Катаджиите - да прощават, да глобяват или да се угояват?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Катаджиите - да прощават, да глобяват или да се угояват?
Здравейте, колеги.
В талона си нямам дупки.
Спиран съм за превишена скорост, неработещ фар на късите, а днес за шофиране в еднопосочна улица в насрещното.
Талона ми все още е цял. Пари не съм дал.
Не е нормално да съм направил горепосочените нарушения и да съм без отнети точки.
Та питането ми е - с какво спомагат за правилното движение днешните катаджии и още по общо - за какво служат катаджиите и какво би станало ако им сложат камери и на тях (както на изпитващите към ДАИ)? Аз съм нарушил закона многократно и не съм бил санкциониран по никакъв начин само и единствено заради алчността на катаджиите (мое мнение). Лично аз смятам, че катаджииството не е позиция в държавна организация, а модерна и изискана вратичка към просията?
За инфо: шофирам от 4г. БМВ от 2г.
В талона си нямам дупки.
Спиран съм за превишена скорост, неработещ фар на късите, а днес за шофиране в еднопосочна улица в насрещното.
Не е нормално да съм направил горепосочените нарушения и да съм без отнети точки.
Та питането ми е - с какво спомагат за правилното движение днешните катаджии и още по общо - за какво служат катаджиите и какво би станало ако им сложат камери и на тях (както на изпитващите към ДАИ)? Аз съм нарушил закона многократно и не съм бил санкциониран по никакъв начин само и единствено заради алчността на катаджиите (мое мнение). Лично аз смятам, че катаджииството не е позиция в държавна организация, а модерна и изискана вратичка към просията?
За инфо: шофирам от 4г. БМВ от 2г.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Катаджиите - да прощават, да глобяват или да се угояват?
Книжката ли ти пречи, или просто обясняваш колко си голям в думите че без пари си се разминал? Някак си не мога да си обясня защо "не харесваш", така да се изразя, катаджиите при положение че имаш в момента талон, като не би трябвало като гледам какви нарушения си правил 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Venko написа:Здравейте, колеги.
В талона си нямам дупки.
Талоните не се дупчат от поне 15 години...
Venko написа:Спиран съм за превишена скорост, неработещ фар на късите, а днес за шофиране в еднопосочна улица в насрещното.
....................................... Аз съм нарушил закона многократно и не съм бил санкциониран по никакъв начин само и единствено заради алчността на катаджиите (мое мнение).
Хем не си дал пари хем не си санкциониран заради алчността на катаджийте ????????

Venko написа:Та питането ми е - с какво спомагат за правилното движение днешните катаджии и още по общо - за какво служат катаджиите и какво би станало ако им сложат камери и на тях (както на изпитващите към ДАИ)?
Би станало това, че ще останеш без книжка за няколко месеца и ще пуснеш тема във форума колко гадни са станали катаджийте...

Между другото вземането/даването на подкуп в повечето случай става когато и двете страни са заинтересовани... По принцип никой насила не те кара да даваш пари нали ? Има и друго решение, но като си си решил да отърваш кожата и ти влизаш в кюпа на виновните в тази ситуация, защото освен вземането и даването на пари е наказуемо !
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Ех как искам да живея в Европа където полицаите те спират и ти правят устна забележка с вежлив тон, а не в нашата ос*ана пе*ерастка държавица където тия с фуражките се мислят за богове.
Пресен пример от снощи - най-тъмното място за влизане във Варна а именно Аксаково-Варна точно след камерите и преди автосалоните ми застанала в пълна тъмнина бела Астричка със син надпис, спират ме като един ТЪПАК осветява палката си с диодно фенерче, същият ОЛИГОФРЕН е без светлоотразителна жилетка и не се представя провери ми документите, колегата му ме гледа все едно разхождам 30кг хероин на задната седалка, и двамата ГЛУПАЦИ с бронирани жилетки шапки невидимки и се държат като от SWAT ама не им стига искрицата в погледа (IQ) за да го докарат, ТЪПИ като репи - не може да ми състави просто изречение едвам подрежда подлог и сказуемо. Както и да е не ми взеха пари и не писаха (според мен не щото нямаше за какво да се хванат а просто защото им е трудно писането). Кефа беше пълен обадих се на 112 пуснах официално оплакване срещу тях дадоха ми входящ номер и тнт. Наказанието към длъжностно лице в случая доколкото разбрах е забележка, при три забележки следва предупреждение за УВО и при още една забележка има : И кой каза??? - ........ (много познат казармен рефрен)
Така че скъпи колеги ако някой ви спре неправомерно дори и да се отървете без емоции, оплаквайте се от тия 100 идиота в зелено 1 да уволнят все ще е берекет
Пресен пример от снощи - най-тъмното място за влизане във Варна а именно Аксаково-Варна точно след камерите и преди автосалоните ми застанала в пълна тъмнина бела Астричка със син надпис, спират ме като един ТЪПАК осветява палката си с диодно фенерче, същият ОЛИГОФРЕН е без светлоотразителна жилетка и не се представя провери ми документите, колегата му ме гледа все едно разхождам 30кг хероин на задната седалка, и двамата ГЛУПАЦИ с бронирани жилетки шапки невидимки и се държат като от SWAT ама не им стига искрицата в погледа (IQ) за да го докарат, ТЪПИ като репи - не може да ми състави просто изречение едвам подрежда подлог и сказуемо. Както и да е не ми взеха пари и не писаха (според мен не щото нямаше за какво да се хванат а просто защото им е трудно писането). Кефа беше пълен обадих се на 112 пуснах официално оплакване срещу тях дадоха ми входящ номер и тнт. Наказанието към длъжностно лице в случая доколкото разбрах е забележка, при три забележки следва предупреждение за УВО и при още една забележка има : И кой каза??? - ........ (много познат казармен рефрен)
Така че скъпи колеги ако някой ви спре неправомерно дори и да се отървете без емоции, оплаквайте се от тия 100 идиота в зелено 1 да уволнят все ще е берекет
Coulthard написа:Пресен пример от снощи - най-тъмното място за влизане във Варна а именно Аксаково-Варна точно след камерите и преди автосалоните ми застанала в пълна тъмнина бела Астричка със син надпис, спират ме като един ТЪПАК осветява палката си с диодно фенерче, същият ОЛИГОФРЕН е без светлоотразителна жилетка и не се представя провери ми документите
И при мен така, ама не у Варна

Ама бяха малко по-културни де - аз като ги поздравих и добър вечер ми казаха даже

Има развитие при полицаите си мисля аз - макар и бавно

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
кво ги правят тия талони верно? Ебати фокусниците... Спряха ме наскоро, и един ми погледна талона на светлината само и ми вика, ми тебе сме те спирали и преди за скорост 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Coulthard написа:Ех как искам да живея в Европа където полицаите те спират и ти правят устна забележка с вежлив тон, а не в нашата ос*ана пе*ерастка държавица където тия с фуражките се мислят за богове.
взе ми думите от устата и все пак
ЗА АЛКОХОЛ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРОШКА! Като те спрал пил, книжката за 1 година и яката глоба и при второ спиране книжката за неопределени години. Да се спрат малко пияниците зад волана.
Както и за яко превишение от сорта на 40-50 км/ч градско, а не като сега "ооо, карате с превишена скорост (12 км/ч), ще пишем ли?", пиши бе ма*ка ти д*ба проста полицайска д*ба
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Venko написа:
Ми няма лошо от време на време човек да минава метър, пък и щом е за дреболии, не си струва терзанията на съвестта

Никой не мое ма връне на селу!
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Мен ме спряха за проверка и тръгнаха да пишат, понеже съм изгубил картончето за застраховката.. Казах им, че на другия ден ще го оправя тоя проблем, те казаха, че ще е добре, въпреки че остава само още 1 месец застраховка, и не писаха 

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Колега на теб трябва да ти вземат талона и книжката и да не ти ги връщат! От такива нови шофьори като теб където карат в насрещното движение, днес около село Усойка двама видимо на по 20-21г се удариха челно (джип в джип), незнам какво са си мислили, но може би ти ще кажеш!!!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Веселин|Василев написа:Колега на теб трябва да ти вземат талона и книжката и да не ти ги връщат! От такива нови шофьори като теб където карат в насрещното движение, днес около село Усойка двама видимо на по 20-21г се удариха челно (джип в джип), незнам какво са си мислили, но може би ти ще кажеш!!!
Що непременно като си нов шофьор значи че си балък ? Кво като някой има зад гърба си 1млн км. пробег го прави най-добрият шофьор ли ?

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Борисов се среща с българи в САЩ вчера
http://www.nakratko.info/freetime/2010/ ... jbina.html
Други въпроси ?!
...
Въпрос от публиката: Гледаме да се прибираме всяка година в България. Тази година се прибрахме лятото и за първи път почувствах, че не искам да се връщам обратно в Америка. Има някаква нова атмосфера, има някакъв импулс в хората.
Бойко Борисов: Мачкаме ги, затова така са... (смях)
....
http://www.nakratko.info/freetime/2010/ ... jbina.html
Други въпроси ?!
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Венко има друго предвид.
Аз ще го перефразирам според моите разбирания - Като го мързи да ми напише акт, не заслужава да му дам и една стотинка.
Те са го превърнали баш в просия тяхното. Да се случваше от 5 спирания 1 да е от просяци... ..иди дойди. Ама като от 10 спирания 9 са "Ми ти кво работиш? Може ли да се каже, че книжката ти е нужна?" и т.н., ще прощавате ама могат да ме хванат за... Аз да не съм им банкомат, как казва SKISA. Пък и се обиждат ако не им предложиш нещо. Ни лека вечер, ни нищо. Земи документите и бегай, че пречиш да "работиме". Ми за кво пък да им давам пари или да ги мисля за хора, смилили се над мен?
Вярно има и съвестни хора, не споря
Бях командировка и бързам. Спират ме за превишена скорост. Свестен съм им се сторил и ми писаха фиш за 10 лева, задето нямах талон. На връщане, 4 часа по-късно, пак ме спират тия същите: "Тебе не те ли спирахме по-рано днеска?" "Ми спирахте ме" "Е тоя път си получаваш акта". И си ми го писаха. Тези бяха добрите. Сега лошите
10км по-нататък ме спират пак, вече други. Пак за превишена скорост. Давам им акта, който беше несгънат на седалката до мене и останалите документи. Следва много мазна усмивка и "Пресен, а?" Казах, че е пресен, че бързам и да пишат по-бързо. Ма ако ми били пишели нов щяло да стане "много сериозно положението". Казах им, че няма проблем и последва 5 минутен монолог от тяхна страна на тема "Бензина много скъп стана и само тия със служебните коли можели да карат бързо"... Накрая видяха, че пари от мене няма да видят и ме пуснаха. Само дето ми опънаха нервите да седя и да им слушам брътвежите.
Аз на такива гниди мои си пари не давам, защото знам как ги изкарвам и ми се струва нечестно толкова елементарно да ми ги взимат некви дето си нямат друга работа.
Аз ще го перефразирам според моите разбирания - Като го мързи да ми напише акт, не заслужава да му дам и една стотинка.
Те са го превърнали баш в просия тяхното. Да се случваше от 5 спирания 1 да е от просяци... ..иди дойди. Ама като от 10 спирания 9 са "Ми ти кво работиш? Може ли да се каже, че книжката ти е нужна?" и т.н., ще прощавате ама могат да ме хванат за... Аз да не съм им банкомат, как казва SKISA. Пък и се обиждат ако не им предложиш нещо. Ни лека вечер, ни нищо. Земи документите и бегай, че пречиш да "работиме". Ми за кво пък да им давам пари или да ги мисля за хора, смилили се над мен?
Вярно има и съвестни хора, не споря

Аз на такива гниди мои си пари не давам, защото знам как ги изкарвам и ми се струва нечестно толкова елементарно да ми ги взимат некви дето си нямат друга работа.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
vvaskoo написа:Веселин|Василев написа:Колега на теб трябва да ти вземат талона и книжката и да не ти ги връщат! От такива нови шофьори като теб където карат в насрещното движение, днес около село Усойка двама видимо на по 20-21г се удариха челно (джип в джип), незнам какво са си мислили, но може би ти ще кажеш!!!
Що непременно като си нов шофьор значи че си балък ? Кво като някой има зад гърба си 1млн км. пробег го прави най-добрият шофьор ли ?
Ти найстина ли ми зададе този въпрос??!!! Ами ще ти отговоря кратко: Предполага се, че ако имаш 1 млн. км зад гърба си ще имаш някакъв стаж, ще си се нагледал на простотия по пътя и най-вече ще имаш по трезва прецента върху ситуацийте на пътя. Не казвам, че новите са балъци, но пък са се надъхали адски много и то без покритие, защото на всеки му е известно колко качествени са шофьорските курсове!!! Днес след случката в Усойка направо съм потресен и си давам сметка какви идиоти има по пътя!!! Всеки знае стеснението между Усойка и летището и всеки знае, че е забранено изпреварването, но и двамата понеже са кисели гъзари видях какво им се случи което най-вероятно не са го очаквали да стане!!!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Веселин|Василев написа:vvaskoo написа:Веселин|Василев написа:Колега на теб трябва да ти вземат талона и книжката и да не ти ги връщат! От такива нови шофьори като теб където карат в насрещното движение, днес около село Усойка двама видимо на по 20-21г се удариха челно (джип в джип), незнам какво са си мислили, но може би ти ще кажеш!!!
Ти найстина ли ми зададе този въпрос??!!! Ами ще ти отговоря кратко: Предполага се, че ако имаш 1 млн. км зад гърба си ще имаш някакъв стаж, ще си се нагледал на простотия по пътя и най-вече ще имаш по трезва прецента върху ситуацийте на пътя. Не казвам, че новите са балъци, но пък са се надъхали адски много и то без покритие, защото на всеки му е известно колко качествени са шофьорските курсове!!! Днес след случката в Усойка направо съм потресен и си давам сметка какви идиоти има по пътя!!! Всеки знае стеснението между Усойка и летището и всеки знае, че е забранено изпреварването, но и двамата понеже са кисели гъзари видях какво им се случи което най-вероятно не са го очаквали да стане!!!
Найстина много киселяци има,но рано или късно всичко се връща

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2