Зазимяване на Е30 за 18 години
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
Зазимяване на Е30 за 18 години
Здравейте преди време купих Е30ка която се пази в гараж без да се кара,тя е за моят син искам като навърши 18г това да бъде неговият подарък както бях аз на времето.Проблемът е там ,че трябва да е запазя 18 години освен да е вдигна на 4 ри стоики да е завия с бризент и да откача акумолатора и да източа горивото не се сещам.Знам че тампоните и ремъците ще се скапат от времето но това не е проблем,не живеем в България но прятели могат да е ПРИПАЛВАТ само на 2 3 месеца.Така,че ако има некои по компетентен в това отношение да каже как ще се запази наи добре, в казармата танковете ги гресирахме на всеки 3 месеца ама там беше друго 

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
Re: Зазимяване на Е30 за 18 години

Бате, не е ли по-добре да му направиш един спедтовен влог (или там каквото му се вика) и за тези 18г. ще можеш да му купиш нещо което той като порастне ще харесва и не се знае дали изобщо ще харесва марката и точно този модел.
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
влогове има бол а е30 ка след 18г ще е има само в музеите на стари снимки в гогал,у нас и при Явор
П.С че имали истински мъж които не харесва Е30 и марката ''мерцедеса за женкари BMW за мъжкари,,

П.С че имали истински мъж които не харесва Е30 и марката ''мерцедеса за женкари BMW за мъжкари,,
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Страхотна идея! Браво!
Добре ще е освен нещата, които си изброил да се провери много добре гаражът, в които ще стои колата през зимата - как е изолацията, какви са вратите, прозорците (ако има такива), настилката на пода дори. Ако има конденз всичко се скапва, много, ама много бързо!

Добре ще е освен нещата, които си изброил да се провери много добре гаражът, в които ще стои колата през зимата - как е изолацията, какви са вратите, прозорците (ако има такива), настилката на пода дори. Ако има конденз всичко се скапва, много, ама много бързо!

- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
дядо ми некога беше дърводелец и гаражът е с дървена много хубава врата облицовка и дори дюшаме което е взело да згнива общо взето е топъл през зимата и прелича повече на механа от колкото на гараж 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Мога да ти направя да си я палиш колата от разстояние през интернет или на определен период да се пали и гаси сама,сложно е,скъпо е,но не е невъзможно,може и камери да сложиш в гаража да я гледаш през интернет
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Не източвай горивото, че ще ръждяса резеорвара. Иначе, идеята ти е великолепна!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Невероятна идея!!
Най-добре,остави колата някъде,при някой който да се грижи за нея и да я пази без да я кара.Някой на който имаш доверие!!!
За по-добър вариант,не се сещам,и не знам как ще се запази по друг начин.
Не ми се вярва,нито на стойки,нито на припалване през интернет
Все пак я не разбирам ама...друг вариант не виждам
п.п имаше една дето я беха заровили за 50 ли,за 100 години ли

Най-добре,остави колата някъде,при някой който да се грижи за нея и да я пази без да я кара.Някой на който имаш доверие!!!
За по-добър вариант,не се сещам,и не знам как ще се запази по друг начин.
Не ми се вярва,нито на стойки,нито на припалване през интернет

Все пак я не разбирам ама...друг вариант не виждам

п.п имаше една дето я беха заровили за 50 ли,за 100 години ли

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Е.Димитров написа:Мога да ти направя да си я палиш колата от разстояние през интернет или на определен период да се пали и гаси сама,сложно е,скъпо е,но не е невъзможно,може и камери да сложиш в гаража да я гледаш през интернет

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
За резервоара - ако не искаш да изгние го напълни до горе. Хубава ти е идеята, но нали знаеш че една кола като не се кара се скапва. Няма да са ти само тампоните и ремъците проблема. Общо взето сега купувай частите, че после ще са по-трудни за намиране и се готви след 17-18 години един хубав основен ремонт да й направиш преди да я дадеш на сина ти.
Вземи един абсорбатор за влага в гаража. За ръжда освен да напръскаш пода и като цяло проблемните места отвсякъде с грес и горяло масло друго не се сещам.

Вземи един абсорбатор за влага в гаража. За ръжда освен да напръскаш пода и като цяло проблемните места отвсякъде с грес и горяло масло друго не се сещам.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
прекрасна идея...
така на първо четене:
0. измиваш я хубаво (особено отдолу) и я пастираш.
1. няма да я палиш. за 18 години ако искаш да я консервираш- никво палене на интервали
2. слагаш в резервоара стабилизатор за горивото и след това пълниш до горе- аз слагам син "стабил" които е за .. лодки.
3. сменяш маслото със хубаво синтетично масло. сменяш всички хидравлични течности със дот 5 (синтетика) която няма да се разгради с времето (после ще трябва да я източиш, но това е след 18 години;)
4. палиш я още веднъж и намираш бензиновата помпа и откачаш мъркуча към двигателя и оставяш сам да загасне като си изгори горивото между помпата и инжекторите (това обикновено става за секунди при инжекционите, при карбураторите.. може да отнеме малко повече). по този начин няма да имаш бензин в инжекциона (или карбуратора) които после ще стане на лайна за 18 години и ще затлачи дюзите.
5. слагаш в резервоара стабилизатор за горивото и след това пълниш до горе- аз слагам син "стабил" които е за .. лодки.
6. сваляш свещите. през дупките във всеки цилиндър наливаш 1-2 супени лъжици гъсто масло (аз ползвам синтетика за диференциали). след това на ръка завърташ двигателя да направи 2-3 оборота за да се размаже маслото по цилиндрите. ръждата в цилиндрите е основния убиец на консервирани мотори.
7. сваляш всички ремъци по двигателя и уплътнения които можеш да свалиш по вратите. сваляш и всички кабели на свещи. слагаш ги в кофи и ги напръскваш обилно със силиконова смазка. затваряш кофите херметично ако може (аз ползвам големи кофи от боя)
8. сваляш акумулатора и го .. ползваш за нещо друго- няма да можеш да го запазиш 18 години каквото и да правиш. после ще трябва нов.
9. вдигаш колата и я слагаш нещо различно от метални подложки. дървени, пластмасови- каквото намериш- но не и метални където е контакта на подложката с купето на колата.
10. отдолу намазваш всичко което е желязо с грес или ... аз ползвам "космо" смазка за оръжия. всичко гумено (тампони и тн)- го мажеш с това дето си намазал/напръскал ремъците и уплътненията
11. гумите - най-вероятно няма да оцелеят, но ги спадаш до край и може да ги пробваш да ги провесиш без да се докосват до нищо и да ги намажеш с това с което си намазал/напръскал ремъците и уплътненията може и да ги сложиш в найлони... всяка по отделно разбира се.
12. кожата вътре я наклепваш с кондиционер за кожа. арматурното табло под стъклото ги намазваш с паста за лъскане на пластмаси
13. завиваш колата с дишащо покривало... тия сивите дето са на дупки..
сигурно съм пропуснал нещо но... толкова...
така на първо четене:
0. измиваш я хубаво (особено отдолу) и я пастираш.
1. няма да я палиш. за 18 години ако искаш да я консервираш- никво палене на интервали
2. слагаш в резервоара стабилизатор за горивото и след това пълниш до горе- аз слагам син "стабил" които е за .. лодки.
3. сменяш маслото със хубаво синтетично масло. сменяш всички хидравлични течности със дот 5 (синтетика) която няма да се разгради с времето (после ще трябва да я източиш, но това е след 18 години;)
4. палиш я още веднъж и намираш бензиновата помпа и откачаш мъркуча към двигателя и оставяш сам да загасне като си изгори горивото между помпата и инжекторите (това обикновено става за секунди при инжекционите, при карбураторите.. може да отнеме малко повече). по този начин няма да имаш бензин в инжекциона (или карбуратора) които после ще стане на лайна за 18 години и ще затлачи дюзите.
5. слагаш в резервоара стабилизатор за горивото и след това пълниш до горе- аз слагам син "стабил" които е за .. лодки.
6. сваляш свещите. през дупките във всеки цилиндър наливаш 1-2 супени лъжици гъсто масло (аз ползвам синтетика за диференциали). след това на ръка завърташ двигателя да направи 2-3 оборота за да се размаже маслото по цилиндрите. ръждата в цилиндрите е основния убиец на консервирани мотори.
7. сваляш всички ремъци по двигателя и уплътнения които можеш да свалиш по вратите. сваляш и всички кабели на свещи. слагаш ги в кофи и ги напръскваш обилно със силиконова смазка. затваряш кофите херметично ако може (аз ползвам големи кофи от боя)
8. сваляш акумулатора и го .. ползваш за нещо друго- няма да можеш да го запазиш 18 години каквото и да правиш. после ще трябва нов.
9. вдигаш колата и я слагаш нещо различно от метални подложки. дървени, пластмасови- каквото намериш- но не и метални където е контакта на подложката с купето на колата.
10. отдолу намазваш всичко което е желязо с грес или ... аз ползвам "космо" смазка за оръжия. всичко гумено (тампони и тн)- го мажеш с това дето си намазал/напръскал ремъците и уплътненията
11. гумите - най-вероятно няма да оцелеят, но ги спадаш до край и може да ги пробваш да ги провесиш без да се докосват до нищо и да ги намажеш с това с което си намазал/напръскал ремъците и уплътненията може и да ги сложиш в найлони... всяка по отделно разбира се.
12. кожата вътре я наклепваш с кондиционер за кожа. арматурното табло под стъклото ги намазваш с паста за лъскане на пластмаси
13. завиваш колата с дишащо покривало... тия сивите дето са на дупки..
сигурно съм пропуснал нещо но... толкова...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
това, което ще намериш под покривалото след време е в пряка зависимост от това, което ще завиеш сега... н еказваш в какво състояние е колата в момента... всяка мъничка язва ръжда е потенциален кратер
идеята е добра, но най-добрия вариянт за мен е да се пали и изкарва от време на време... по отношение на обслужването, навсякъде то се дава като изминати километри, или време
... така че доста неща ще си се сменят във времето даже и без почти никакви километри...

идеята е добра, но най-добрия вариянт за мен е да се пали и изкарва от време на време... по отношение на обслужването, навсякъде то се дава като изминати километри, или време

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Много добра идея
Аз имам подобна, но с е34! Разликата освен в моделите е, че не мисля да я консервирам а да я карам и потдържам подобаващо
Пък ако издържи толкова време естествено с качествена потдръжка то по- ценен автомобил за мен няма да има!
А относно въпроса ти колега мисля че след мнението на alx няма какво повече да се каже!

А относно въпроса ти колега мисля че след мнението на alx няма какво повече да се каже!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Извинявам се ако съм оф , но няма ли да е по-добре да консервираш една Е24ка която може би повече ще се хареса на сина ти , след 18 години ... Е30 ще е нещо като БМВ 1800 днес , докато акулата си е акула - висока клас , мощен мотор , хищна визия ...
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
човека не е споменал какво е30 ще консервира, може и М3 да е 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4