Въпрос за пазаруване на лизинг

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за пазаруване на лизинг

Мнение от eraziel » 22 Ное 2010, 22:53

Е много малко бе, 20-30% годишна лихва
In Ban We Trust!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Ное 2010, 22:56

евтиния...!! а па тия бързите по технополисите са направо без пари...! там ги дават два за лев кредитите....!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Ное 2010, 22:57

acho.rs написа:
alx написа:с риск да звуча като развалена грамофонна плоча- ако не можеш да го платиш кеш ... не е за тебе. единственото изключение е жилище...

изобщо като цяло е неразумно да купуваш на изплащане стока със намаляваща стойност.

особено в бг където лизинговите правила са... аз лично не бих пипнал кредит в родината.

Е да ама така ще ти кажат и за колата - ако не си събрал , не взимай на лизинг ... И защо не за жилище , като именно там е най-голямото набутване с пари ...
И коя стока не се обезценява - нова кола , която губи 50% за 2-3 години ?
Да речем няма смисъл за стоки до 1000 лева , но при положение че има промоционални безлихвени лизинги , защо не ?

такова понятие "безлихвен кредит" както каза скиса-та .. няма. цената на кредита все е фактор-ната някъде. иначе сметката не се връзва. а сметката не се ли връзва- просто не знаеш нещо. мислете обстоятелствено с елементи на аналитичност бе хора... и гледайте краиния резултат - той поне е черно на бяло... ;)

за обезценяването- точно затова ти говоря- че има точно една стока която (статистически погледнато) се оценява а не обезценява във времето и това са недвижимите имущества- всичко друго е... загуба на пари.

литълрок- по въпроса за хората с ограничени доходи- точно те са най-уязвими и губят най-много като вземат нещо на изплащане защото те най-лесно затъват в блатото (или "бягат на тредмила"). това са хора които нямат финансовата гъвкавост и затова всеки разход е "потънал разход" (сънк кост). мисли го така- ако един човек има ограничен доход и си вземе на изплащане телевизор- това лошо ли е? ми.. ще си скъса гъза от плащане, ще трябва да ходи на работа болен и не дай си боже да се случи някакъв (медицински примерно) разход... изобщо като цяло е изключително финансово уязвим... риска е голям а наказанието - несиметрично.

.... от друга страна имаш някой които прави много пари и въпреки това взима на лизинг за 7% на година големия мерцедес вместо да изсипе 300к лева накуп (които ги има). това лошо ли е? ми представи си тия 300к лева ги инвестира в нещо което му донесе 15% печалба?

мисълта ми е че когато имаш пари имаш гъвкавост.

а като нямаш пари и си задължен да харчиш по месечни вноски... се забиваш в задънена улица. това един манталитет от които българина тепърва ще си пати.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2010, 23:03

На кредит не купувам,заеми не тегля и в магазин/заведение с карта не плащам :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 22 Ное 2010, 23:08

Колега АЛХ, напълно си прав, ама по тази логика знаеш ли колко хора няма да имат ни телевизор, ни компютър, ни пералня. Както писах всеки е прав за себе си, не съм идиот, мога горе долу да смятам и знам, че лизинга не е най-доброто решение и в никакъв случай не съм му фен, но понякога на човек просто му се налага.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Ное 2010, 23:10

alx e мноого прав, в момента търпя някои от негативите и грешката не мисля да я повтарям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Ное 2010, 23:13

Май повечето от колегите, не са наясно каква е точно схемата на лизинга и какви са облагите за 3те страни. Няма нищо, то тва се учи 4ри години и не е за всеки :winky:

Колега, аз съм доволен от JET и TBI . Ако предоставеният ти погасителен план те задоволява и мислиш, че ще можеш да се справиш с него - действай смело.

Относно изказванията от сорта на :

и по тоя случай плащат 5-6 пъти повече за нещо ,което струва 5-6 пъти по-малко!!!

и ние като фенове даваме чанта пари за 20-30 годишни коли, дето са морално остарели и реално могат да се намерят за 3-4 пъти по-ниска сума, ама преживяваме бъркането в джоба щото на кефят, разбирате ли ... доставят ни душевна чекия, па и на всичкото отгоре ги искаме на момента... та така. Всеки си преценя сам :bchug:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Ное 2010, 23:20

нема лошо ! секи си решава сам. все някой трябва да плати гранита пред банките и лизинговите къщи....!
и много си купуват 20 годишни коли ,ма когато имат парите да го направят. всеки си решава де....няма лошо.
по темата-специално за ти би ай и джет съм чувал от употребяващи услугите им ,че са уникално скъпи и неблагоприятни за кредитираният.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Ное 2010, 23:26

bum_bum написа:На кредит не купувам,заеми не тегля и в магазин/заведение с карта не плащам :mhihi:

ти къде се буташ при взимащите заеми? що си мисля, че си от другата страна на барикадата :mrgreen:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 22 Ное 2010, 23:31

acho.rs написа:при положение че има промоционални безлихвени лизинги , защо не ?

Само до 10 месечни вноски са безлихвени. В момента гледам брошурата на Технополис и за всички стоки от 1000 до 1099 лв. са на 10 вноски за безлихвения лизинг и на 12 вноски за стоки от 1250 до към 1500 лв....тоест гледат да не пада под 102-103 лв. месечно вноската!
Последна промяна Демирев на 22 Ное 2010, 23:32, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2010, 23:31

и тва го има, само дето нямам механизъм за събиране после :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 22 Ное 2010, 23:33

На лизинг има смисъл само ако няма лихва(много много рядко някоя рекламна промоция) или с много ниска лихва. Едно време като купувахме климатик с баща ми беше 1499лева. Преди да го купим минахме просто за интерес през лизинга и се оказа че и на лизинг в крайна сметка излиза пак 1499 лева. Не знам как са щели да ни го дадат с 15% по-малко като си има цена, но не знам може аз да не съм на ясно.Също за стока която струва 1800 лева, ако оскъпяването е 100 150 лева за една година не е лош избор. Но по мой наблюдения това са редки случаи. За другите лизинги вече си е прецаквация.
Интересно ми е как така се правят на интересни, като те с това си искарват парите и едва ли не те хващат за ръката и те водят на гишетата за кредит :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Ное 2010, 23:37

Спор няма че лизинга облагодетелства най-много кредитора, щото JET примерно имат една опция дето дават 1000 лв кеш, ама си искат после 1500 и кусур (тва го правят само на коректни платци, които имат изплатени без закъснения 3 или 5 кредита мисля) , но ползата на крайният потребител е в това, че ги получаваш на момента, а понякога наистина е спешно ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Ное 2010, 23:40

ако ти куца кредитната история- ще се правят на интересни... и добрите кредитори ще те отрежат и ще останеш на милоста на разните акули дето се хранят по дъното... и в края на крайщата ще се набуташ страшно с лихвата...

това е и едно от нещата които най-много ме е дразнело в даването на кредити- че колкото си по-зле социално- толкова по-висока ти е лихвата (защото си по-голям лихвен риск)... но злоупотребите са страшни и често на тия хорица само това им трябва.

отдаването на високо-рискови кредити на крайни потребители е един от най-мръсните бизнеси... колкото и да се опитват да го предрешат по друг начин.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 22 Ное 2010, 23:40

bum_bum написа:На кредит не купувам,заеми не тегля и в магазин/заведение с карта не плащам :mhihi:

Евала пич :yes: но нали се сещаш че 99% от сънародниците ни не могат да кажат същото, и се мъчат да прихванат някой от 1-ният процент и здраво да му го сложат в г...а ти си явен пример със сони, както и аз въпреки че и аз съм от 99%

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата