EPS Парктроник и Valeo beep&park/keeper- отзиви и мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Re: Електромагнитен Парктроник- отзиви и мнения?

Мнение от Burningparis » 03 Ное 2010, 0:18

обикновените парктроници, които слагам са ок за момента, този веднъж го пробвах и нещо не ми хареса. Е39 има места за датчици, така, че се дупчи само лайсната

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 03 Ное 2010, 12:25

За Е36 този от eps-bg става перфектно, с минимално гъзене около колата. Чувствителността му е предостатъчна, от около 60-80см до 10-15см. Ако не ви харесва чувствителността, може да я увеличите с втора антена (лента) прокарана успоредно на първата на разстояние около 1.5-2см, и свързана към първата само в единия край (там, където отива към електрониката на парктроника). Трябва да се има предвид, че така понякога хваща и дребни предмети на самата земя при движение назад, като сигнализира с най-ниска интензивност, т.е. лесно се различава за какво иде реч.
Слабост е, че не може или трудно хваща АБСОЛЮТНО не-електропроводими предмети - примерно сух (без грам влага по него) пластмасов предмет. На практика обаче досега не съм попадал в реалния свят и ежедневие на такава ситуация, и не ме е подлъгвал никога, в смисъл да не сигнализира и да се нахендря в нещо отзад :mhihi: !
Не претендирам, че е по-добър от ултразвуковите, макар че по мое лично мнение ги превъзхожда, поне в същия ценови клас :D
И нали не забравяте - става въпрос за парктроник, без значение какъв тип; не за камера за обратно виждане - това е помощен инструмент, не ви освобождава от задължението да ползвате очите си и огледалата за обратно виждане :lol:

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 06 Ное 2010, 9:58

Явно за сега обикновените парктроници са по евтината латернатива,за около 90 лв може да се сложи преден и заден.Дайте някакви конкретни модели и марки ,които работят добре и си заслужава човек да си сложи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jdl » 07 Ное 2010, 12:00

Колега, за отпред въобще не виждам смисъл, дори EPS-ът не може да ти даде прецизност под 10-15см, а ултразвуковите, евтинките - 30см. То се обезсмисля за отпред при това положение. А при маневри напред чуденката започва, когато си вече "на косъм" почти... ;)

Отделно, дори фабричните ултразвукови (задни), които съм пробвал, не са особено прецизни... последно на един чистак нов Lancer, на около 35-40см почна да пищи на сблъсък (с линийка мерено, не на око)... Какво да говорим... Виж, четох (но не съм гледал на живо) на Х5-цата бил уникално добър, ама цената му...

-----------

Каквото и да решиш да сложиш, сподели после, винаги е полезна обратната информация от личен опит! :)

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 07 Ное 2010, 18:26

jdl написа:Колега, за отпред въобще не виждам смисъл...............................

Повярвай ми ,ако женати ходеше на работа с баварката ,щеше да мислиш по друг начин :mhihi:
Някой има ли на Valeo beep/park с 8 сензора , с тая функция ,когато колата ти е паркирана и някой паркира до нея ,тя пак почва да цирика ,когато се доближи?
Вижте клипчето
http://www.youtube.com/watch?v=fQCEmzEoSpc

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jdl » 08 Ное 2010, 12:18

CONAN написа:
jdl написа:Колега, за отпред въобще не виждам смисъл...............................

Повярвай ми ,ако женати ходеше на работа с баварката ,щеше да мислиш по друг начин :mhihi: .....

:yes: :mhihi:

А дали този парктроник на valeo няма да пищи и ако човек минава до колата, я си представи, че пешеходец се промушва между нея и съседната, и всеки път колата се разцириква. Много скоро ще отнесе няколко рисунки с пирон по капака... :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Ное 2010, 12:25

jdl написа:Виж, четох (но не съм гледал на живо) на Х5-цата бил уникално добър, ама цената му...
Не само, на Е60ката е страшен, също на 1ва серия съм карал с фабричен, беше много прецизен. Но... фабрични парктроници на премиум марки. Сигурен съм, че и на Мерцедес и на Ауди са с подобно качество. :)

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 08 Ное 2010, 19:11

jdl написа:
А дали този парктроник на valeo няма да пищи и ако човек минава до колата, я си представи, че пешеходец се промушва между нея и съседната, и всеки път колата се разцириква. Много скоро ще отнесе няколко рисунки с пирон по капака... :winky:

И аз се чудих на това,но не вярвам толкова левашки да са го направили ,сигурно обема на тялото което се приближава има значение :dunno:
Малко Гугъл превод:
http://cgi.ebay.co.uk/Valeo-Beep-Park-D ... 3ef9f03aae
Изображение
.....След това можете да оставите вашият паркиран автомобил ,сигурни в това, че системата да предупреждава и пречи на другите шофьори, чиито автомобили дойдат твърде близо до колата ви. Чрез звуковите сигнали и визуални предупреждения , принуждава другите водачи да бъдат по-внимателни и да не повредят колата ви.....

Предишна

Назад към Извън Темата