Търся съвети за зимни гуми :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Търся съвети за зимни гуми :)

Мнение от PIONEER » 14 Дек 2010, 2:10

zazomazo написа:
PIONEER написа:.........
а си тръгнах с перфектни гуми на прилична цена ;)

Корморан за мен е далеч от "перфектна гума" ...самата им цена трябва да те накара да се замислиш какво е качеството им :bchug:

Няма какво да се замислям.Предпочитам да карам с по-нисък клас гуми,но нови отколкото да купувам скъпи гуми на старо ;) Това е като с маслата,бензиностанциите и останалите глупости-всеки си знае неговата.Колата си е моя,имам си известна представа от различни гуми и глава на раменете си имам най-вече и съм си преценил играта за себе си.Аз съм доволен за тия пари,които имах с какво се сдобих ;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Дек 2010, 2:12

Аз съм останал с впечатление , че и най-евтините зимни гуми се представят много добре на сняг . Разликата със големите "марки" идва на сухо и мокро ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 14 Дек 2010, 3:57

acho.rs написа:Аз съм останал с впечатление , че и най-евтините зимни гуми се представят много добре на сняг . Разликата със големите "марки" идва на сухо и мокро ...

В повечето случаи е така. Но другата голяма разлика се нарича "следващата зима"
В момента Falken са напълно непознати в България и причината поради която все още са на цената на евтинджос гумите е чисто маркетингова.
Kleber също не са лоши гуми, но в никакъв случай не са на нивото на Falken.
И летни и зимни съм карал. Просто са в друг клас, както написах по-горе.
И преди да ме обвините в реклама, казвам, че се занимавам с нещо съвсем различно и дори нямам идея кой ги внася в момента. (но браво за това!)
PIONEER написа:
zazomazo написа:
PIONEER написа:.........
а си тръгнах с перфектни гуми на прилична цена ;)

Корморан за мен е далеч от "перфектна гума" ...самата им цена трябва да те накара да се замислиш какво е качеството им :bchug:

Няма какво да се замислям.Предпочитам да карам с по-нисък клас гуми,но нови отколкото да купувам скъпи гуми на старо ;) Това е като с маслата,бензиностанциите и останалите глупости-всеки си знае неговата.Колата си е моя,имам си известна представа от различни гуми и глава на раменете си имам най-вече и съм си преценил играта за себе си.Аз съм доволен за тия пари,които имах с какво се сдобих ;)

И си прав и едновременно с това не си. Всичко опира до частният случай.
Естествено е да предпочета "к'ви да е" нови гуми, пред незнайно колко и как карани второупотребни Michelin/Continental/Dunlop/Goodyear, etc.
Но от друга страна, в момента потъркалвам една баничарка "за спорта", която отзад е с Michelin Alpin на 3 зими (купени нови, за нея си, сменявани когато трябва), а отпред е с чисто нови Dayton от Метро. (на 2 седмици, нямат и 500км)
Ми... задните държат осезаемо по-добре...

Lassa Snoways, както каза Acho.rs се държат прекрасно на сняг/лед. Но и при тях идва проблема с мокро/сухо и това, че всеки следващ сезон не са същите гуми... A! И една гума тежи колкото "нормална" гума заедно с джантата.
бих ги сложил до Sava Eskimo, но по лични наблюдения Sava-та е една идея по-добре на сняг/лед.
А преди малко "разтривах" едно орле корса с току-що сложени четири Debica Frigo. Мога само да кажа - трагедия. Не, че ще закъсаш някъде, или ще имаш проблеми, но са много далеч от това как трябва да се държат едни добри зимни гуми.
UltraGrip 7+ и Michelin Alpin са ми еталон от гумите, които съм карал, но те са OffTopic, за което се извинявам. :)
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Дек 2010, 11:56

Бе незнам,ама вчера сложих на пежака на жената (307HDI) гуми "Спортива" ,уникални са,нарочно се бухнах в най-големия сняг и влачи много добре,имат 3 плюса:
-Евтини са
-Немски са
-Чисто зимни...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2010, 12:00

Кво значи,че са непознати Фалкен в България? Ние да не сме расли по дърветата? Нямат някакъв масов вносител,но който иска прилични и евтини гуми си ги купува от навън. Цените няма как да се вдигат като едно време,щото ако станат прекалено високи всеки почва да си поръчва от чужди онлайн магазини и нашенските търгаши ще го лапат.
За 100-тина лв в Метро има прилични гуми колкото искаш.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 14 Дек 2010, 12:26

Преди две години ми се наложи горе долу по това време да пътувам спешно до Германия.За да не рискувам с гуми втори сезон отидох да слагам нови,нямаше точно което исках и ми предложиха Гиславед,в интерес на истината не бях и чувал такава марка.Останах много доволен,тази година пак с Гиславед.Истината е ,че зимната гума трябва да се сменява на време и максимум два сезона.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 14 Дек 2010, 12:53

Аз от BF Goodrich съм много доволна. Е36-цата я карах с нови такива една зима, после цяло лято :kuku: :oops: :mhihi: и следващата зима никъв проблем, всеки ден драпах доволно, не знам, ама не се бяха "изпекли" и прочие... :roll:
Сега на Е46-цата пак съм с нови Гуудрич / при това на 18-ки/ - вчерашните ми впечатления от следобяда в снега са... :shock: :lalala: :driving: СУПЕР! А се бухах и на мокро, и на киша, и на позаледено и на сняг... Натисках и повече в завои да видя как се държи, стръмнини разни... МНООГО съм доволна! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 14 Дек 2010, 20:09

аз вече съм писал по въпроса в друга тема, ма айде и тука
имам сава ескимо 195/60/15 за е30ката и това ще и е трета зима. проблеми на мокро и на сняг никакви.. и то и двете години.. да видим тази, ма съм сигурен, че и тя ще е така....
единствено, като стане топло март месец (чакаш да мине 8ми, щото видяхте миналата зима какво направиха тия жени за празника)
като се постопли ги махаш... или поне водещите....
и това е за по 80/90 кинта бройката тогава, сега може и по - надолу да са...
та успех.. :D
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Предишна

Назад към Извън Темата