Съвет за избор на джип

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Съвет за избор на джип

Мнение от dimodi » 23 Окт 2010, 21:02

Колеги, трябва ми съвет за покупка на джип (евентуално и пикап). Бюджетът е около 10-12 хил. лв., може и малко повече, ако е нещо наистина добро. Да не е някоя съвсем стара кочина, да е примерно след 2000 г. Джипът ще се ползва за служебна кола и ще се кара както по нормални пътища така и по разбити селски пътища, което предполага оносително чести ремонти основно на ходова част. Оттам и изискването за прилични цени на резервни части. :) Задължително условие е да е дизел. Порових се из мобиле-то, позагледах се в Land Rover Freelander и Nissan X-Trail. За Роувъра прегледах разни форуми и не прочетох особено ласкави отзиви относно надежността му. :D Нисана ми харесва, но не знам как е откъм поддръжка. Говорим за нещо такова http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21279896938348644&f1=details

И още нещо - с десен волан изобщо не е вариант, няма смисъл да ги предлагате. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Re: Съвет за избор на джип

Мнение от Bmw325is » 23 Окт 2010, 21:13

И аз съм се замислил за зимата да си зимам джип и съм се спрял на Мерцедес МЛ за около 12-13 хиляди има добри екзепляри ,но както си решиш твой са си парите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 23 Окт 2010, 21:15

пахеро или патрол.и преди 00г да е,пак има добри.
роувъри и х-трейли не ти трябват,че от висене по сервизи няма да има каране
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Окт 2010, 21:25

Екстрейл, не е точно джип, но и разхода му е като на кола и вървежа също. По-сериозните джипове харчат много, скъпи са за поддръжка и ако не ги ползваш по предназначение е безпредметно да караш такъв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 23 Окт 2010, 22:00

Преди години карах един Патрол дизел. Изключително здрав и проходим. Окачването е като на камион, механиката е много здрава, единствено го мъчи корозията (поне според моят опит с тези машини)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Окт 2010, 22:01

Земи си чероки Х ДЖ(XJ) , или патрол....Но смятай, че тряят кинти и за поддръжка после....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 23 Окт 2010, 22:18

Чероки също загледах, но и там много негативни мнения. :roll: Както казах, ще се кара доста и по нормални пътища, така че трябва да се пътува долу горе комфортно с него. :) Нормална кола не ми върши работа, трябва да е нещо високо за да се ходи по ниви и гори с него, т.е. ще се ползва и по предназначение. :) За Киа Соренто някакви мнения? :roll: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21285865308288109&f1=details

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 23 Окт 2010, 22:21

Разгледай модели на Mitsubishi, може да харесаш нещо :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 23 Окт 2010, 22:26

2000 Jeep Cherokee са големи танкове,баща ми толкова го е мъчил и през какво ли не е минавал с него,това дълбоката оран,кал,камъни просто не знам дали на екземпляр случихме но е много читав ! другото което ти предлагам е Nissan Navara или пикап или дългата база за по 12-13 има хубави мисля,че бяха 2003 год. и са добри.

Patrol е също голем танк !
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 23 Окт 2010, 22:30

за определения бюджет от 10-12 к можеш спокойно да си закупиш чисто нов УАЗ Hunter след 2000г е , евтина поддръжка, предлага се дизелов агрегат, всичко необходимо и нищо излишно ;) или някоя тойота ленд крузер или хайлукс да речем също са сполучливи модели
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Окт 2010, 22:43

За черен път си трябва сериозно задвижване в кал и сняг. И разбира се гуми и задкормилно устройство. Сериозните джипове не сменят окачване толкова често, не са коли все пак. Има два типа задвижване за джиповете. Едното е фултайм, когато джипът може да се кара постоянно в режим с четири водещи колела. Другият вариант е парттайм, когато пълното задвижване се включва при нужда и след това трябва да се изключи. Фрийлендъра има най-шибаното задвижване, вместо междуосев диференциал има съединител на който се регулира приплъзването по електронен път. В сухо се държи като кола с предно предаване, задните колелета се въртят когато предните приплъзнат. Има и нещо като бавни, но май ги постига без предавка а по електронен път, за което не съм сигурен. Потроши ли се, струва доста пари. Един приятел си скъса нервите с една таква машина. За Екстрайла не знам нищо как е от към задвижване. Но ако ти трябва сериозен джип, това са си Джип във варианта Гранд Чероки, Тойота Ландкруизър, Паджеро, Патрол или G класа. На всички тези клиренсът им е достатъчен за всякакви терени, в заводския си вариант са много проходими и рядко ходят за ремонт на шарнири и други простотии по окачването. Но и разход под 10 дизел е непостижим. За 12 бона без G класата, всички могат да се намерят с десен волан след двехилядната година.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 23 Окт 2010, 22:51

патрола взимай,без хич да се замисляш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 23 Окт 2010, 22:54

В мобиле.бг е трудно изобщо да намериш джип с ляв волан - 90% ако не и повече са с десен волан. :shock: Иначе е вярно, че сред тях има доста хубави и нови на години. Чероки ми харесват, малко ми е странен двигателя 3,1, мисля че точно аз него бях чел оплаквания. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 23 Окт 2010, 23:07

Вярно че 3.1 ТД е проблемен мотор.Ако ще е чероки да е с 2.7 ЦДИ на МБ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 24 Окт 2010, 1:26

Има много теми в Офроуд форума разгледай ще намериш отговора на въпроса си. И първо реши какво да е джип или пикап защото двете имат съвсем различни предназначения. Аз съм със Нисан Навара Д22 2.5Di 133кс 2003г. само по черни пътища се кара главно и нямам оплакване.
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата