Кои са най здравите коли за българските пътища?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Re: Кои са най здравите коли за българските пътища?

Мнение от P1tbuL » 29 Ное 2010, 12:44

Хаос написа:E34, ако не те притеснява разхода

грешка и то голяма :) преди една година правих предница и вчера "о боже мили... какво чудо... нещо отпред тропа разбираш ли :mhihi: "
та така за е34 иначе съм по съгласен за колата със здрава предница да е е39 с маслени амортисьори... 3 години по същия редовен маршрут на е34-ката и не е мръднала ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 29 Ное 2010, 12:58

titto написа:
Демирев написа:Истината е че масово българския шофьор е пълен чобанин зад волана и пере с 80 км в час през дупките и после мрънка. Като се кара внимателно и с най-нежното Пежо ще издържи достатъчно дълго.
Кво викаш за Пежото....НЕДЕЙ! :kuku: :mhihi:

Да се хванем ли на бас, кой от двамата шофьори ще кара пет по-дълго време от другия, без нужда да сменя нищо по окачването, ако единия спазва всички знаци, а другия кара колата като служебна?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
Мечтае да кара: Alpine White E90 335i

Мнение от Mad Max. » 29 Ное 2010, 14:11

Да ви разкажа една история за най здравия автомобил който съм виждал. Баща ми има от 6-7 години Мазда 323 не е F, 1.7 дизел. За тия години миналото лято сменихме макферсони и съединител, това е. Интересната част е че двигателя хората се чудят как може да е толкова здрав, и аз не вярвах но главата на тоя мотор колеги е пукана 2 пъти, веднъж е заварена но втория път като се е спукала(на същото място избила заварката) явно голям мързел е ударил баща ми че си карал така човека 2 години докато издъхна, ей сега преди дни мотора. Сега пак ще правел мотора, щото е магарешки инат човека и сигурно поне още 1 година ще се кара тая кола :Д (докато не умре тотално и необратимо). Колата някой да не си помисли че се кара 2-3 дни за по 1 час. Колата се кара всеки ден кажи речи цял ден, носи кесии с цимент, греди, бидони, муле бате ! В сякви нивя и черни пътища е влизала. Не очаквах аз кола излязла от жълтите да издържи толкова :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 29 Ное 2010, 16:45

Луноход :mhihi:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 29 Ное 2010, 18:05

G-класа от 90-те години :mhihi:
Niki Lauda

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 29 Ное 2010, 18:15

нисан алмера н15, доста здраво окачване :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 29 Ное 2010, 18:47

Голфи секънд дженерейшън :D или форд транзит, това по принцип, а за Варна още не е измислена такава кола. Щом на ланд крузъра му издъхна окачването :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 29 Ное 2010, 18:48

тва с най-здравата не може да се отнесе само за марка и модел.

произход, материали вложени в колата, бивш собственик, култура на бившия собственик и как е била съхранявана и обслужвана.

бенц 124ка :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 29 Ное 2010, 18:48

море, голф 3 не мой да ми го фалите толкоз, направо си е кекав, в сравнение с 2.
от бмв: е23 е здраво като камион, а вози като... седмица :mhihi:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 29 Ное 2010, 19:00

Mad Max. написа: Не очаквах аз кола излязла от жълтите да издържи толкова :confused:

Грешно очакване колега.Те вече не ги и правят толкова здрави колкото въпросната мазда, но все пак-нищо лично мен не ме учудва в това което споменаваш.Само без масло да не я оставяш пак ще върви.Баща ми на моята източил 3 литра антифриз от 6 общо.От Севлиево до Търново и обратно в най-големите жеги юли месец стрелката на температурата не и мръдна за момент а се караше сериозно.Мазда няма как.Но иначе з акомфорт качество на салона вътре и тишина за комфортно пътуване съчетано със здравина както казах по-горе е34 или 124.

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
Мечтае да кара: Alpine White E90 335i

Мнение от Mad Max. » 29 Ное 2010, 19:01

Мда, 3ката даже и VW признават че им е най - лошия модел.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 29 Ное 2010, 19:25

Гледам, че се обсъжда Е34, ми ако не те притеснява, че се разтропва е здрава :mhihi: .
По темата - Лада Нива. Здрава, ако си вземеш от старите няма да те е жал, понеже не са много скъпи и така. Иначе и на Корсата цените са ниски, за друга не се сещам, с тея имам опит(косвен :mhihi: ).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 29 Ное 2010, 20:40

Ryapoff написа:Гледам, че се обсъжда Е34, ми ако не те притеснява, че се разтропва е здрава :mhihi: .
По темата - Лада Нива. Здрава, ако си вземеш от старите няма да те е жал, понеже не са много скъпи и така. Иначе и на Корсата цените са ниски, за друга не се сещам, с тея имам опит(косвен :mhihi: ).

Разтропва се,защото първо гледате да си купите джанти и шпер,а другото не е приоритет.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 29 Ное 2010, 20:46

Не визирах конкретното, но ако толко' държиш - колата в момента е с оригинални амортЕСЬОРЕ и пружини, тропа хич и си върви. 'Жантите са железни, ако искаш мога да кача снимка колко е гот с най-обикновени джантета, а шпер за съжаление няма. Друго?
Разтропва се в сравнение с другите коли повече, лично мое мнение, по-тежка е и трябва много да се внимава с дупките. Никого не задължавам да ми вярва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 29 Ное 2010, 21:06

Зависи как я караш. Три години Е46, 70К и една биалетка умря. Смених ги и двете естествено. Ама дупките ги заобикалям и преговете ги минавам на полусъединител, бавно. Иначе нящо 4х4 с голям цолаж гуми върши добра работа ако се абстрахираш от разхода на гориво. Жената има Паджеро, даже бутна оградата с него, една дупка не е заобиколила през живота си и не съм пипал нищо по него.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата