.
Модератор: Общи модератори
Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)
LiTtLeRoCk написа:Много колеги се изказаха,че не е нужно подаването на светлинен сигнал,и каса бира беше намесена,ама сега се ослушват
Днес на сбирката в София без бира да не идват.

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
И като ме зачекнахте за книжката,искам да попитам.
Според вас можех ли да направя нещо в случая с ченгето,дори да бях възразил,нямаше как да го докажа,той видя,че имам книжка от 6 месеца,аз се заинатих и се опитах да му обясня,че съм си влязъл на зелено след буса,но трябваше да изчакам,а той реши,че се заяждам с него,и ми прасна:
минаване на червено,без колан и,че съм направил предпоставка за ПТП,всичко това не един акт.
Според вас можех ли да направя нещо в случая с ченгето,дори да бях възразил,нямаше как да го докажа,той видя,че имам книжка от 6 месеца,аз се заинатих и се опитах да му обясня,че съм си влязъл на зелено след буса,но трябваше да изчакам,а той реши,че се заяждам с него,и ми прасна:
минаване на червено,без колан и,че съм направил предпоставка за ПТП,всичко това не един акт.
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
LiTtLeRoCk написа:Avramov написа:LiTtLeRoCk написа:....В спора се ражда истината!.....
За съжаление нещо истинита не говори много добри неща за теб в частност![]()
ПП: Нито съм ти "ве" нито съм "твой", "мой" и т.н.
ПП2: Тази цялата тема ми напомня една максима: "Никога не спори с Идиот! Ще те принизи до своето ниво и ще те победи с опит!"
За конкретната ситуация по предни мнения си признах за грешката,но явно ти не го видя това,и с еопита още веднъж да ми я покажеш,ДА сгреших и се обърках.
А истината за мен,я знаят моите приятели и познати,когато не познаваш човек,не можеш да даваш оценки з анего,дали е идиот или не.
Когато полицая каже,абе мина на червено,а аз си бях влзъл в кръстовището на зелено зад един бус,няма как да споря с него.Тогава допуснах и други грешки,които ми бяха като урок,който научих по трудния начин,че с полицай не се спори,освен за минаване на червено ми писа и колан и съм направил предпоставка за ПТП,а си бяха с колана,затова споменах,че нямах вина за отнетата книжка.
Айде сега за последно ама наистина за последно ми обясни къде си видя името в това изречение. Толкова ясно съм си го написал ТЕМАТА. Точно това е и причината да ги отделя на "ПП" и "ПП2".
Aim to be the best, live with the rest!

Чак сега се загледах във снимката и знаците и не мога да схвана каква е логиката правещия обратен завои да е с предимство пред сивия, на мен ми се вижда твърде очевидно, че сивия трябва да минава първи?!?! Смисъл защо изобщо има спор по тази ситуация?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
LiTtLeRoCk написа:Много колеги се изказаха,че не е нужно подаването на светлинен сигнал,и каса бира беше намесена,ама сега се ослушват
На мен не ми пречи да почерпя бира като се видиме, но аз продължавам да твърдя, че твърдението на инструктора или дайаджията не е вярно!
Не за друго, но просто в правилника който аз съм чел от А до Я го няма написано черно на бяло.
Това все пак е било преди 15 години и ако не е променяно значи все още е така.
Ако е променян правилника, дайте да видя къде е упоменато това и вече ще го спазвам.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с
отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен
за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на
превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни
пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните
пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на
маневрата и се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът,
подаван с ръка, може да бъде прекратен непосредствено преди започване на
маневрата.
А най-голямата простотия е че, има много тъпа ситуация от ЗДвП.
Движещия се в дясното платно е с предимство, а е забранено изпреварването от дясно. Значи аз ако искам да се престроя от лява лента в дясна тряя да изчакам десния да мине, а на него му е забранено да ме изпреварва

Сондьора написа:Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с
отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен
за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на
превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни
пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните
пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на
маневрата и се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът,
подаван с ръка, може да бъде прекратен непосредствено преди започване на
маневрата.
Движещия се в дясното платно е с предимство, а е забранено изпреварването от дясно. Значи аз ако искам да се престроя от лява лента в дясна тряя да изчакам десния да мине, а на него му е забранено да ме изпреварва
http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=2515264&postcount=790
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Това с даясжиите...не е много достоверно. Бях свидетел как изпитващ, приятел на братовчед ми, се запъна да спори и то на абсолютно трезва глава, как включващите се в магистралата са с предимство...нещо, което логически погледнато е абсолютна глупост!
И само да се пошегувкам и аз...и аз нямам актове от 7 г...ама щот си цакам като поп, а и от 3 години насам имам магическа карта

И само да се пошегувкам и аз...и аз нямам актове от 7 г...ама щот си цакам като поп, а и от 3 години насам имам магическа карта

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
никъде го няма това щом си по път с предимство да не се дава мигач. и не четете здп, а ппздп...
Само дето в правилника пише, че изпреварването отдясно е забранено извън града. В населено място можеш да изпреварваш откъдето си искаш
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
и продължаваш да си в грешка; абсолютно не те взимам насериозно след като го изцепи онова с предимството

та, бирата си я чакам утре на ОМВ/днес на София-Юг/ или в най-лошия случай на другия събор

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Да ти кажа,не ми дреме дали ме вземаш на сериозно или не!Но продължаваш да си ....... упорита,това за предимството,вече го изяснихме,сгрешил съм от недоглеждане.
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.Или правилника е грешен.
Ще е то маневра?
Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.
Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.Или правилника е грешен.
Ще е то маневра?
Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.
Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
LiTtLeRoCk написа:Да ти кажа,не ми дреме дали ме вземаш на сериозно или не!
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.
Ще е то маневра?
В случая си продължаваш по пътя с предимство. Ти си НА него, и продължаваш ПО него.
И не ми се обяснявай повече, че 2 дена за смях стана тука
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
M2PR написа:LiTtLeRoCk написа:Да ти кажа,не ми дреме дали ме вземаш на сериозно или не!
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.
Ще е то маневра?
В случая си продължаваш по пътя с предимство. Ти си НА него, и продължаваш ПО него.
И не ми се обяснявай повече, че 2 дена за смях стана тука
Не ти се обяснявам,опитвам се да те науча на нещо,но явно не вдяваш,и не ми казвай дали съм станал за смяха или не,това си е лично мой проблем,който не те засяга.
Това,че си на път с предимство,не те освобождава от задължението да подадеш светлинен сигнал защото:завиваш,а завиването е маневра,а при маневра се подава светлинен сигнал.
По твоята логика,тези които са на път с предимство,при престрояване,не са длъжни да пускат мигач,въпреки,че престрояването също като завиването е маневра.