Пак за печката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Пак за печката
LUCIFER'S написа:epcilon написа:hafte написа:Може ли някой да ми обясни по подробно с INPA какво мога да правя по печката.
Мога ли да я пускам принудително да работи и да настройвам таймерите?
Питам понеже нямам INPA и мисля да си взема а и да ракарам Carsofta 6.5.
Благодаря
Можеш да пуснеш печката само за тест, работи около 2-3 мин и спира, но само толкова.Таймер не можеш да настройваш нито да отключваш печката.
работи докато не я спреш пак от ИНПА
Дори и да не я спреш от INPAта пак спира след извесно време.
hafte написа:С INPA я пуснах и работи но след около 4 мин. водата в печката достига 74 градуса.
Не смея да я изчакам повече, преди да запаля мотора. След около 3 мин. си спира сама без да и подавам такава команда.
Водата на мотора е около 40 градуса.
Днес си се запали сама на 5,5 градуса и работи около 15 мин, като пецката си работеше почти до 80 градуса на водата без да спре.
Според мен от INPA си работи 4-8 мин. и си спира. Колкото да може да я припалиш и да провериш дали рабори. Все пак е софт. за диагностика.
След като я пуснеш с Инпата е достатъчно колата да е на контакт и температурата/зададената/ на климатроника да е достатъчно висока за да са отворени клапаните регулиращи топлото, тогава няма да завира водата в печката и ще циркулира с помоща на помпата на печката, но ако клапаните не са отворени помпата работи но не върти водата през парното!
колеги аз искам да попитам зашто моята печка не се включва когато е под 3 градоса.днес свалих подкалника и на 6пиновата букса кадето е на пин 1 подадох на + на акомолатора и тя започна да пучи около 1-2 минути и спя и като си подложих ръката на ауспохчето и от там духаше студено и изопшто не миришеше на отработени газове и после се опитах пак така да я пусна и изопшто не тръгна.даите някои съвет благодаря предварително
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Е тя автоматични трябва да си се включва под 3градуса,да подгрее мотора
А отключена ли е печката?
Явно тия печки всичките си имат собствено мнение

А отключена ли е печката?
Явно тия печки всичките си имат собствено мнение

- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
nane написа:колеги аз искам да попитам зашто моята печка не се включва когато е под 3 градоса.днес свалих подкалника и на 6пиновата букса кадето е на пин 1 подадох на + на акомолатора и тя започна да пучи около 1-2 минути и спя и като си подложих ръката на ауспохчето и от там духаше студено и изопшто не миришеше на отработени газове и после се опитах пак така да я пусна и изопшто не тръгна.даите някои съвет благодаря предварително
Колега, срамно е да направиш толкова правописни грешки в 3 реда...дразнещо е!

Нямам думи!
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
nane написа:колеги аз искам да попитам зашто моята печка не се включва когато е под 3 градоса.днес свалих подкалника и на 6пиновата букса кадето е на пин 1 подадох на + на акомолатора и тя започна да пучи около 1-2 минути и спя и като си подложих ръката на ауспохчето и от там духаше студено и изопшто не миришеше на отработени газове и после се опитах пак така да я пусна и изопшто не тръгна.даите някои съвет благодаря предварително
диагностика

печката не е отключена но поне и аз така мисля че трябва да се включва поне да подгре мотора но тя изопщо не се включва.правил съм диагностика на колата или трябва спициално на печката да се направи диагностика
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
nane написа: поне и аз така мисля че трябва да се включва поне да подгре мотора но тя изопщо не се включва..
E ако е под 3 градуса навън,при палене не ти ли изписва на борда"Pre Heating"или там ако е на немски?А иначе диагностика и Лъчо..

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
..ми диагностика,да се види дали има грешки...Но трябва да се включва автоматично да подгрее мотора.
E ако е под 3 градуса навън,при палене не ти ли изписва на борда"Pre Heating"или там ако е на немски?А иначе диагностика и Лъчо..
Интересно, моята печка и дава, че има повреден температурен сензор което доколкото знам е повреден управляващ модул и неиска да тръгне. Въпреки това в студовете ми изписа Preheating ... но не мисля че е тръгнала

- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
vas33 написа:E ако е под 3 градуса навън,при палене не ти ли изписва на борда"Pre Heating"или там ако е на немски?А иначе диагностика и Лъчо..
Интересно, моята печка и дава, че има повреден температурен сензор което доколкото знам е повреден управляващ модул и неиска да тръгне. Въпреки това в студовете ми изписа Preheating ... но не мисля че е тръгнала.
това е, че е пуснало свещите за подгряване, няма общо с печката като изключим температурата на включване

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
nane написа:каде казваш правят диагностика на печката?
Аз я правя тази диагностика?
Колеги,мойта печка е отключена и вчера и онзи ден бях настроил таймера да се включва сутрин но като се качих в колата,червената лампичка с вентилаторчето само мигаше без да духа топло от никъде и без да е загрял двигателя.Едната сутрин това беше на 20-та мин.,на втората на 25мин.Това е при полужение че последно я бях ползвал преди 20-25 дена в продължение на една седмица всяка сутрин и тогава си беше наред,топлеше си купето,стрелката си беше в края на синйото.Само за инфо:вече две зими ползвам печката почти всяка сутрин и не съм имал проблеми.Четох повечето теми с вероятните неща от които може да е така, но така да се случи изведнъж....
Дайте идея.
Дайте идея.
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.
оцелявят само печените.