EPS Парктроник и Valeo beep&park/keeper- отзиви и мнения?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Re: Електромагнитен Парктроник- отзиви и мнения?
обикновените парктроници, които слагам са ок за момента, този веднъж го пробвах и нещо не ми хареса. Е39 има места за датчици, така, че се дупчи само лайсната
За Е36 този от eps-bg става перфектно, с минимално гъзене около колата. Чувствителността му е предостатъчна, от около 60-80см до 10-15см. Ако не ви харесва чувствителността, може да я увеличите с втора антена (лента) прокарана успоредно на първата на разстояние около 1.5-2см, и свързана към първата само в единия край (там, където отива към електрониката на парктроника). Трябва да се има предвид, че така понякога хваща и дребни предмети на самата земя при движение назад, като сигнализира с най-ниска интензивност, т.е. лесно се различава за какво иде реч.
Слабост е, че не може или трудно хваща АБСОЛЮТНО не-електропроводими предмети - примерно сух (без грам влага по него) пластмасов предмет. На практика обаче досега не съм попадал в реалния свят и ежедневие на такава ситуация, и не ме е подлъгвал никога, в смисъл да не сигнализира и да се нахендря в нещо отзад
!
Не претендирам, че е по-добър от ултразвуковите, макар че по мое лично мнение ги превъзхожда, поне в същия ценови клас
И нали не забравяте - става въпрос за парктроник, без значение какъв тип; не за камера за обратно виждане - това е помощен инструмент, не ви освобождава от задължението да ползвате очите си и огледалата за обратно виждане
Слабост е, че не може или трудно хваща АБСОЛЮТНО не-електропроводими предмети - примерно сух (без грам влага по него) пластмасов предмет. На практика обаче досега не съм попадал в реалния свят и ежедневие на такава ситуация, и не ме е подлъгвал никога, в смисъл да не сигнализира и да се нахендря в нещо отзад

Не претендирам, че е по-добър от ултразвуковите, макар че по мое лично мнение ги превъзхожда, поне в същия ценови клас

И нали не забравяте - става въпрос за парктроник, без значение какъв тип; не за камера за обратно виждане - това е помощен инструмент, не ви освобождава от задължението да ползвате очите си и огледалата за обратно виждане

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Явно за сега обикновените парктроници са по евтината латернатива,за около 90 лв може да се сложи преден и заден.Дайте някакви конкретни модели и марки ,които работят добре и си заслужава човек да си сложи.
Колега, за отпред въобще не виждам смисъл, дори EPS-ът не може да ти даде прецизност под 10-15см, а ултразвуковите, евтинките - 30см. То се обезсмисля за отпред при това положение. А при маневри напред чуденката започва, когато си вече "на косъм" почти...
Отделно, дори фабричните ултразвукови (задни), които съм пробвал, не са особено прецизни... последно на един чистак нов Lancer, на около 35-40см почна да пищи на сблъсък (с линийка мерено, не на око)... Какво да говорим... Виж, четох (но не съм гледал на живо) на Х5-цата бил уникално добър, ама цената му...
-----------
Каквото и да решиш да сложиш, сподели после, винаги е полезна обратната информация от личен опит!

Отделно, дори фабричните ултразвукови (задни), които съм пробвал, не са особено прецизни... последно на един чистак нов Lancer, на около 35-40см почна да пищи на сблъсък (с линийка мерено, не на око)... Какво да говорим... Виж, четох (но не съм гледал на живо) на Х5-цата бил уникално добър, ама цената му...
-----------
Каквото и да решиш да сложиш, сподели после, винаги е полезна обратната информация от личен опит!

- CONAN
- 8910 фен
-
jdl написа:Колега, за отпред въобще не виждам смисъл...............................
Повярвай ми ,ако женати ходеше на работа с баварката ,щеше да мислиш по друг начин

Някой има ли на Valeo beep/park с 8 сензора , с тая функция ,когато колата ти е паркирана и някой паркира до нея ,тя пак почва да цирика ,когато се доближи?
Вижте клипчето
http://www.youtube.com/watch?v=fQCEmzEoSpc
CONAN написа:jdl написа:Колега, за отпред въобще не виждам смисъл...............................
Повярвай ми ,ако женати ходеше на работа с баварката ,щеше да мислиш по друг начин.....

А дали този парктроник на valeo няма да пищи и ако човек минава до колата, я си представи, че пешеходец се промушва между нея и съседната, и всеки път колата се разцириква. Много скоро ще отнесе няколко рисунки с пирон по капака...

Не само, на Е60ката е страшен, също на 1ва серия съм карал с фабричен, беше много прецизен. Но... фабрични парктроници на премиум марки. Сигурен съм, че и на Мерцедес и на Ауди са с подобно качество.jdl написа:Виж, четох (но не съм гледал на живо) на Х5-цата бил уникално добър, ама цената му...

- CONAN
- 8910 фен
-
jdl написа:
А дали този парктроник на valeo няма да пищи и ако човек минава до колата, я си представи, че пешеходец се промушва между нея и съседната, и всеки път колата се разцириква. Много скоро ще отнесе няколко рисунки с пирон по капака...
И аз се чудих на това,но не вярвам толкова левашки да са го направили ,сигурно обема на тялото което се приближава има значение

Малко Гугъл превод:
http://cgi.ebay.co.uk/Valeo-Beep-Park-D ... 3ef9f03aae

.....След това можете да оставите вашият паркиран автомобил ,сигурни в това, че системата да предупреждава и пречи на другите шофьори, чиито автомобили дойдат твърде близо до колата ви. Чрез звуковите сигнали и визуални предупреждения , принуждава другите водачи да бъдат по-внимателни и да не повредят колата ви.....
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2