Пак за печката

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Пак за печката

Мнение от epcilon » 16 Ное 2010, 23:44

LUCIFER'S написа:
epcilon написа:
hafte написа:Може ли някой да ми обясни по подробно с INPA какво мога да правя по печката.
Мога ли да я пускам принудително да работи и да настройвам таймерите?

Питам понеже нямам INPA и мисля да си взема а и да ракарам Carsofta 6.5.

Благодаря

Можеш да пуснеш печката само за тест, работи около 2-3 мин и спира, но само толкова.Таймер не можеш да настройваш нито да отключваш печката.

работи докато не я спреш пак от ИНПА ;)

Дори и да не я спреш от INPAта пак спира след извесно време.

Потребител
Аватар

Мнение от epcilon » 16 Ное 2010, 23:49

hafte написа:С INPA я пуснах и работи но след около 4 мин. водата в печката достига 74 градуса.
Не смея да я изчакам повече, преди да запаля мотора. След около 3 мин. си спира сама без да и подавам такава команда.
Водата на мотора е около 40 градуса.

Днес си се запали сама на 5,5 градуса и работи около 15 мин, като пецката си работеше почти до 80 градуса на водата без да спре.

Според мен от INPA си работи 4-8 мин. и си спира. Колкото да може да я припалиш и да провериш дали рабори. Все пак е софт. за диагностика.

След като я пуснеш с Инпата е достатъчно колата да е на контакт и температурата/зададената/ на климатроника да е достатъчно висока за да са отворени клапаните регулиращи топлото, тогава няма да завира водата в печката и ще циркулира с помоща на помпата на печката, но ако клапаните не са отворени помпата работи но не върти водата през парното!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 21 Ное 2010, 17:52

колеги аз искам да попитам зашто моята печка не се включва когато е под 3 градоса.днес свалих подкалника и на 6пиновата букса кадето е на пин 1 подадох на + на акомолатора и тя започна да пучи около 1-2 минути и спя и като си подложих ръката на ауспохчето и от там духаше студено и изопшто не миришеше на отработени газове и после се опитах пак така да я пусна и изопшто не тръгна.даите някои съвет благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 21 Ное 2010, 21:05

Е тя автоматични трябва да си се включва под 3градуса,да подгрее мотора :dunno:
А отключена ли е печката?
Явно тия печки всичките си имат собствено мнение :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Мнение от Kala » 21 Ное 2010, 21:57

nane написа:колеги аз искам да попитам зашто моята печка не се включва когато е под 3 градоса.днес свалих подкалника и на 6пиновата букса кадето е на пин 1 подадох на + на акомолатора и тя започна да пучи около 1-2 минути и спя и като си подложих ръката на ауспохчето и от там духаше студено и изопшто не миришеше на отработени газове и после се опитах пак така да я пусна и изопшто не тръгна.даите някои съвет благодаря предварително

Колега, срамно е да направиш толкова правописни грешки в 3 реда...дразнещо е! :( Не знам дали успяваш да си ги виждаш, но е супер тъпо! БМВ е кола направена от интелигентни инженери за съответните потребители!
Нямам думи!

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 21 Ное 2010, 22:07

nane написа:колеги аз искам да попитам зашто моята печка не се включва когато е под 3 градоса.днес свалих подкалника и на 6пиновата букса кадето е на пин 1 подадох на + на акомолатора и тя започна да пучи около 1-2 минути и спя и като си подложих ръката на ауспохчето и от там духаше студено и изопшто не миришеше на отработени газове и после се опитах пак така да я пусна и изопшто не тръгна.даите някои съвет благодаря предварително

диагностика ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 22 Ное 2010, 11:24

печката не е отключена но поне и аз така мисля че трябва да се включва поне да подгре мотора но тя изопщо не се включва.правил съм диагностика на колата или трябва спициално на печката да се направи диагностика

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 22 Ное 2010, 12:46

nane написа: поне и аз така мисля че трябва да се включва поне да подгре мотора но тя изопщо не се включва..

E ако е под 3 градуса навън,при палене не ти ли изписва на борда"Pre Heating"или там ако е на немски?А иначе диагностика и Лъчо.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 22 Ное 2010, 12:57

не само ми исписва екстремна температура и това е .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 22 Ное 2010, 13:23

..ми диагностика,да се види дали има грешки...Но трябва да се включва автоматично да подгрее мотора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от vas33 » 22 Ное 2010, 15:28

E ако е под 3 градуса навън,при палене не ти ли изписва на борда"Pre Heating"или там ако е на немски?А иначе диагностика и Лъчо.. :mhihi:

Интересно, моята печка и дава, че има повреден температурен сензор което доколкото знам е повреден управляващ модул и неиска да тръгне. Въпреки това в студовете ми изписа Preheating ... но не мисля че е тръгнала :help: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 22 Ное 2010, 15:36

каде казваш правят диагностика на печката?

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 22 Ное 2010, 19:43

vas33 написа:

Интересно, моята печка и дава, че има повреден температурен сензор което доколкото знам е повреден управляващ модул и неиска да тръгне. Въпреки това в студовете ми изписа Preheating ... но не мисля че е тръгнала :help: .

това е, че е пуснало свещите за подгряване, няма общо с печката като изключим температурата на включване ;)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 23 Ное 2010, 20:08

nane написа:каде казваш правят диагностика на печката?

Аз я правя тази диагностика?

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 24 Ное 2010, 19:16

Колеги,мойта печка е отключена и вчера и онзи ден бях настроил таймера да се включва сутрин но като се качих в колата,червената лампичка с вентилаторчето само мигаше без да духа топло от никъде и без да е загрял двигателя.Едната сутрин това беше на 20-та мин.,на втората на 25мин.Това е при полужение че последно я бях ползвал преди 20-25 дена в продължение на една седмица всяка сутрин и тогава си беше наред,топлеше си купето,стрелката си беше в края на синйото.Само за инфо:вече две зими ползвам печката почти всяка сутрин и не съм имал проблеми.Четох повечето теми с вероятните неща от които може да е така, но така да се случи изведнъж....
Дайте идея.
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.

ПредишнаСледваща

Назад към E39