.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)

Мнение от bmw325tds » 06 Окт 2010, 13:47

LiTtLeRoCk написа:Много колеги се изказаха,че не е нужно подаването на светлинен сигнал,и каса бира беше намесена,ама сега се ослушват :mhihi:

Днес на сбирката в София без бира да не идват.
:bchug: :bchug: :bchug:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Окт 2010, 13:53

И като ме зачекнахте за книжката,искам да попитам.
Според вас можех ли да направя нещо в случая с ченгето,дори да бях възразил,нямаше как да го докажа,той видя,че имам книжка от 6 месеца,аз се заинатих и се опитах да му обясня,че съм си влязъл на зелено след буса,но трябваше да изчакам,а той реши,че се заяждам с него,и ми прасна:
минаване на червено,без колан и,че съм направил предпоставка за ПТП,всичко това не един акт.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 06 Окт 2010, 13:55

LiTtLeRoCk написа:
Avramov написа:
LiTtLeRoCk написа:....В спора се ражда истината!.....

За съжаление нещо истинита не говори много добри неща за теб в частност :mhihi:

ПП: Нито съм ти "ве" нито съм "твой", "мой" и т.н.

ПП2: Тази цялата тема ми напомня една максима: "Никога не спори с Идиот! Ще те принизи до своето ниво и ще те победи с опит!" :mhihi:

:bowdown: За конкретната ситуация по предни мнения си признах за грешката,но явно ти не го видя това,и с еопита още веднъж да ми я покажеш,ДА сгреших и се обърках.
А истината за мен,я знаят моите приятели и познати,когато не познаваш човек,не можеш да даваш оценки з анего,дали е идиот или не.
Когато полицая каже,абе мина на червено,а аз си бях влзъл в кръстовището на зелено зад един бус,няма как да споря с него.Тогава допуснах и други грешки,които ми бяха като урок,който научих по трудния начин,че с полицай не се спори,освен за минаване на червено ми писа и колан и съм направил предпоставка за ПТП,а си бяха с колана,затова споменах,че нямах вина за отнетата книжка.

Айде сега за последно ама наистина за последно ми обясни къде си видя името в това изречение. Толкова ясно съм си го написал ТЕМАТА. Точно това е и причината да ги отделя на "ПП" и "ПП2".
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 06 Окт 2010, 14:27

Чак сега се загледах във снимката и знаците и не мога да схвана каква е логиката правещия обратен завои да е с предимство пред сивия, на мен ми се вижда твърде очевидно, че сивия трябва да минава първи?!?! Смисъл защо изобщо има спор по тази ситуация?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Окт 2010, 14:59

LiTtLeRoCk написа:Много колеги се изказаха,че не е нужно подаването на светлинен сигнал,и каса бира беше намесена,ама сега се ослушват :mhihi:

На мен не ми пречи да почерпя бира като се видиме, но аз продължавам да твърдя, че твърдението на инструктора или дайаджията не е вярно!
Не за друго, но просто в правилника който аз съм чел от А до Я го няма написано черно на бяло.
Това все пак е било преди 15 години и ако не е променяно значи все още е така.
Ако е променян правилника, дайте да видя къде е упоменато това и вече ще го спазвам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Окт 2010, 15:21

Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с
отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен
за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на
превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни
пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните
пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на
маневрата и се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът,
подаван с ръка, може да бъде прекратен непосредствено преди започване на
маневрата.

А най-голямата простотия е че, има много тъпа ситуация от ЗДвП.
Движещия се в дясното платно е с предимство, а е забранено изпреварването от дясно. Значи аз ако искам да се престроя от лява лента в дясна тряя да изчакам десния да мине, а на него му е забранено да ме изпреварва :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 06 Окт 2010, 15:32

Сондьора написа:
Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с
отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен
за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на
превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни
пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните
пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на
маневрата и се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът,
подаван с ръка, може да бъде прекратен непосредствено преди започване на
маневрата.

Движещия се в дясното платно е с предимство, а е забранено изпреварването от дясно. Значи аз ако искам да се престроя от лява лента в дясна тряя да изчакам десния да мине, а на него му е забранено да ме изпреварва :mhihi:

http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=2515264&postcount=790

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 06 Окт 2010, 15:33

Това с даясжиите...не е много достоверно. Бях свидетел как изпитващ, приятел на братовчед ми, се запъна да спори и то на абсолютно трезва глава, как включващите се в магистралата са с предимство...нещо, което логически погледнато е абсолютна глупост!

И само да се пошегувкам и аз...и аз нямам актове от 7 г...ама щот си цакам като поп, а и от 3 години насам имам магическа карта :mhihi: :mhihi: :mhihi:
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 06 Окт 2010, 15:51

никъде го няма това щом си по път с предимство да не се дава мигач. и не четете здп, а ппздп...

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 06 Окт 2010, 15:51

Движещия се в дясното платно е с предимство, а е забранено изпреварването от дясно. Значи аз ако искам да се престроя от лява лента в дясна тряя да изчакам десния да мине, а на него му е забранено да ме изпреварва

Само дето в правилника пише, че изпреварването отдясно е забранено извън града. В населено място можеш да изпреварваш откъдето си искаш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 06 Окт 2010, 15:53

и продължаваш да си в грешка; абсолютно не те взимам насериозно след като го изцепи онова с предимството ;)

та, бирата си я чакам утре на ОМВ/днес на София-Юг/ или в най-лошия случай на другия събор :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Окт 2010, 15:59

Да ти кажа,не ми дреме дали ме вземаш на сериозно или не!Но продължаваш да си ....... упорита,това за предимството,вече го изяснихме,сгрешил съм от недоглеждане.
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.Или правилника е грешен.

Ще е то маневра?
Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.

Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 06 Окт 2010, 16:01

LiTtLeRoCk написа:Да ти кажа,не ми дреме дали ме вземаш на сериозно или не!
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.

Ще е то маневра?
Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.

Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.

В случая си продължаваш по пътя с предимство. Ти си НА него, и продължаваш ПО него.
И не ми се обяснявай повече, че 2 дена за смях стана тука
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Окт 2010, 16:04

M2PR написа:
LiTtLeRoCk написа:Да ти кажа,не ми дреме дали ме вземаш на сериозно или не!
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.

Ще е то маневра?

В случая си продължаваш по пътя с предимство. Ти си НА него, и продължаваш ПО него.
И не ми се обяснявай повече, че 2 дена за смях стана тука

Не ти се обяснявам,опитвам се да те науча на нещо,но явно не вдяваш,и не ми казвай дали съм станал за смяха или не,това си е лично мой проблем,който не те засяга.
Това,че си на път с предимство,не те освобождава от задължението да подадеш светлинен сигнал защото:завиваш,а завиването е маневра,а при маневра се подава светлинен сигнал.
По твоята логика,тези които са на път с предимство,при престрояване,не са длъжни да пускат мигач,въпреки,че престрояването също като завиването е маневра.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата