проблем с ключа е39 tds

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: проблем с ключа е39 tds

Мнение от Ilko Ivanov » 16 Ное 2010, 20:54

kabal написа::yes: ключа е капсолован херметически само, че не мисля че се зарежда или че е акумолаторна батерията

Не се опитвай да мислиш повече,ами бъди сигурен ,че батерията се зарежда ;)
Ако не ти е ясно как е друг въпрос вече .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
Мечтае да кара: камила

Мнение от thejackal7 » 16 Ное 2010, 21:12

И защо искаш да отвориш ромбоидния ключ ми е интересно,аз съм със същия ключ-отворих го и кво както, ти казаха колегите няма кво да правиш по него освен да го обучиш на ново.Ако всичко с бутончетата е наред не го пипай а го обучи наново и :yes: На моя се бе скапало бутончето за заключ.смених го,обучих го наново и :yes: :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 16 Ное 2010, 21:17

значи по принцип не знам дали е батерията проблема е че не секи път работи и като го чукна в стената по някои пъте се оправя ако знаете от какво може да е това кажете благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 16 Ное 2010, 21:20

kabal написа::yes: ключа е капсолован херметически само, че не мисля че се зарежда или че е акумолаторна батерията,
нане, ако искаш ще кача снимки да видиш кво има в този ключ, батерията е запоена за клемите от платката, но не с поялник... в смисъл не може да се разпои, за да смениш и сложиш нова батерия, то е като заварено по скоро - незнам, трябва да го измислиш там. Ако решиш да го отваряш с ножче.. не бъркаи на дълбоко от 2-3 мм повече.. като го отвориш ще видиш защо :)

Колега,много твои мнения чета вече и все си мълча,но вече не мога...НЯМА ПО ГОЛЯМ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ ОТ ТЕБ !!! Ти все знаеш най много и все най много разбираш а говориш абсолютни ама абсолютни глупости в повечето си мнения ! Хората ти казват ,че са го изпитали и проблема е в това ти пак си знаеш твоето...не бъди толкова твърдоглав и приеми ,че топлата вода отдавна е открита и то НЕ от теб !!! Извинявам се за :OT:
Последна промяна im0tep на 16 Ное 2010, 21:23, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 16 Ное 2010, 21:21

nane написа:значи по принцип не знам дали е батерията проблема е че не секи път работи и като го чукна в стената по някои пъте се оправя ако знаете от какво може да е това кажете благодаря предварително

Може да е от микрето (копченцето) ,колега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 16 Ное 2010, 21:29

колега само да ти каца че това с обучаването на ключа одавна съм го минал и не е от него а тука само еднои съшто се говори за едно обучаване но НЕ НЕ НЕ НЕ от това опитвал съм за това питам неко да каже нешто разлишно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Ное 2010, 21:35

im0tep написа:
kabal написа::yes: ключа е капсолован херметически само, че не мисля че се зарежда или че е акумолаторна батерията,
нане, ако искаш ще кача снимки да видиш кво има в този ключ, батерията е запоена за клемите от платката, но не с поялник... в смисъл не може да се разпои, за да смениш и сложиш нова батерия, то е като заварено по скоро - незнам, трябва да го измислиш там. Ако решиш да го отваряш с ножче.. не бъркаи на дълбоко от 2-3 мм повече.. като го отвориш ще видиш защо :)

Колега,много твои мнения чета вече и все си мълча,но вече не мога...НЯМА ПО ГОЛЯМ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ ОТ ТЕБ !!! Ти все знаеш най много и все най много разбираш а говориш абсолютни ама абсолютни глупости в повечето си мнения ! Хората ти казват ,че са го изпитали и проблема е в това ти пак си знаеш твоето...не бъди толкова твърдоглав и приеми ,че топлата вода отдавна е открита и то НЕ от теб !!! Извинявам се за :OT:

:mhihi: Не се отказва колегата :mhihi: Всички знаем че ромбоидния ключ е със батерия която се зарежда от колата и не се сменя ама на... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thejackal7 » 16 Ное 2010, 21:37

:yes: Ами нали и аз това му казвам на колегата.Не се мъчи,аз отидох при добър алармаджия-приятел,имат една машинка която улавя сигн.от ключа и други тем подобни ,пробва ключа не действа,отворих ме го-говоря за ромба,човека каза батерийката няма да пипаме открихме че копченцето за заключ.се е скапало,повечето алармадж.имат такива в наличност смяна за 2 мин.пробване така както е отворен ключа с машинката дали работи каъв сигн. дава там или незнам точно обуч. наново на ключа яко залепване и 10 часа да хване хубаво лепилцето и :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 16 Ное 2010, 21:43

а копчетата как се сменят п.п мерси колеага за инфото за копчетата пне отговаряш спокоино
Последна промяна nane на 16 Ное 2010, 21:49, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thejackal7 » 16 Ное 2010, 21:47

Казах ти отиди при някой добър алармаджия-може да не са копченцата,те ше ти кажат :yes:
а иначе се сменят с един спец.поялник такъв мъничък
:bowdown:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 16 Ное 2010, 22:04

Проблема с тоя вид ключове в повечето случаи не е от бутончетата за съжаление.
Имам доста такива ключове разглобени,опитвал съм се да презапоявам всички елементи по платката,но резултат - никакъв.
Най-доброто решение е НОВ КЛЮЧ. На 2 мои коли съм имал същия проблем - отивам до колата и ключа не работи,като го ударя и тръгва.... И на двте коли след няколко неуспешни опита за ремонт съм си купувал нови ключове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 16 Ное 2010, 22:08

наи вероятно е от тях щтом батерията се зареждала сама няма какво друго да е веднъж да работи веднъж не

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 16 Ное 2010, 22:10

nane написа:наи вероятно е от тях щтом батерията се зареждала сама няма какво друго да е веднъж да работи веднъж не

Мислиш ли че не съм ги сменял бутоните преди да се набутам за нови ключове ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 16 Ное 2010, 22:11

колега значи като купя нов ключ теябва и ключалките на волана и варата да сменям или как? не сум много на ясно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thejackal7 » 16 Ное 2010, 22:18

nane написа:колега значи като купя нов ключ теябва и ключалките на волана и варата да сменям или как? не сум много на ясно

Не мисля колега че трябва да ги сменяш,просто новия ключ ще ти го направят по стария-говорим за металната част така да се каже.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39