Въпрос за пазаруване на лизинг
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Въпрос за пазаруване на лизинг
евтиния...!! а па тия бързите по технополисите са направо без пари...! там ги дават два за лев кредитите....!!!
acho.rs написа:alx написа:с риск да звуча като развалена грамофонна плоча- ако не можеш да го платиш кеш ... не е за тебе. единственото изключение е жилище...
изобщо като цяло е неразумно да купуваш на изплащане стока със намаляваща стойност.
особено в бг където лизинговите правила са... аз лично не бих пипнал кредит в родината.
Е да ама така ще ти кажат и за колата - ако не си събрал , не взимай на лизинг ... И защо не за жилище , като именно там е най-голямото набутване с пари ...
И коя стока не се обезценява - нова кола , която губи 50% за 2-3 години ?
Да речем няма смисъл за стоки до 1000 лева , но при положение че има промоционални безлихвени лизинги , защо не ?
такова понятие "безлихвен кредит" както каза скиса-та .. няма. цената на кредита все е фактор-ната някъде. иначе сметката не се връзва. а сметката не се ли връзва- просто не знаеш нещо. мислете обстоятелствено с елементи на аналитичност бе хора... и гледайте краиния резултат - той поне е черно на бяло...

за обезценяването- точно затова ти говоря- че има точно една стока която (статистически погледнато) се оценява а не обезценява във времето и това са недвижимите имущества- всичко друго е... загуба на пари.
литълрок- по въпроса за хората с ограничени доходи- точно те са най-уязвими и губят най-много като вземат нещо на изплащане защото те най-лесно затъват в блатото (или "бягат на тредмила"). това са хора които нямат финансовата гъвкавост и затова всеки разход е "потънал разход" (сънк кост). мисли го така- ако един човек има ограничен доход и си вземе на изплащане телевизор- това лошо ли е? ми.. ще си скъса гъза от плащане, ще трябва да ходи на работа болен и не дай си боже да се случи някакъв (медицински примерно) разход... изобщо като цяло е изключително финансово уязвим... риска е голям а наказанието - несиметрично.
.... от друга страна имаш някой които прави много пари и въпреки това взима на лизинг за 7% на година големия мерцедес вместо да изсипе 300к лева накуп (които ги има). това лошо ли е? ми представи си тия 300к лева ги инвестира в нещо което му донесе 15% печалба?
мисълта ми е че когато имаш пари имаш гъвкавост.
а като нямаш пари и си задължен да харчиш по месечни вноски... се забиваш в задънена улица. това един манталитет от които българина тепърва ще си пати.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На кредит не купувам,заеми не тегля и в магазин/заведение с карта не плащам 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Колега АЛХ, напълно си прав, ама по тази логика знаеш ли колко хора няма да имат ни телевизор, ни компютър, ни пералня. Както писах всеки е прав за себе си, не съм идиот, мога горе долу да смятам и знам, че лизинга не е най-доброто решение и в никакъв случай не съм му фен, но понякога на човек просто му се налага.
only rear wheel drive
alx e мноого прав, в момента търпя някои от негативите и грешката не мисля да я повтарям.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Май повечето от колегите, не са наясно каква е точно схемата на лизинга и какви са облагите за 3те страни. Няма нищо, то тва се учи 4ри години и не е за всеки
Колега, аз съм доволен от JET и TBI . Ако предоставеният ти погасителен план те задоволява и мислиш, че ще можеш да се справиш с него - действай смело.
Относно изказванията от сорта на :
и ние като фенове даваме чанта пари за 20-30 годишни коли, дето са морално остарели и реално могат да се намерят за 3-4 пъти по-ниска сума, ама преживяваме бъркането в джоба щото на кефят, разбирате ли ... доставят ни душевна чекия, па и на всичкото отгоре ги искаме на момента... та така. Всеки си преценя сам

Колега, аз съм доволен от JET и TBI . Ако предоставеният ти погасителен план те задоволява и мислиш, че ще можеш да се справиш с него - действай смело.
Относно изказванията от сорта на :
и по тоя случай плащат 5-6 пъти повече за нещо ,което струва 5-6 пъти по-малко!!!
и ние като фенове даваме чанта пари за 20-30 годишни коли, дето са морално остарели и реално могат да се намерят за 3-4 пъти по-ниска сума, ама преживяваме бъркането в джоба щото на кефят, разбирате ли ... доставят ни душевна чекия, па и на всичкото отгоре ги искаме на момента... та така. Всеки си преценя сам

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
нема лошо ! секи си решава сам. все някой трябва да плати гранита пред банките и лизинговите къщи....!
и много си купуват 20 годишни коли ,ма когато имат парите да го направят. всеки си решава де....няма лошо.
по темата-специално за ти би ай и джет съм чувал от употребяващи услугите им ,че са уникално скъпи и неблагоприятни за кредитираният.
и много си купуват 20 годишни коли ,ма когато имат парите да го направят. всеки си решава де....няма лошо.
по темата-специално за ти би ай и джет съм чувал от употребяващи услугите им ,че са уникално скъпи и неблагоприятни за кредитираният.
bum_bum написа:На кредит не купувам,заеми не тегля и в магазин/заведение с карта не плащам
ти къде се буташ при взимащите заеми? що си мисля, че си от другата страна на барикадата

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
acho.rs написа:при положение че има промоционални безлихвени лизинги , защо не ?
Само до 10 месечни вноски са безлихвени. В момента гледам брошурата на Технополис и за всички стоки от 1000 до 1099 лв. са на 10 вноски за безлихвения лизинг и на 12 вноски за стоки от 1250 до към 1500 лв....тоест гледат да не пада под 102-103 лв. месечно вноската!
Последна промяна Демирев на 22 Ное 2010, 23:32, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
На лизинг има смисъл само ако няма лихва(много много рядко някоя рекламна промоция) или с много ниска лихва. Едно време като купувахме климатик с баща ми беше 1499лева. Преди да го купим минахме просто за интерес през лизинга и се оказа че и на лизинг в крайна сметка излиза пак 1499 лева. Не знам как са щели да ни го дадат с 15% по-малко като си има цена, но не знам може аз да не съм на ясно.Също за стока която струва 1800 лева, ако оскъпяването е 100 150 лева за една година не е лош избор. Но по мой наблюдения това са редки случаи. За другите лизинги вече си е прецаквация.
Интересно ми е как така се правят на интересни, като те с това си искарват парите и едва ли не те хващат за ръката и те водят на гишетата за кредит
Интересно ми е как така се правят на интересни, като те с това си искарват парите и едва ли не те хващат за ръката и те водят на гишетата за кредит

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Спор няма че лизинга облагодетелства най-много кредитора, щото JET примерно имат една опция дето дават 1000 лв кеш, ама си искат после 1500 и кусур (тва го правят само на коректни платци, които имат изплатени без закъснения 3 или 5 кредита мисля) , но ползата на крайният потребител е в това, че ги получаваш на момента, а понякога наистина е спешно 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
ако ти куца кредитната история- ще се правят на интересни... и добрите кредитори ще те отрежат и ще останеш на милоста на разните акули дето се хранят по дъното... и в края на крайщата ще се набуташ страшно с лихвата...
това е и едно от нещата които най-много ме е дразнело в даването на кредити- че колкото си по-зле социално- толкова по-висока ти е лихвата (защото си по-голям лихвен риск)... но злоупотребите са страшни и често на тия хорица само това им трябва.
отдаването на високо-рискови кредити на крайни потребители е един от най-мръсните бизнеси... колкото и да се опитват да го предрешат по друг начин.
това е и едно от нещата които най-много ме е дразнело в даването на кредити- че колкото си по-зле социално- толкова по-висока ти е лихвата (защото си по-голям лихвен риск)... но злоупотребите са страшни и често на тия хорица само това им трябва.
отдаването на високо-рискови кредити на крайни потребители е един от най-мръсните бизнеси... колкото и да се опитват да го предрешат по друг начин.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:На кредит не купувам,заеми не тегля и в магазин/заведение с карта не плащам
Евала пич

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3