Кои са най здравите коли за българските пътища?
Модератор: Общи модератори
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Re: Кои са най здравите коли за българските пътища?
Хаос написа:E34, ако не те притеснява разхода
грешка и то голяма

та така за е34 иначе съм по съгласен за колата със здрава предница да е е39 с маслени амортисьори... 3 години по същия редовен маршрут на е34-ката и не е мръднала

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
titto написа:Кво викаш за Пежото....НЕДЕЙ!Демирев написа:Истината е че масово българския шофьор е пълен чобанин зад волана и пере с 80 км в час през дупките и после мрънка. Като се кара внимателно и с най-нежното Пежо ще издържи достатъчно дълго.![]()
Да се хванем ли на бас, кой от двамата шофьори ще кара пет по-дълго време от другия, без нужда да сменя нищо по окачването, ако единия спазва всички знаци, а другия кара колата като служебна?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
Да ви разкажа една история за най здравия автомобил който съм виждал. Баща ми има от 6-7 години Мазда 323 не е F, 1.7 дизел. За тия години миналото лято сменихме макферсони и съединител, това е. Интересната част е че двигателя хората се чудят как може да е толкова здрав, и аз не вярвах но главата на тоя мотор колеги е пукана 2 пъти, веднъж е заварена но втория път като се е спукала(на същото място избила заварката) явно голям мързел е ударил баща ми че си карал така човека 2 години докато издъхна, ей сега преди дни мотора. Сега пак ще правел мотора, щото е магарешки инат човека и сигурно поне още 1 година ще се кара тая кола :Д (докато не умре тотално и необратимо). Колата някой да не си помисли че се кара 2-3 дни за по 1 час. Колата се кара всеки ден кажи речи цял ден, носи кесии с цимент, греди, бидони, муле бате ! В сякви нивя и черни пътища е влизала. Не очаквах аз кола излязла от жълтите да издържи толкова 

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Луноход 

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
нисан алмера н15, доста здраво окачване 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Голфи секънд дженерейшън
или форд транзит, това по принцип, а за Варна още не е измислена такава кола. Щом на ланд крузъра му издъхна окачването 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
тва с най-здравата не може да се отнесе само за марка и модел.
произход, материали вложени в колата, бивш собственик, култура на бившия собственик и как е била съхранявана и обслужвана.
бенц 124ка
произход, материали вложени в колата, бивш собственик, култура на бившия собственик и как е била съхранявана и обслужвана.
бенц 124ка

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
море, голф 3 не мой да ми го фалите толкоз, направо си е кекав, в сравнение с 2.
от бмв: е23 е здраво като камион, а вози като... седмица
от бмв: е23 е здраво като камион, а вози като... седмица

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Mad Max. написа: Не очаквах аз кола излязла от жълтите да издържи толкова
Грешно очакване колега.Те вече не ги и правят толкова здрави колкото въпросната мазда, но все пак-нищо лично мен не ме учудва в това което споменаваш.Само без масло да не я оставяш пак ще върви.Баща ми на моята източил 3 литра антифриз от 6 общо.От Севлиево до Търново и обратно в най-големите жеги юли месец стрелката на температурата не и мръдна за момент а се караше сериозно.Мазда няма как.Но иначе з акомфорт качество на салона вътре и тишина за комфортно пътуване съчетано със здравина както казах по-горе е34 или 124.
- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
Мда, 3ката даже и VW признават че им е най - лошия модел.

Гледам, че се обсъжда Е34, ми ако не те притеснява, че се разтропва е здрава
.
По темата - Лада Нива. Здрава, ако си вземеш от старите няма да те е жал, понеже не са много скъпи и така. Иначе и на Корсата цените са ниски, за друга не се сещам, с тея имам опит(косвен
).

По темата - Лада Нива. Здрава, ако си вземеш от старите няма да те е жал, понеже не са много скъпи и така. Иначе и на Корсата цените са ниски, за друга не се сещам, с тея имам опит(косвен

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Ryapoff написа:Гледам, че се обсъжда Е34, ми ако не те притеснява, че се разтропва е здрава.
По темата - Лада Нива. Здрава, ако си вземеш от старите няма да те е жал, понеже не са много скъпи и така. Иначе и на Корсата цените са ниски, за друга не се сещам, с тея имам опит(косвен).
Разтропва се,защото първо гледате да си купите джанти и шпер,а другото не е приоритет.
Не визирах конкретното, но ако толко' държиш - колата в момента е с оригинални амортЕСЬОРЕ и пружини, тропа хич и си върви. 'Жантите са железни, ако искаш мога да кача снимка колко е гот с най-обикновени джантета, а шпер за съжаление няма. Друго?
Разтропва се в сравнение с другите коли повече, лично мое мнение, по-тежка е и трябва много да се внимава с дупките. Никого не задължавам да ми вярва.
Разтропва се в сравнение с другите коли повече, лично мое мнение, по-тежка е и трябва много да се внимава с дупките. Никого не задължавам да ми вярва.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Зависи как я караш. Три години Е46, 70К и една биалетка умря. Смених ги и двете естествено. Ама дупките ги заобикалям и преговете ги минавам на полусъединител, бавно. Иначе нящо 4х4 с голям цолаж гуми върши добра работа ако се абстрахираш от разхода на гориво. Жената има Паджеро, даже бутна оградата с него, една дупка не е заобиколила през живота си и не съм пипал нищо по него.