Съвет за избор на джип
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Съвет за избор на джип
Колеги, трябва ми съвет за покупка на джип (евентуално и пикап). Бюджетът е около 10-12 хил. лв., може и малко повече, ако е нещо наистина добро. Да не е някоя съвсем стара кочина, да е примерно след 2000 г. Джипът ще се ползва за служебна кола и ще се кара както по нормални пътища така и по разбити селски пътища, което предполага оносително чести ремонти основно на ходова част. Оттам и изискването за прилични цени на резервни части.
Задължително условие е да е дизел. Порових се из мобиле-то, позагледах се в Land Rover Freelander и Nissan X-Trail. За Роувъра прегледах разни форуми и не прочетох особено ласкави отзиви относно надежността му.
Нисана ми харесва, но не знам как е откъм поддръжка. Говорим за нещо такова http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21279896938348644&f1=details
И още нещо - с десен волан изобщо не е вариант, няма смисъл да ги предлагате.

И още нещо - с десен волан изобщо не е вариант, няма смисъл да ги предлагате.

- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
Re: Съвет за избор на джип
И аз съм се замислил за зимата да си зимам джип и съм се спрял на Мерцедес МЛ за около 12-13 хиляди има добри екзепляри ,но както си решиш твой са си парите
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
пахеро или патрол.и преди 00г да е,пак има добри.
роувъри и х-трейли не ти трябват,че от висене по сервизи няма да има каране
роувъри и х-трейли не ти трябват,че от висене по сервизи няма да има каране
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Екстрейл, не е точно джип, но и разхода му е като на кола и вървежа също. По-сериозните джипове харчат много, скъпи са за поддръжка и ако не ги ползваш по предназначение е безпредметно да караш такъв.
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Преди години карах един Патрол дизел. Изключително здрав и проходим. Окачването е като на камион, механиката е много здрава, единствено го мъчи корозията (поне според моят опит с тези машини)
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Земи си чероки Х ДЖ(XJ) , или патрол....Но смятай, че тряят кинти и за поддръжка после....
Чероки също загледах, но и там много негативни мнения.
Както казах, ще се кара доста и по нормални пътища, така че трябва да се пътува долу горе комфортно с него.
Нормална кола не ми върши работа, трябва да е нещо високо за да се ходи по ниви и гори с него, т.е. ще се ползва и по предназначение.
За Киа Соренто някакви мнения?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21285865308288109&f1=details

- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
2000 Jeep Cherokee са големи танкове,баща ми толкова го е мъчил и през какво ли не е минавал с него,това дълбоката оран,кал,камъни просто не знам дали на екземпляр случихме но е много читав ! другото което ти предлагам е Nissan Navara или пикап или дългата база за по 12-13 има хубави мисля,че бяха 2003 год. и са добри.
Patrol е също голем танк !
Patrol е също голем танк !
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
за определения бюджет от 10-12 к можеш спокойно да си закупиш чисто нов УАЗ Hunter след 2000г е , евтина поддръжка, предлага се дизелов агрегат, всичко необходимо и нищо излишно
или някоя тойота ленд крузер или хайлукс да речем също са сполучливи модели

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
За черен път си трябва сериозно задвижване в кал и сняг. И разбира се гуми и задкормилно устройство. Сериозните джипове не сменят окачване толкова често, не са коли все пак. Има два типа задвижване за джиповете. Едното е фултайм, когато джипът може да се кара постоянно в режим с четири водещи колела. Другият вариант е парттайм, когато пълното задвижване се включва при нужда и след това трябва да се изключи. Фрийлендъра има най-шибаното задвижване, вместо междуосев диференциал има съединител на който се регулира приплъзването по електронен път. В сухо се държи като кола с предно предаване, задните колелета се въртят когато предните приплъзнат. Има и нещо като бавни, но май ги постига без предавка а по електронен път, за което не съм сигурен. Потроши ли се, струва доста пари. Един приятел си скъса нервите с една таква машина. За Екстрайла не знам нищо как е от към задвижване. Но ако ти трябва сериозен джип, това са си Джип във варианта Гранд Чероки, Тойота Ландкруизър, Паджеро, Патрол или G класа. На всички тези клиренсът им е достатъчен за всякакви терени, в заводския си вариант са много проходими и рядко ходят за ремонт на шарнири и други простотии по окачването. Но и разход под 10 дизел е непостижим. За 12 бона без G класата, всички могат да се намерят с десен волан след двехилядната година.
В мобиле.бг е трудно изобщо да намериш джип с ляв волан - 90% ако не и повече са с десен волан.
Иначе е вярно, че сред тях има доста хубави и нови на години. Чероки ми харесват, малко ми е странен двигателя 3,1, мисля че точно аз него бях чел оплаквания. 

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
Вярно че 3.1 ТД е проблемен мотор.Ако ще е чероки да е с 2.7 ЦДИ на МБ
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife