Новата А6-ца триумф в класа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Re: Новата А6-ца триумф в класа.

Мнение от TheKiller » 06 Дек 2010, 13:04

Лично на мен новите а4,а6 и а8 ми изглеждат еднакви на дизаин :mhihi: :mhihi: :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Дек 2010, 14:14

TheKiller написа:Лично на мен новите а4,а6 и а8 ми изглеждат еднакви на дизаин :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сигурно можеш да различиш F01 от F10? В Ауди поне конзолите са напълно различни, докато при F01 и F10, ако те вкарат направо вътре, не може да разбереш в петица или седмица си.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от steltphone » 06 Дек 2010, 14:32

Демирев написа:
Сигурно можеш да различиш F01 от F10? В Ауди поне конзолите са напълно различни, докато при F01 и F10, ако те вкарат направо вътре, не може да разбереш в петица или седмица си.

Е тук си много прав :) То по-добре е тази тенденция, отколкото при VW - всички нови модели да приличат на VW Polo.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Дек 2010, 17:40

Демирев написа:
TheKiller написа:Лично на мен новите а4,а6 и а8 ми изглеждат еднакви на дизаин :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Абе може да се различат, ама трябва да познаваш много добре интериора и на 2-та модела ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Дек 2010, 19:26

bum_bum написа:Не знам за 6-цата,но единицата на алди 2.0 дизел е под 40 бона за модел с некви дребни екстрички. Аналогичната 1-ца на БМВ е 54.. при тва положение ако трябва да купувам женска кола не знам колко много фен трябва да съм за да купя тая изцъклена копърка за 14 бона отгоре.

А1 е доста по-малко от БМВ 1чка и е точно по Минито ... Но изглежда толкова по-добре от Мини ... за мен е абсолютно без конкуренция - 1.4 ТФСИ + ДСГ + супер злобен вид . Вярно , че е доста скъпо и интериора , макар да има 30 цвята си е доста посен , но все пак е страхотно .
da6ip - има си фенове и на старите шлагери , но точно пък Мерцовете от 90те са толкова назад от БМВ и Ауди от тези години , че не е истина . Никога не бих си взел Мерц от този период ...

Тук става интересно - А6 и А8 са с различен интериор , БМВ7 и БМВ5 са с различен екстериор - кое е по-важно :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 06 Дек 2010, 19:42

acho.rs написа:Тук става интересно - А6 и А8 са с различен интериор , БМВ7 и БМВ5 са с различен екстериор - кое е по-важно :D

за мен лично "Sheer Driving Pleasure" 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 06 Дек 2010, 21:19

acho.rs написа:..
Тук става интересно - А6 и А8 са с различен интериор , БМВ7 и БМВ5 са с различен екстериор - кое е по-важно :D

Като,че при бмв е34 и е32 интериорите не са сходни? Или при Ауди V8 и ауди 100/200? Това прави ли ги по малко успешни модели :mhihi: :smoke: :mrgreen:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Дек 2010, 21:34

екстериора изобщо не ми пука...! аз харесвам Е60 и не разбирам хората ,които не го харесват. но има неща в колите ,които няма как да се отдадат на вкус или на субективно отношение...! и тва е задвижването и управлението..! ауди ме кефеха много в началото на 90те ,защото с това куатро тогава бяха наистина стабилни и здрави машини. но от тогава не са се развили грам по задвижването си и логично БМВ ги задмина в 4х4то. за моторите просто няма какво да говорим,защото новите им - клонингирани модели са със стари разработки моторизация....! за управление също не виждам какво могат да направят ауди по-добре. мерц поне возят наистина комфортно ,но аз искам да мога да минавам през точно определена линия по пътя или в завоя ,а тва мога да го направя само с БМВ или с Порше по мойте разбирания ,така че.....! иначе ауди пипат много яко в интериора и наистина се стараят.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Дек 2010, 22:09

проблема на ауди винаги е бил, е и си мисля, че и ще бъде липсата на идентичност.

така както го възприемам аз- бмв наблягат на екстровертните технологии, участието на водача и спортното усещане, мерцедес маскират технологиите и ги карат да работят (зад кулисите) без участието на водача за едно комфортно усещане... а ауди.. ауди са някъде по средата и са ни рак ни щука.

а това че са предрешени фолксвагени също изобщо не им помага за идентичноста им и шофьора да се чувства "по-специален"
алекс
трабант 601с
разни други возила

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Дек 2010, 23:59

Отново не ми харесва Ауди , защо ли ?!
Ами първо тази странична линия на купето ,която носи гените на А4 В5 от 1994 година.Не ме разбирайте погрешно , не е лоша линията , но след 16 години отново и отново нещо не ми се връзват нещата.После шеф дизайнера им разправя ,че те никога не гледали назад в миналото а просто "рисували историята още днес" ... Другото нещо е ,че като погледнеш арматурното табло и видиш навигацията щръкнала нагоре , една такава правоъгълна а в интериора няма едно нещо с което да се върже формата на екрана ?! Не мога да им разбера също така цялостното виждане по отношение на линиите определящи обемите и изграждащи цялостната завършена концепция на автомобила.Една съвършенна смесица от най-различни геометрии :roll: Сега се сещам и за текстилния салон на новата А8 който е във формата на "баклавички" -> е и това ми е такъв адски трън в очите ,че няма накъде повече , абсолютна геометрична безвкусица и кич !
За моторизацията е видно , няма какво да се коментира ,както впрочем и за това ,че отново ако не е с двойно предаване автомобила ,поведението на пътя и в частност управлението му ще са много назад и от БМВ и от Мерцедес ...

За Мерцедес не мога да кажа нещо друго освен ,че ми е скучен.

За БМВ-то няма какво да говориме , от много години не са вадили нещо толкова качествено в детайли , аз просто съм очарован от досега ми с нея ! Сами ще видите кой от автомобилите ще води класациите по продажби :winky:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 07 Дек 2010, 12:40

открай време плюят ауди, че всички а4 а6 а8 са като клонинги и винаги дават контрапример БМВ: 5 и 7 също много си приличат, ползват много общи компоненти, НО имат подчертана индивидуалност, за разлика от ауди.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Дек 2010, 13:19

Общо взето,когато имате пари да си земете чисто нова кола и слезнете от Е36 цата 1,6-1,8-тогава може да се коментира кое колко върви и колко е сигурна,иначе караме нек'ви кенефи на по 8-20 години и плюеме автомобили дето никога не сме се качвали вътре,да не говорим за каране...
Нали не мислите че автомобил 2010 година,мотора ще му е от преди 30 години,системите за сигурност ще се контролират правец 8 и комфорта и возията ще му е от голф 2...

Истината е обаче,и то пак от позиция на финансово неможещ да си позволи такъв автомобил,че са изключително капризни и супер чупливи автомобили,които са направени за супер европейски пътища,каквито нашите не са...Дори и от предаването "5-та предавка" мисля беше,не са обективни и имат предпочитания към дадена марка,но те поне имат възможности да се качат на подобни автомобили и да говорят от 1 ва ръка...
Били гадни...хахаха,а да ви дадът некое таково новичко...ма то пък и застраховка требе да се плаща,гориво...
Нищо лично,моля никой да не се обижда,това просто е още едно мнение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 07 Дек 2010, 13:32

Сега, нека се разберем нещо по отношение на моторите и по-специално на бензиновите резачки на Ауди. Мисля, че са с години напред пред бензиновите двигатели на БМВ. Използва се масово доунсайзинг като с помоща на турбини се извлича много голяма литрова мощност...каквато в БМВ просто я няма! Какво ще кажете за двигател 1.4 бензин 160 коня в ниския клас или пък 2 литра TFSI 211 коня и 340 нм въртящ момент в средния клас (А4), което дава при това 1 литър по нисък разход от акталния 325i на БМВ и отгоре на всичко аудито е и по-бързо от БМВ-то в тази конфигурация на двигателите.

Иначе тествах новото А7 с 3-ка дизел 245 коня и многа да кажа, че е един много, много добър автомобил. Смея да твърдя по-добър от F10 на БМВ. За мен А7 е в класа на Панамера по отношение на изработка и лукс на интериора, а екстериора на А7 определено ми харесва повече от Порше Пан Амера. БМВ все още се бави с новата 6-та серия. Кога ще я видим по шоурумите, за да има конкуренция на А7. И защо отново 6-тица с 2 врати вместо с 4? Купето с 4 врати се нагага на пазара много по-добре от двувратките. Нека вземем за пример Мерцедес CLS...Къде е конкурента от кутилото на БМВ? Не ми казвайте, че смешното 5 GT e купе с 4 врати или пък, че X6 e купе с 4 врати. 5 GT си е просто едно повдигнато комби, а X6 e смесица от джип и спортен автомобил, като в крайна сметка е твърде непрактичен и неудобен за джип и твърде тежък и висок за спортно 4-врато купе.
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 07 Дек 2010, 13:38

конкурента ти е гран купето, ама има още време

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 07 Дек 2010, 14:24

Извинявам се,но аз лично по грозен Мерцедес от новата Екласа не съм виждал.Колата я виждам почти всеки ден спряна на някой паркинг или някъде по улицата.Когато за пръв път я видях в далечината първото което ми дойде на ума беше - "Тва е някво ново корейско изчадие" - и хоп в следващия момент гордата звезда на капака аз така :shock: :paranoid: чеееесно ли вееее!!!
Предната Е класа е в пъти по-добра на визия и излъчва някакъв респект докато тук имам чувството,че дизайнера на Мерцедес е скрит БМВджия :mhihi: от БМВ сигурно му плащат.
Аудито ще се продава със сигурност щот е Ауди и квот да не е си създадоха име последните години - по скоро рекламата им създаде име.
5серия е уникална - много ми харесва - няма друга такава линия и има намек за акулските времена.Това е съвършената визия за мен особедно в комби варянт напомня за Е34 :bowdown:
А за приликата между А6 А4 т.н. и 5-та 7-ма серия си има обяснение според мен.
Пример:А съм клиент искам да си взема 7-ма серия,но не ми се дават толкова пари защото я искам с добър пакет екстри.
В същото време искам кола която да предлага комфорта на 7-ма серия и да излъчва аристократичност от вън.
Консултантът казва - "5-та серия има същия интериор като на 7-ма серия,от вън пак си е с големите бъбреци и напомня за 7-ма серия"
С една дума купуваш кола отговаряща ти на изискванията но за по-малко пари.
Просто подходът на Ауди е прекалено директен,там може да има обратен ефект.
Влизаш в шоурума и търсиш А8 обаче неможеш да я разпознаеш коя е.И в един мометн си казваш - "За кво да давам толкос пари за А8 като А4 е същата" :mhihi:
Надявам се ме разбрахте.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата