 13 Сеп 2010, 13:22

Така днес си затварям шоф. прозорез и се чува едно здраво чатъркане и джама спря по средата :mhihi: викам си : а стана тя.. вътре 100% дроб всичко :) Отидох при приятел и свалихме кори и тнт. като си мисля, че нещо се е разместило и ще го оправим сами.
Оказа се , че жилото ми е скъсано.

Та въпроса ми към вас е следния :

Нов механизъм или http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E46-WINDOW-RE ... 3a5cb5637c
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 13 Сеп 2010, 15:04

Колега Клаински, виж в темата за скърцането на предните прозорци, мисля, че имаше линк към едни момчета, които ремонтират повдигачите и механизмите за прозорците.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от jrocket » 13 Сеп 2010, 16:36

Не се занимавай с никви майстори! Пари на вятъра!

Не е сложно сам да го оправиш. Ето тук има подробно упътване + снимки:
линк

На мен ми отне около 2 часа.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i Touring
Мечтае да кара: E91
Детайли за колата: харчи в несвест

Мнение от methood » 13 Сеп 2010, 20:52

:D Здравеите. Да споделя опит, точто онзи ден правих тези маневри с repair-kit a. живея в герания така, и първо отидох до моргата и си взех цялата машинка всичко сложих го и издържа две двигания след като се загледах то е било полу пре :censored: ано платих 60 евро за недооглеждане :banghead: . ТА от тук ви съветвам не взимайте от морги повечето машинки са вече пред чупене. Намерих вече споменатата пластмаса с жилата в ebay за 10 евро. и я смених малко си построших пръстите жилата найстина се слагат мн трудно но не невъзможно. може да използване старите но само ако са прави ако са пречупини и огънати по добре нови. деиства безотказно незабравяите да смажете шината със бързооборотна грес за да избегнете ремонти в близкото бъдеще. и НАЙ-важното :D натискате бутона за заключване на задните прозорци и зарбравяте за него се едно карате купе :D
успех

Аватар
Кара: BMW E46 318i '99

Мнение от nikito_314 » 13 Сеп 2010, 22:07

Здравейте колеги. На моята кола се прецакаха и двата ел.повдигачи на задните врати.Поръчах ги от тук http://www.avtosklad.bg/catalog/BMW/3%2 ... l?offset=5 Механизма е афтърмаркет но пасва точно на мястото на оригиналния механизъм.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 24 Сеп 2010, 13:31

Днес колегата oTECa взе задния ляв кит за ремонт на механизъм на ел.стъкло.Ако на някой му трябва заден десен да пише на ЛС!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 27 Сеп 2010, 19:50

Това,което се прецаква,поне за задните втати,е пластмасова планка,струваща 20-тина лв!Ремонта е елементарен и е абсоютна загуба на време и пари да се купуват неоригинални машинки и още по-зле стари оригинални!Пластмасата с времето старее и се чупи!Поне 2-ма колеги се оплакаха,че са купили стари машинки за 100-130лв(с изтекъл експлоатационен ресурс,които се чупят за 1-2 месеца),а за нова неоригинална за 70-80лв,въобще не си струва да говоря!

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46