моля за помощ за инжекцион, не е бмв
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
моля за помощ за инжекцион, не е бмв
здравейте колеги,
някой ако може да помогне по следния казус: на инжекторен мотор е свален колектора, и е сложен колектор с моноинжектор. седи старата инсталация и компа , а моноинжектора не е вързан с нищо. колата се кара само на газ. има ли начин, да се подкара моноинжектора, т.е. да цвърка бензинец. дори и само на празен ход,
разхода не ме интересува.
съжалявам, че поставям въпроса тук, но това е най- читавия автофорум според мен.
поздрави
някой ако може да помогне по следния казус: на инжекторен мотор е свален колектора, и е сложен колектор с моноинжектор. седи старата инсталация и компа , а моноинжектора не е вързан с нищо. колата се кара само на газ. има ли начин, да се подкара моноинжектора, т.е. да цвърка бензинец. дори и само на празен ход,
разхода не ме интересува.
съжалявам, че поставям въпроса тук, но това е най- читавия автофорум според мен.
поздрави
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: моля за помощ за инжекцион, не е бмв
Нал се сещаш,че първото е горивната помпа! Примерно на моното е около 2 бар-а,на пълната е 3 и над!
После,иска да намериш комп за моно,и инстал за него!
Друго баш за момента не се сещам!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
ивчо написа:Нал се сещаш,че първото е горивната помпа! Примерно на моното е около 2 бар-а,на пълната е 3 и над!
То налягането не се регулира от помпата,а от клапана който се намира в края на рейката с дюзите,а при моно инжекцията на главата на инжекцията има клапан който регулира бензина.
Можеше да споменеш поне марка,модел,двигател.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Е добре де,помпата на едното работи на 1.2-2 бар-а и клапана е регулиран на толкова,другото е на 3 и нагоре и клапана е на толкова!
Трябва 4-5 важни неща да се подменят!
Трябва 4-5 важни неща да се подменят!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- akula
- младши ентусиаст
-
колеги, идеята не е да се преправя перфектно, а да се излъже моноинжектора да църка колкото да подъържа некви обороти, докато загрее.
колата е голф 3 1.6 беше пълна инжекция, сега е с моноинжекция от голф 3, 1.4.
-БМВ е34
-БМВ е34
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
akula написа:колеги, идеята не е да се преправя перфектно, а да се излъже моноинжектора да църка колкото да подъържа некви обороти, докато загрее.
Ами замисли се,ако инаталацията е идентична с тази на моното(което силно ме съмнява),слагаш комп от моно инжекция и би трябвало да тръгне.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
няма как да го излъжеш без управление и датчици на моното... тайминга на подаването и количеството в двете системи е много различен... поне така си мисля...
- akula
- младши ентусиаст
-
LiTtLeRoCk написа:akula написа:к.
Ами замисли се,ако инаталацията е идентична с тази на моното(което силно ме съмнява),слагаш комп от моно инжекция и би трябвало да тръгне.
не еидентична, колега, няма как да е. а нямам комп и инсталация за моно, и не ми се занимава да ги търся. въпроса е да се подкара така, чисто механично, без елктроника. един вид само да се подкара иглата да фърля гориво.
-БМВ е34
-БМВ е34
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Моното не е ли с една дюза или се бъркам.Доколкото знам моноинжекциона е "модерен" карбуратор, при който жигльорите са заменени с дюза, при пълния инжекцион дюза има на всеки цилиндър. 

- akula
- младши ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:Моното не е ли с една дюза или се бъркам.Доколкото знам моноинжекциона е "модерен" карбуратор, при който жигльорите са заменени с дюза, при пълния инжекцион дюза има на всеки цилиндър.
горе долу така е. явно няма отговор на въпрос ми.

-БМВ е34
-БМВ е34
- kemakozeE36
-
-
akula написа:kemakozeE36 написа:Моното не е ли с една дюза или се бъркам.Доколкото знам моноинжекциона е "модерен" карбуратор, при който жигльорите са заменени с дюза, при пълния инжекцион дюза има на всеки цилиндър.
Ами в такъв случай, ако съм разбрал правилно са ти сменили заводския колектор с такъв от друг вид. Ако е така не става ли да си купиш колектор като оригиналния и да го смениш или има нещо, което е преправяно и не позволява?

- akula
- младши ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:akula написа:kemakozeE36 написа:Моното не е ли с една дюза или се бъркам.Доколкото знам моноинжекциона е "модерен" карбуратор, при който жигльорите са заменени с дюза, при пълния инжекцион дюза има на всеки цилиндър.
Ами в такъв случай, ако съм разбрал правилно са ти сменили заводския колектор с такъв от друг вид. Ако е така не става ли да си купиш колектор като оригиналния и да го смениш или има нещо, което е преправяно и не позволява?
купих си... 2-3 даже. проблема е, че колектора е пласмасов, а карам на газ. та нещо му стана, и почна да гърми през ден. сменях свещи , кабели, плаци, капачки, бобини,сичко дет мое се смени. ходих по газаджии, разхлабвах тенджери, екстра кихалки- се тая, гърми като пиратка и прави колектора на мармалад. накрая ми писна, и сложих алумин колектор с моно, и така.
-БМВ е34
-БМВ е34
- kemakozeE36
-
-
Е газаджиите какво ти разправят, то няма начин да не може да се оправи, ама незнам защо гърми постоянно, тя и старата ми кола гърмеше на газ, но беше доста рядко.с плочка ли си на газта, къде е поставена имаш ли клапа след нея, пластмасовите колектори дупчени ли са били, центровката била ли е добра, това с газовите е голяма разправия по принцип 

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Принципа на действие на моно инжекцията е идентичен с този на пълната, главната разлика идва от там че име една дюза за всички цилиндри, а не на всеки по една. Няма нищо общо с карбуратор, въпреки че на пръв поглед си приличат. Моното на фолксваген има:
- датчик положение дроселова клапа
- темперетурен датчик за ЕКУ-то
- датчик темперетура входящ въздух
- ламбда сонда
- ЕКУ
- дюза
- Датчик на делкото итн.
Това си е бош мотроник, т.е управлява и запалването и горивото.
Сега както си го направил си изскубал колктора, колата все пак пали на газ, тъй като си оставил ЕКУ-то от пълната инжекция и делкото с разните дачици по заплаването, които са най-важни и дори и в авариен режим колата пали на газ.
За да подкараш колата с моното е нужно да сложиш инсталация от 1.6 моно, бензинова помпа/ може би и твоята ще стане/, ЕКУ от моно, датчик темперетура вода за еку-то / ако има къде на до навиеш/, евентуално делко с индукционен датчик за моно и тн. Тоест няма да стане толкова лесно колкото си го мислиш, това не е баница -"Режи , па яж". Учуден съм от некомпетентността на уж разбиращи и даващи често акъл потребители в форума.
- ламбда сонда
- ЕКУ
- дюза
- Датчик на делкото итн.
Сега както си го направил си изскубал колктора, колата все пак пали на газ, тъй като си оставил ЕКУ-то от пълната инжекция и делкото с разните дачици по заплаването, които са най-важни и дори и в авариен режим колата пали на газ.
За да подкараш колата с моното е нужно да сложиш инсталация от 1.6 моно, бензинова помпа/ може би и твоята ще стане/, ЕКУ от моно, датчик темперетура вода за еку-то / ако има къде на до навиеш/, евентуално делко с индукционен датчик за моно и тн. Тоест няма да стане толкова лесно колкото си го мислиш, това не е баница -"Режи , па яж". Учуден съм от некомпетентността на уж разбиращи и даващи често акъл потребители в форума.
- akula
- младши ентусиаст
-
vankatagsi написа:Принципа на действие на моно инжекцията е идентичен с този на пълната, главната разлика идва от там че име една дюза за всички цилиндри, а не на всеки по една. Няма нищо общо с карбуратор, въпреки че на пръв поглед си приличат. Моното на фолксваген има:
- ламбда сонда
- ЕКУ
- дюза
- Датчик на делкото итн.
колега, това е ясно, между впрочем и аз използвам тоя израз с баницата

по принцип едно майсторче ми обеща , че може да го излъъже дотолкоз, ама немога да го излова, а и аз нямам време за глупости, питам ако е намери някой просто да му оставя колата за 1-2 дни и така.
-БМВ е34
-БМВ е34
15 мнения
• Страница 1 от 1